SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Yatırım için Ataköy mü zeytinburnu mu?

KÜLTÜR 20.06.2015 - 10:15, Güncelleme: 20.06.2015 - 10:15
 

Yatırım için Ataköy mü zeytinburnu mu?

İstanbul’un Avrupa yakasındaki önemli merkezlerinden olan Bakırköy özellikle Zeytinburnu ve Bakırköy-Ataköy sahil şeridinde yıllardır atıl duran arazilere farklı konseptlerde lüks projeler geliştiriliyor.Peki konut almak isteyenlerin öncelikli tercihi bu iki semtten hangisi olmalı? İşte cevabı:

ZEYTİNBURNU Ard arda inşa edilen lüks projeler nedeniyle bölge hızla değer kazanıyor. 2005'ten sonra Zeytinburnu, Kazlıçeşme ve Veliefendi bölgelerinde inşa edilen rezidans tarzındaki deniz manzaralı projeler üst gelir grubundan talep gördü. Marmaray projesinin ilk etki alanlarından biri olan Zeytinburnu ilçesinde özellikle konut fiyatlarında yüzde 75'i aşan değerleme göze çarpıyor. Kentsel dönüşüm ile birlikte Marmaray bağlantısının ilçeye ulaşması ve yaklaşık 500.000 metrekarelik alan üzerine kurulması planlanan kent parkı projesi ile birlikte Zeytinburnu’na olan talep arttı ve fiyatlarda 2013'den sonra yüzde 100'e kadar değişime uğradı. Bu süreçte Kazlıçeşme’de planlanan dev projelerin de etkisi var. Zeytinburnu bölgesindeki yeni ve nitelikli projelerdeki konut birim satış bedelleri 2013 sonunda 4.500-7.000 lira /m2 aralığında iken 2015'te minimum 6.000 bin lira sınırına gelindi. Sahildeki lüks konut projelerinde ise İstanbul ortalamasının üzerinde, yaklaşık 14.000 TL/m2 civarında seyrettiğini söyleyebiliriz. ATAKÖY Bakırköy Belediyesi sınırları içindeki semtte 1980'li yıllarda başlayan düzenli yapılaşma, eski binaların yenilenmesi ve özellikle sahil kesiminde alınan inşaat ruhsatları ile dikkat çekiyor. Kısım kısım inşa edilen bahçeli, açık garajlı ve çok katlı binaların ardından büyük inşaat firmalarının markalarını bölgeye taşımaya başlamaları ile Ataköy yeniden değer kazandı. Ancak belediyenin özellikle 2014 yılında inşaat denetimlerinde göz açtırmaması sonucu sadece 7 ay içerisinde üç dev proje mühürlendi. Bakırköy Belediyesi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin kararına bağlı olarak 2013 sonunda Ağaoğlu imzasıyla inşa edilen Bakırköy 46 inşaat projesini mühürlemişti. Daha sonra Yalı Ataköy projesi mühürlendi. TOKİ, Özyazıcı ve Karadeniz Örme imzasıyla inşa edilen projede İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açılan imarla ilgili davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Son olarak da Kuzu Grubun SeaPearl Atköy projesinde benzer bir durum yaşandı. Ama eksiklerin giderilmesi sonrası inşaata hız verildi. Semtin E-5 karayolu, Şirinevler - Yenibosna sınırında ise Nef Ataköy 22, Avrupa Konutları Ataköy, Selenium Ataköy gibi dev yatırımların inşaatları ya da hazırlık süreçleri devam ediyor. Bu projeler bile Ataköy'ün değerini iki yılda yüzde 30'lara varan oranda yükseltti. Bölgedeki yeni projelerde yer alan daireler minimum 8 bin liradan alıcı buluyor. Sahil tarafında ise 6 -7 bin dolarlık değerler telaffuz ediliyor. Sözün özü, deprem riski de dikkate alındığında ister Zeytinburnu olsun ister Ataköy her iki bölgeden yeni bir projeden konut sahibi olmak isteyenlere bölgenin birbirine paralel değer kazandığını söyleyebiliriz. Bakırköy'ün merkezi konumu yanında Zeytinburnu'ndaki hızlı kentsel dönüşüm ve Marmaray'ı etkisi mevcut değerleri daha da yukarı çekecektir. Bu arada Bu yıl ihaleye çıkması planlanan Ataköy İkitelli metrosunun altyapı çalışmalarının da başlatıldığını hatırlatalım. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
İstanbul’un Avrupa yakasındaki önemli merkezlerinden olan Bakırköy özellikle Zeytinburnu ve Bakırköy-Ataköy sahil şeridinde yıllardır atıl duran arazilere farklı konseptlerde lüks projeler geliştiriliyor.Peki konut almak isteyenlerin öncelikli tercihi bu iki semtten hangisi olmalı? İşte cevabı:

