SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi Mezuniyet Şöleni

KÜLTÜR 21.02.2015 - 21:10, Güncelleme: 21.02.2015 - 21:10
 

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi Mezuniyet Şöleni

Zeytinburnu Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Kültür Sanat Kursları’nın 6. yılında yüzlerce kursiyer “Kültür Sanat Kursları Mezuniyet Şöleni’nde şarkılar söyleyecek, oyunlar oynayacak ve sergiler açacak.

İstanbul’da nitelikli kültür sanat faaliyetlerinin ilk adresi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi bu kez yıl boyunca ev sahipliği yaptığı Zeytinburnu Kültür Sanat Kursları kursiyerlerinin mezuniyet coşkusuna ortak olacak. Her yıl geleneksel sanatlardan modern sanatlara birçok branşta uzman isimlerden eğitim alan yetişkin kursiyerlerin bu yılki mezuniyet şöleni, 23 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Yaklaşık 600 kursiyerin M.E.B onaylı sertifika ile mezun olacağı şölen ebru, hat, tezhip, fotoğraf, yağlıboya, karikatür, minyatür ve karakalem eserlerinden meydana gelen sergi açılışıyla başlayacak. Şölen; diksiyon, gitar, bağlama, Türk müziği, piyano, halkoyunu, keman, ney kursiyerlerinin profesyonel sahnede şiir, şarkı ve sahne performanslarıyla devam edecek. Sertifikalarını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dan alacak olan kursiyerler, kültür ve sanatla dolu dolu geçirdikleri bir yılın ardından elde ettikleri kazanımları izleyicilerle paylaşacaklar. *Zeytinburnu Kültür ve Sanat Kursları’nda 2009 yılından beri her yıl eğitim-öğretim döneminde binlerce kursiyer 20’nin üstünde branşta düzenlenen kurslara katılıyor. Altı yıldır düzenlenen kurslara bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişi başvurdu, 5 bin kişi M.E.B onaylı sertifika ile mezun oldu. Kurs kayıtları her yıl Eylül ayında başlıyor, Ekim ayının ortalarına kadar devam ediyor. 15 yaş üstü herkese açık olan kurslara lise öğrencileri ve çalışan kesim büyük ilgi gösteriyor. Kurslarda ders veren eğitmenler ise; alanında “usta” olarak nitelenen, kültür ve sanat faaliyetlerini sadece bir meslek değil, aynı zamanda yaşam biçimi olarak gören seçkin isimlerden belirleniyor. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Kültür Sanat Kursları’nın 6. yılında yüzlerce kursiyer “Kültür Sanat Kursları Mezuniyet Şöleni’nde şarkılar söyleyecek, oyunlar oynayacak ve sergiler açacak.

İstanbul’da nitelikli kültür sanat faaliyetlerinin ilk adresi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi bu kez yıl boyunca ev sahipliği yaptığı Zeytinburnu Kültür Sanat Kursları kursiyerlerinin mezuniyet coşkusuna ortak olacak. Her yıl geleneksel sanatlardan modern sanatlara birçok branşta uzman isimlerden eğitim alan yetişkin kursiyerlerin bu yılki mezuniyet şöleni, 23 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yaklaşık 600 kursiyerin M.E.B onaylı sertifika ile mezun olacağı şölen ebru, hat, tezhip, fotoğraf, yağlıboya, karikatür, minyatür ve karakalem eserlerinden meydana gelen sergi açılışıyla başlayacak. Şölen; diksiyon, gitar, bağlama, Türk müziği, piyano, halkoyunu, keman, ney kursiyerlerinin profesyonel sahnede şiir, şarkı ve sahne performanslarıyla devam edecek. Sertifikalarını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dan alacak olan kursiyerler, kültür ve sanatla dolu dolu geçirdikleri bir yılın ardından elde ettikleri kazanımları izleyicilerle paylaşacaklar.

*Zeytinburnu Kültür ve Sanat Kursları’nda 2009 yılından beri her yıl eğitim-öğretim döneminde binlerce kursiyer 20’nin üstünde branşta düzenlenen kurslara katılıyor. Altı yıldır düzenlenen kurslara bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişi başvurdu, 5 bin kişi M.E.B onaylı sertifika ile mezun oldu. Kurs kayıtları her yıl Eylül ayında başlıyor, Ekim ayının ortalarına kadar devam ediyor. 15 yaş üstü herkese açık olan kurslara lise öğrencileri ve çalışan kesim büyük ilgi gösteriyor. Kurslarda ders veren eğitmenler ise; alanında “usta” olarak nitelenen, kültür ve sanat faaliyetlerini sadece bir meslek değil, aynı zamanda yaşam biçimi olarak gören seçkin isimlerden belirleniyor.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.