SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Belediyesi 5000 Kişiye iftar verdi

KÜLTÜR 19.06.2015 - 09:53, Güncelleme: 19.06.2015 - 09:53
 

Zeytinburnu Belediyesi 5000 Kişiye iftar verdi

Zeytinburnu Halkı Ramazan’ın ilk gününde Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği iftar sofrasında bir araya geldi.İlk iftarın finansmanını Emelda Deri sağladı..

Ramazan ayının ilk iftarında Zeytinburnu Belediyesi 5 bin kişiyi ağırladı. Zeytinburnu Meydanı’ndaki iftar organizasyonunda yer alan Başkan Murat Aydın, masaları gezerek vatandaşları selamlayıp onlarla yakından ilgilendi. Ezanının okunmasına rağmen su ile orucunu açan Başkan Aydın masaları tek tek dolaşmaya devam etti. Zeytinburnu’nda sığınmacı bulunan ve Suriyeli Savaştan kaçan zor durumda olan sokaktaki yaşayan vatandaşlarda iftar sofrasında oruçlarını açtı ve Başkan Aydın’ın boynuna sarılarak dua ettiler. Ezanın okunmasıyla açılan iftarın ardından bir konuşma yapan Başkan Aydın, “2015 yılının Ramazanın ilk iftarında Zeytinburnu Meydanınızdayız. Zeytinburnulu hemşerilerimizle birlikte iftar sofrasında beraber olduk. Bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Rabbime şükrediyorum. 2015 yılının ramazan ayında bizlere kavuştu. İnşallah birlik beraberlik içerisinde paylaşma duygularının tavan yaptığı ve paylaşımın gerçekten fiiliyata dönüştüğünü yaşamanızı temenni ediyorum. Ben Ramazan boyu Zeytinburnu’muzun her mahallesinden sokaklarımızda Zeytinburnulu hemşerilerimizle birlikte iftar yapacağım. Yine kültürel etkinliklerimiz olacak. Hafta sonları Zeytinburnu Meydanında etkinliklerimiz olacak’’ dedi. İftar Programına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcıları Gökhan Kasap, Ferruz Kutsal, Zafer Alsac, Gönül Demirel, Erdem İskenderoğlu, Saafet Öz, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver hasta olmasına rağmen hasta yatağından kalkararak geldi. Ayrıca AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’ta İstanbul’daki bir programının ardından Zeytinburnu’ndaki iftara katıldı. Ramazan boyunca 12 farklı sokakta ve 11 farklı mahallede vatandaşlara ulaşacak olan Zeytinburnu Belediyesi, gerçekleştirilecek olan programla yaklaşık 50 bin vatandaşı iftar sofrasının etrafında buluşturacak. Her cuma Enderun Teravih Namazı’nın kılınacağı Seyitnizam Camii’ sinde, Enderun Teravihi’nden sonra Mevlüt okunup, Kur’an ziyafeti verilecek. İftar öncesi sohbet programlarının yapılacağı Zeytinburnu Meydanı’nda ayrıca tasavvuf konserleri de verilecek. 5 Meydan, 12 farklı sokak ve 11 mahalleyle 30 gün boyunca yaklaşık 50 bin vatandaşın iftarını bir arada açacağı Ramazan programları, her gün birbirinden farklı sahur sohbetleri, tasavvuf konserleri ve Kur’an ziyafetiyle devam edecek. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Halkı Ramazan’ın ilk gününde Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği iftar sofrasında bir araya geldi.İlk iftarın finansmanını Emelda Deri sağladı..

Ramazan ayının ilk iftarında Zeytinburnu Belediyesi 5 bin kişiyi ağırladı. Zeytinburnu Meydanı’ndaki iftar organizasyonunda yer alan Başkan Murat Aydın, masaları gezerek vatandaşları selamlayıp onlarla yakından ilgilendi. Ezanının okunmasına rağmen su ile orucunu açan Başkan Aydın masaları tek tek dolaşmaya devam etti. Zeytinburnu’nda sığınmacı bulunan ve Suriyeli Savaştan kaçan zor durumda olan sokaktaki yaşayan vatandaşlarda iftar sofrasında oruçlarını açtı ve Başkan Aydın’ın boynuna sarılarak dua ettiler.

Ezanın okunmasıyla açılan iftarın ardından bir konuşma yapan Başkan Aydın, “2015 yılının Ramazanın ilk iftarında Zeytinburnu Meydanınızdayız. Zeytinburnulu hemşerilerimizle birlikte iftar sofrasında beraber olduk. Bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Rabbime şükrediyorum. 2015 yılının ramazan ayında bizlere kavuştu. İnşallah birlik beraberlik içerisinde paylaşma duygularının tavan yaptığı ve paylaşımın gerçekten fiiliyata dönüştüğünü yaşamanızı temenni ediyorum. Ben Ramazan boyu Zeytinburnu’muzun her mahallesinden sokaklarımızda Zeytinburnulu hemşerilerimizle birlikte iftar yapacağım. Yine kültürel etkinliklerimiz olacak. Hafta sonları Zeytinburnu Meydanında etkinliklerimiz olacak’’ dedi.

İftar Programına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcıları Gökhan Kasap, Ferruz Kutsal, Zafer Alsac, Gönül Demirel, Erdem İskenderoğlu, Saafet Öz, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver hasta olmasına rağmen hasta yatağından kalkararak geldi. Ayrıca AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’ta İstanbul’daki bir programının ardından Zeytinburnu’ndaki iftara katıldı.

Ramazan boyunca 12 farklı sokakta ve 11 farklı mahallede vatandaşlara ulaşacak olan Zeytinburnu Belediyesi, gerçekleştirilecek olan programla yaklaşık 50 bin vatandaşı iftar sofrasının etrafında buluşturacak. Her cuma Enderun Teravih Namazı’nın kılınacağı Seyitnizam Camii’ sinde, Enderun Teravihi’nden sonra Mevlüt okunup, Kur’an ziyafeti verilecek. İftar öncesi sohbet programlarının yapılacağı Zeytinburnu Meydanı’nda ayrıca tasavvuf konserleri de verilecek. 5 Meydan, 12 farklı sokak ve 11 mahalleyle 30 gün boyunca yaklaşık 50 bin vatandaşın iftarını bir arada açacağı Ramazan programları, her gün birbirinden farklı sahur sohbetleri, tasavvuf konserleri ve Kur’an ziyafetiyle devam edecek.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.