ZEYTİNBURNU

Ard arda inşa edilen lüks projeler nedeniyle bölge hızla değer kazanıyor. 2005'ten sonra Zeytinburnu, Kazlıçeşme ve Veliefendi bölgelerinde inşa edilen rezidans tarzındaki deniz manzaralı projeler üst gelir grubundan talep gördü. Marmaray projesinin ilk etki alanlarından biri olan Zeytinburnu ilçesinde özellikle konut fiyatlarında yüzde 75'i aşan değerleme göze çarpıyor. Kentsel dönüşüm ile birlikte Marmaray bağlantısının ilçeye ulaşması ve yaklaşık 500.000 metrekarelik alan üzerine kurulması planlanan kent parkı projesi ile birlikte Zeytinburnu’na olan talep arttı ve fiyatlarda 2013'den sonra yüzde 100'e kadar değişime uğradı. Bu süreçte Kazlıçeşme’de planlanan dev projelerin de etkisi var.

Zeytinburnu bölgesindeki yeni ve nitelikli projelerdeki konut birim satış bedelleri 2013 sonunda 4.500-7.000 lira /m2 aralığında iken 2015'te minimum 6.000 bin lira sınırına gelindi. Sahildeki lüks konut projelerinde ise İstanbul ortalamasının üzerinde, yaklaşık 14.000 TL/m2 civarında seyrettiğini söyleyebiliriz.

ATAKÖY

Bakırköy Belediyesi sınırları içindeki semtte 1980'li yıllarda başlayan düzenli yapılaşma, eski binaların yenilenmesi ve özellikle sahil kesiminde alınan inşaat ruhsatları ile dikkat çekiyor. Kısım kısım inşa edilen bahçeli, açık garajlı ve çok katlı binaların ardından büyük inşaat firmalarının markalarını bölgeye taşımaya başlamaları ile Ataköy yeniden değer kazandı. Ancak belediyenin özellikle 2014 yılında inşaat denetimlerinde göz açtırmaması sonucu sadece 7 ay içerisinde üç dev proje mühürlendi.

Bakırköy Belediyesi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin kararına bağlı olarak 2013 sonunda Ağaoğlu imzasıyla inşa edilen Bakırköy 46 inşaat projesini mühürlemişti. Daha sonra Yalı Ataköy projesi mühürlendi. TOKİ, Özyazıcı ve Karadeniz Örme imzasıyla inşa edilen projede İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açılan imarla ilgili davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Son olarak da Kuzu Grubun SeaPearl Atköy projesinde benzer bir durum yaşandı. Ama eksiklerin giderilmesi sonrası inşaata hız verildi.

Semtin E-5 karayolu, Şirinevler - Yenibosna sınırında ise Nef Ataköy 22, Avrupa Konutları Ataköy, Selenium Ataköy gibi dev yatırımların inşaatları ya da hazırlık süreçleri devam ediyor. Bu projeler bile Ataköy'ün değerini iki yılda yüzde 30'lara varan oranda yükseltti. Bölgedeki yeni projelerde yer alan daireler minimum 8 bin liradan alıcı buluyor. Sahil tarafında ise 6 -7 bin dolarlık değerler telaffuz ediliyor.

Sözün özü, deprem riski de dikkate alındığında ister Zeytinburnu olsun ister Ataköy her iki bölgeden yeni bir projeden konut sahibi olmak isteyenlere bölgenin birbirine paralel değer kazandığını söyleyebiliriz. Bakırköy'ün merkezi konumu yanında Zeytinburnu'ndaki hızlı kentsel dönüşüm ve Marmaray'ı etkisi mevcut değerleri daha da yukarı çekecektir. Bu arada Bu yıl ihaleye çıkması planlanan Ataköy İkitelli metrosunun altyapı çalışmalarının da başlatıldığını hatırlatalım.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.