SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Gökalp Mahallesi Sokak İftarı Yaptı

KÜLTÜR 26.06.2015 - 11:48, Güncelleme: 26.06.2015 - 11:48
 

Gökalp Mahallesi Sokak İftarı Yaptı

Zeytinburnu Belediyesi Sokak iftarlarının bugünkü durağı ise Gökalp mahallesi 39.sokak oldu.İftarın organizesi belediyeden, ikramın sponsoru ise eski meclis üyesi Delfino Fur (Kürk’ün)patronu Yunus Küçük idi.

Belediye başkanının limonata doldurduğu, başkan yardımcısının çorba ikram ettiği Gönül Sofrası iftarları, 2 bin kişiyi aynı masada buluşturdu. Eski Ramazanları aratmayan sokak iftarlarıyla her gün ayrı bir mahallede ilçe sakinleriyle bir araya gelen Zeytinburnu Belediyesi, Gökalp Mahallesi’nde 2 bin kişiyi konuk etti. Birbirinden sürpriz konukların yer aldığı iftar sofralarında, okunan ilahiler, edilen dualar sofralara bereket kattı. Uzun bir süre sonra aynı sofrada buluşan semt sakinleri, soksak iftarları sayesinde birbirlerini daha yakından tanıma fırsatını yakaladıklarını bunun yanı sıra araya giren dargınlıkların veyahut uzun süreli kopuklukların sokak iftarlarıyla birlikte son bulduğunu dile getirdi. Metropol bir şehirde yaşamaları sebebiyle sürekli bir araya gelme fırsatını yakalayamadıklarını ya da yeni komşularına “hoş geldiniz” ziyaretine gidemediklerini dile getiren vatandaşlar, sokak iftarlarının tüm bunları telafi etmek için bir fırsat olduğunu ifade etti. Belediyenin kasasında hiçbir kuruş para çıkmadan hayır sahipleri ile oruç tutanları buluşturan Zeytinburnu Belediyesinin bu çalışması vatandaşlardan tam not almaya devam ediyor. Hayır sahipleri yemeğin bedelini ödese bile kendi imkanları ile binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturmalarının zorluğunu belediye ortadan kaldırıyor.  Belediye Başkanı Murat Aydın iftar programında şunları söyledi. Bizleri aynı sofrada bir araya getiren Rabbimize hamdü senalar olsun ki bu senede Ramazan ayına hep beraber eriştik. Belediye olarak biz yıllardır sokak iftarlarını yapıyoruz. Bedelini de hayır sahibi iş adamlarımız karşılıyor. Bugünkü iftarımızın sponsoru da eski meclis üyesi esnaf kardeşim Yunus Küçük kardeşim oldu. Allah kendisine bol ve helal kazançlar nasip etsin. İftarımıza icabet ederek bizleri mutlu ettiğiniz için hepinize teşekkür eder  ,hayırlı ramazanlar dilerim dedi. Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver, çok sayıda meclis üyesi sokak iftarına katıldı. Ramazan ayı boyunca 5 Meydan, 12 mahalle ve 13 farklı sokakta iftar daveti düzenleyecek olan Zeytinburnu Belediyesi, yaklaşık 50 bin vatandaşı Gönül Sofrası’nda ağırlamayı hedefliyor. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ
Zeytinburnu Belediyesi Sokak iftarlarının bugünkü durağı ise Gökalp mahallesi 39.sokak oldu.İftarın organizesi belediyeden, ikramın sponsoru ise eski meclis üyesi Delfino Fur (Kürk’ün)patronu Yunus Küçük idi.

Belediye başkanının limonata doldurduğu, başkan yardımcısının çorba ikram ettiği Gönül Sofrası iftarları, 2 bin kişiyi aynı masada buluşturdu. Eski Ramazanları aratmayan sokak iftarlarıyla her gün ayrı bir mahallede ilçe sakinleriyle bir araya gelen Zeytinburnu Belediyesi, Gökalp Mahallesi’nde 2 bin kişiyi konuk etti. Birbirinden sürpriz konukların yer aldığı iftar sofralarında, okunan ilahiler, edilen dualar sofralara bereket kattı.

Uzun bir süre sonra aynı sofrada buluşan semt sakinleri, soksak iftarları sayesinde birbirlerini daha yakından tanıma fırsatını yakaladıklarını bunun yanı sıra araya giren dargınlıkların veyahut uzun süreli kopuklukların sokak iftarlarıyla birlikte son bulduğunu dile getirdi. Metropol bir şehirde yaşamaları sebebiyle sürekli bir araya gelme fırsatını yakalayamadıklarını ya da yeni komşularına “hoş geldiniz” ziyaretine gidemediklerini dile getiren vatandaşlar, sokak iftarlarının tüm bunları telafi etmek için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Belediyenin kasasında hiçbir kuruş para çıkmadan hayır sahipleri ile oruç tutanları buluşturan Zeytinburnu Belediyesinin bu çalışması vatandaşlardan tam not almaya devam ediyor. Hayır sahipleri yemeğin bedelini ödese bile kendi imkanları ile binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturmalarının zorluğunu belediye ortadan kaldırıyor. 

Belediye Başkanı Murat Aydın iftar programında şunları söyledi. Bizleri aynı sofrada bir araya getiren Rabbimize hamdü senalar olsun ki bu senede Ramazan ayına hep beraber eriştik. Belediye olarak biz yıllardır sokak iftarlarını yapıyoruz. Bedelini de hayır sahibi iş adamlarımız karşılıyor. Bugünkü iftarımızın sponsoru da eski meclis üyesi esnaf kardeşim Yunus Küçük kardeşim oldu. Allah kendisine bol ve helal kazançlar nasip etsin. İftarımıza icabet ederek bizleri mutlu ettiğiniz için hepinize teşekkür eder  ,hayırlı ramazanlar dilerim dedi. Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver, çok sayıda meclis üyesi sokak iftarına katıldı. Ramazan ayı boyunca 5 Meydan, 12 mahalle ve 13 farklı sokakta iftar daveti düzenleyecek olan Zeytinburnu Belediyesi, yaklaşık 50 bin vatandaşı Gönül Sofrası’nda ağırlamayı hedefliyor.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.