SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Telsizliler Komşularıyla Sokakta iftar yaptı

KÜLTÜR 24.06.2015 - 11:44, Güncelleme: 24.06.2015 - 11:44
 

Telsizliler Komşularıyla Sokakta iftar yaptı

Zeytinburnu Belediyesi’nin hayırsever iş adamlarıyla birlikte organize ettiği Gönül Sofrası iftarları, Telsiz Mahallesi’nde 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Her eve özel davetiyenin gönderildiği iftar programına icabet eden vatandaşlar, organize edilen iftar etkinliklerinden duydukları memnuniyeti getirdi. İftara torunlarıyla birlikte katılan ebeveynler, kültürel bir miras olan mahalle iftarlarının tekrar yaşatılmasından ve bunun gelecek nesle aktarılmasından dolayı yaşadıkları mutluluğu ifade ettikten sonra, okunan ilahilere hep bir ağızdan eşlik etti. Duaların göğe yükseldiği iftar sofrasında avuçlar açılıp dua edildikten sonra, mahalle sakinleri, dağıtılan yemekleri kendi elleriyle masalara servis etti. Renkli görüntülerin yaşandığı yemek dağıtımında ev hanımları, bu kez kepçeleri eşlerine devretti. Mutfağa ara sıra girdiğini dile getiren erkeklerin ter döktüğü masalarda tebessüm dolu anlar yaşandı. Zeytinburnulu hemşehrilerimizle birlikte Telsiz Mahallesi’nde beraberiz. Genci yaşlısı burada birlikte aynı sofraya zenginlik katıyorlar. Ramazan paylaşma ayıdır, biz de bu mutluluğu yaşamak istiyoruz. İş adamlarımızın desteğiyle Zeytinburnu ilçemizde her akşam farklı bir mahallede burada olduğu gibi sokak iftarı yapıyoruz. Aileler, çocukların elinden tutup, Ramazan’ın bu güzelliğini de çocuklarına yaşatmış oluyorlar. Bizi yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Onlarla birlikte iftar sofrasının zenginliğini paylaşma duygusunu birlikte yaşıyoruz.” dedi. İftardan sonra Seyitnizam ve Merkezefendi Camii’ne geçen vatandaşlar, teravih namazı çıkışında belediyenin her akşam ikram ettiği limonataları içti. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Belediyesi’nin hayırsever iş adamlarıyla birlikte organize ettiği Gönül Sofrası iftarları, Telsiz Mahallesi’nde 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Her eve özel davetiyenin gönderildiği iftar programına icabet eden vatandaşlar, organize edilen iftar etkinliklerinden duydukları memnuniyeti getirdi. İftara torunlarıyla birlikte katılan ebeveynler, kültürel bir miras olan mahalle iftarlarının tekrar yaşatılmasından ve bunun gelecek nesle aktarılmasından dolayı yaşadıkları mutluluğu ifade ettikten sonra, okunan ilahilere hep bir ağızdan eşlik etti.

Duaların göğe yükseldiği iftar sofrasında avuçlar açılıp dua edildikten sonra, mahalle sakinleri, dağıtılan yemekleri kendi elleriyle masalara servis etti. Renkli görüntülerin yaşandığı yemek dağıtımında ev hanımları, bu kez kepçeleri eşlerine devretti. Mutfağa ara sıra girdiğini dile getiren erkeklerin ter döktüğü masalarda tebessüm dolu anlar yaşandı.

Zeytinburnulu hemşehrilerimizle birlikte Telsiz Mahallesi’nde beraberiz. Genci yaşlısı burada birlikte aynı sofraya zenginlik katıyorlar. Ramazan paylaşma ayıdır, biz de bu mutluluğu yaşamak istiyoruz. İş adamlarımızın desteğiyle Zeytinburnu ilçemizde her akşam farklı bir mahallede burada olduğu gibi sokak iftarı yapıyoruz. Aileler, çocukların elinden tutup, Ramazan’ın bu güzelliğini de çocuklarına yaşatmış oluyorlar. Bizi yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Onlarla birlikte iftar sofrasının zenginliğini paylaşma duygusunu birlikte yaşıyoruz.” dedi.

İftardan sonra Seyitnizam ve Merkezefendi Camii’ne geçen vatandaşlar, teravih namazı çıkışında belediyenin her akşam ikram ettiği limonataları içti.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.