SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda Kardeşlik sofrasında Üç Bin Kişi Oruç Açtı

KÜLTÜR 28.06.2015 - 15:19, Güncelleme: 28.06.2015 - 15:19
 

Zeytinburnu'nda Kardeşlik sofrasında Üç Bin Kişi Oruç Açtı

Zeytinburnu Belediyesi tarafından ilçe meydanına 3 Bin kişi ilçe protkolüyle aynı sofrada dualar eşliğinde oruçlarını açtı.

Ramazan ayı etkinliklerini sürdüren Zeytinburnu Belediyesi, ilçedeki 3 bin vatandaşı ilçe prtokolüyle iftar sofrasında buluşturdu. Zeytinburnu meydanına kurulan masalarda yerlerini alan vatandaşlar, akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın da katıldığı iftar programının ardından ünlü ilahiyatçı ve televizyon programcısı Nihat Hatipoğlu da ilçedeki vatandaşlarla bir araya geldi. Tutulan oruçların açılmasının ardından alanı dolduran vatandaşlara hitap eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Paylaşmanın mutluluğunu bu akşam birlikte yaşıyoruz. Ramazanın ilk gününden bu güne ilk iftarı Zeytinburnu meydanında hemşehrilerimizle birlikte açtık. Şuan yine hemşehrilerimizle birlikte iftar sofrasındayız. Bunun dışında hafta sonları hariç hafta içi her akşam farklı bir mahallemizde sokak iftarları yapıyoruz. Sağolsun hemşehrilerimiz bizi yalnız bırakmıyor. İşadamlarımız ikramları üstleniyor onlara da müteşekkiriz" şeklinde konuştu. BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI Murat Aydın, birlik ve beraberliğimizin devamı için dua isteyerek "Bakınız Ukrayna'da iç savaş var. Güneyimizde Irak ve Suriye'de iç savaş var. Türkiye'mizin etrafı ateş çemberi gibi. Duaların kabul olduğu bu Ramazan ayında ve iftar saatinde Cenab-ı Hakk'a yakarıyoruz; 'yarabbi bölgemize barışı hakim kıl. Bölgemizde de barış ve huzur ortamının devamını güçlendirerek sürdür' diye dua ediyoruz" ifadelerini kullandı. NİHAT HATİPOĞLU SEVENLERİYLE BULUŞTU İftar programının ardından ünlü ilahiyatçı ve televizyon programcısı Nihat Hatipoğlu da ilçedeki vatandaşlarla Zeytinburnu meydanında bir araya geldi. Binlerce vatandaş Nihat Hatipoğlu'nun sohbetini dinlemek için alanı doldurdu. Konferansın ardından Başkan Aydın, Nihat Hatipoğluna çiçek takdim etti. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Belediyesi tarafından ilçe meydanına 3 Bin kişi ilçe protkolüyle aynı sofrada dualar eşliğinde oruçlarını açtı.

Ramazan ayı etkinliklerini sürdüren Zeytinburnu Belediyesi, ilçedeki 3 bin vatandaşı ilçe prtokolüyle iftar sofrasında buluşturdu. Zeytinburnu meydanına kurulan masalarda yerlerini alan vatandaşlar, akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın da katıldığı iftar programının ardından ünlü ilahiyatçı ve televizyon programcısı Nihat Hatipoğlu da ilçedeki vatandaşlarla bir araya geldi. Tutulan oruçların açılmasının ardından alanı dolduran vatandaşlara hitap eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Paylaşmanın mutluluğunu bu akşam birlikte yaşıyoruz. Ramazanın ilk gününden bu güne ilk iftarı Zeytinburnu meydanında hemşehrilerimizle birlikte açtık. Şuan yine hemşehrilerimizle birlikte iftar sofrasındayız. Bunun dışında hafta sonları hariç hafta içi her akşam farklı bir mahallemizde sokak iftarları yapıyoruz. Sağolsun hemşehrilerimiz bizi yalnız bırakmıyor. İşadamlarımız ikramları üstleniyor onlara da müteşekkiriz" şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Murat Aydın, birlik ve beraberliğimizin devamı için dua isteyerek "Bakınız Ukrayna'da iç savaş var. Güneyimizde Irak ve Suriye'de iç savaş var. Türkiye'mizin etrafı ateş çemberi gibi. Duaların kabul olduğu bu Ramazan ayında ve iftar saatinde Cenab-ı Hakk'a yakarıyoruz; 'yarabbi bölgemize barışı hakim kıl. Bölgemizde de barış ve huzur ortamının devamını güçlendirerek sürdür' diye dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

NİHAT HATİPOĞLU SEVENLERİYLE BULUŞTU

İftar programının ardından ünlü ilahiyatçı ve televizyon programcısı Nihat Hatipoğlu da ilçedeki vatandaşlarla Zeytinburnu meydanında bir araya geldi. Binlerce vatandaş Nihat Hatipoğlu'nun sohbetini dinlemek için alanı doldurdu. Konferansın ardından Başkan Aydın, Nihat Hatipoğluna çiçek takdim etti.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.