SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda Ev Kadınları Çevreci Sertifikalarını Aldı

KÜLTÜR 05.06.2015 - 10:30, Güncelleme: 05.06.2015 - 10:30
 

Zeytinburnu'nda Ev Kadınları Çevreci Sertifikalarını Aldı

Ev kadınlarına çevre bilincini aşılamayı amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak, “Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi” ile evlerde çevre seferberliğini başlatıp, kısa bir sürede bin 500 ev kadınına ulaşmayı başardı.

Yirmişer kişilik gruplar halinde çevre koordinatörlerinden eğitim alan kadınlar, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Kampüsü’nde ağırlanarak, geri dönüşüm, enerji tasarrufu, kadın ve çevre bilinci konusunda uzman akademisyenlerle buluşmaya başladı. Yaklaşık 200 kadın, seminerler sonunda, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu’dan katılım belgelerini ve hediyelerini aldı. Zeytinburnu Belediyesi'nin koordinasyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve ÇEVKO Vakfı ortaklığında yürütülen Proje kapsamında, hedef, iki yıl içerisinde 5 bin ev kadınına ulaşıp, onları çevre bilinci konusunda duyarlı bir hale getirmek. Ayrıca, proje kapsamında projeyi renklendirecek ve ev kadınlarının sosyal yaşamını destekleyecek yarışmaların startı da verildi. Yarışmalardaki amaç; rekabet ortamı oluşturmaktan çok, ev kadınları arasındaki işbirliğini geliştirmek. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Ev kadınlarına çevre bilincini aşılamayı amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak, “Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi” ile evlerde çevre seferberliğini başlatıp, kısa bir sürede bin 500 ev kadınına ulaşmayı başardı.

Yirmişer kişilik gruplar halinde çevre koordinatörlerinden eğitim alan kadınlar, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Kampüsü’nde ağırlanarak, geri dönüşüm, enerji tasarrufu, kadın ve çevre bilinci konusunda uzman akademisyenlerle buluşmaya başladı.

Yaklaşık 200 kadın, seminerler sonunda, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu’dan katılım belgelerini ve hediyelerini aldı.

Zeytinburnu Belediyesi'nin koordinasyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve ÇEVKO Vakfı ortaklığında yürütülen Proje kapsamında, hedef, iki yıl içerisinde 5 bin ev kadınına ulaşıp, onları çevre bilinci konusunda duyarlı bir hale getirmek.

Ayrıca, proje kapsamında projeyi renklendirecek ve ev kadınlarının sosyal yaşamını destekleyecek yarışmaların startı da verildi. Yarışmalardaki amaç; rekabet ortamı oluşturmaktan çok, ev kadınları arasındaki işbirliğini geliştirmek.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.