SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Engelliler Dualarla Askere Uğurlanıyor

KÜLTÜR 06.05.2015 - 13:33, Güncelleme: 06.05.2015 - 13:33
 

Engelliler Dualarla Askere Uğurlanıyor

Zeytinburnu Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, 15 engelli asker adayını kışlaya uğurluyor. Kına gecesinin düzenleneceği törende, engelli gençler, bir günlüğüne asker olup tezkere alacak.

Fiziksel ya da zihinsel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen gençlerin, temsili olarak vatani görevlerini yerine getirip, kutsal duyguyu yaşayabilmeleri adına başlatılan “bir günlük askerlik” uygulamasında 15 engelli genç ve ailesi, 8 Mayıs’ta Zeytinburnu Meydanı’nda bir araya gelecek. Birbirinden renkli gösterilere sahne olacak kına gecesinde, Zeytinburnu halkı ve engelli gençlerin aileleri, evlatlarını askere göndermenin heyecanını ve gurunu bir arada yaşayacak. Davullu, zurnalı bir eğlencenin yapılacağı kına gecesinde, Akdem Engelliler Koordinasyon Birimi Müzik Grubu, konseriyle geceye renk katarken, engelliler gösteri grubu ise geceye özel tiyatro gösterimi sunacak. Kahramanlık ve asker türküleri eşliğinde kınaları yakılacak 15 engelli asker adayının “Asker Duasını” ise Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail Gökmen okuyacak. Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi tarafından düzenlenecek olan program, 8 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da Zeytinburnu Meydanı’nda tüm ilçe halkının katılımıyla gerçekleşecek. Program, 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 10.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan AKDEM Engelliler Koordinasyon Birimi sergi açılışının ardından, Engelli gençlerin, konvoylar eşliğinde Eyüp Hasdal Kışlası’na uğurlanmasıyla devam edecek. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, 15 engelli asker adayını kışlaya uğurluyor. Kına gecesinin düzenleneceği törende, engelli gençler, bir günlüğüne asker olup tezkere alacak.

Fiziksel ya da zihinsel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen gençlerin, temsili olarak vatani görevlerini yerine getirip, kutsal duyguyu yaşayabilmeleri adına başlatılan “bir günlük askerlik” uygulamasında 15 engelli genç ve ailesi, 8 Mayıs’ta Zeytinburnu Meydanı’nda bir araya gelecek.

Birbirinden renkli gösterilere sahne olacak kına gecesinde, Zeytinburnu halkı ve engelli gençlerin aileleri, evlatlarını askere göndermenin heyecanını ve gurunu bir arada yaşayacak. Davullu, zurnalı bir eğlencenin yapılacağı kına gecesinde, Akdem Engelliler Koordinasyon Birimi Müzik Grubu, konseriyle geceye renk katarken, engelliler gösteri grubu ise geceye özel tiyatro gösterimi sunacak. Kahramanlık ve asker türküleri eşliğinde kınaları yakılacak 15 engelli asker adayının “Asker Duasını” ise Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail Gökmen okuyacak.

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi tarafından düzenlenecek olan program, 8 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da Zeytinburnu Meydanı’nda tüm ilçe halkının katılımıyla gerçekleşecek.

Program, 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 10.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan AKDEM Engelliler Koordinasyon Birimi sergi açılışının ardından, Engelli gençlerin, konvoylar eşliğinde Eyüp Hasdal Kışlası’na uğurlanmasıyla devam edecek.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.