SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

CHP Zeytinburnu Kadın Kollarından Özgecan’ın katillerine lanet

GÜNDEM 14.02.2015 - 22:26, Güncelleme: 14.02.2015 - 22:26
 

CHP Zeytinburnu Kadın Kollarından Özgecan’ın katillerine lanet

CHP Zeytinburnu Kadın Kollarında yönetim el değiştir. Yeni Kadın Kolları Başkanlığına Yaşam Orak getirildi.Çiçeği burnunda Başkan İlk Basın açıklamasını 14 şubat Sevgililer Gününde daha 19 Yaşında zalimce katledilen Özgecan Aslan’ın anısına yaptı. İşte O Açıklama..

Tarsus’ta iki gündür kayıp olan fen edebiyat fakültesi 1. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın bedeni dere kenarında yakılmış olarak bulunduğunu tüm Türkiye’yle birlikte üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Özgecan’ın bedenine tecavüz edilmiş, daha sonra bıçaklanarak öldürülmüş ve yetmezmiş gibi cansız narin bedeni dere kenarına götürülerek yakılarak kurtulmak istenilmiştir. Özgecan’ın ölümü maalesef ilk değil daha önce de içimizi yakan, töre cinayetlerine kurban giden kadınlar, belediye otobüsünde yakılarak öldürülen genç kızlarımız, yerlerde tekmelenen ve kadın mıdır kız mıdır belli değil sözlerine maruz kalan genç kızlar ve devlet koruması altındayken dahi ölüme mahkum edilen kadınlar bizim kadınlarımızdır. Eğer ülkemizde 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir diyen zihniyetler basında kasıla kasıla bu ifadeyi kullanıyor ve bir kesim tarafından alkışlanıyorsa buna özellikle kadının kahkahasına, giyim tarzına, rujuna kısacası her şeyine dil uzatan iktidar sessiz kalıyorsa toplum yani bizler bu acıları yaşamaya devam edeceğiz. Dünyada ki en saf en masum yer olan ana kucağını bile sapık zihniyetlerine alet edenler, bu toplumun yüz karasıdırlar Ve bu zihniyetler yüzünden ahlaki çöküntüye uğramış bir toplum haline geldik. Biz kadınlar,  Dolmuşta yalnız kalmamak için gideceği yere varmadan son inen yolcu ile birlikte inmeyen, tek başına bindiği taksinin plakasını bir yakınına göndermeyen, tek başına girdiği bir sokakta yaşadığı tedirginlik yüzünden, sürekli tetikte hissetmeyen, arkasına bakmayan, aceleci davranmayan, söylediği yemek siparişini getiren kuryeye evde yalnız olduğunu hissettirmemek için ekstra çaba harcamayan,  toplum içinde yüksek sesli konuştuğu veya kahkaha attığı için kınanmayan, tacizi geçtim tecavüz edilirim korkusuyla yaşamayan bir kadın kaldı mı bu ülkede? Sevgili kadınlar; Kızlarınızı bu korkular üzerine uyararak yetiştirdiniz, sıra oğullarınızda. Balık baştan kokar diye atalarımız boşuna söylememiş başımızda ki zihniyetin bizlerin sokağa çıkmasına dahi tahammülü yokken, sokakta ki erkeklerin bize saygı duymasını beklememek gerekir. Kadına yönelik pozitif ayrımcılık vaatleri ile yola çıkmış fakat kadını koruyamayan bir iktidar tarafından yönetiliyoruz.  Ey yurdumun öldürüle öldüre bitmeyen kadınları, kızları. Ne kadar dayanacaksınız? Sıranızı bekleyeceksiniz. Bizler cumhuriyet halk partisi kadınları olarak elimizden geldiğince önce ilçemizde, gerekirse tüm Türkiye’de ezilen, şiddet gören, haksızlığa uğrayan tüm kadınların yanında olacağımızı ve Özgecan’ın katillerinden hesap sorulması için elimizden geleni yapacağımızı bildirmek isterim. Cumhuriyet halk partisi Zeytinburnu kadın kolları olarak başta Özgecan’ın acılı ailesi olmak üzere tüm Türkiye’ye baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Tüm kamu oyuna duyurulur.       ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL                         
CHP Zeytinburnu Kadın Kollarında yönetim el değiştir. Yeni Kadın Kolları Başkanlığına Yaşam Orak getirildi.Çiçeği burnunda Başkan İlk Basın açıklamasını 14 şubat Sevgililer Gününde daha 19 Yaşında zalimce katledilen Özgecan Aslan’ın anısına yaptı. İşte O Açıklama..

Tarsus’ta iki gündür kayıp olan fen edebiyat fakültesi 1. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın bedeni dere kenarında yakılmış olarak bulunduğunu tüm Türkiye’yle birlikte üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Özgecan’ın bedenine tecavüz edilmiş, daha sonra bıçaklanarak öldürülmüş ve yetmezmiş gibi cansız narin bedeni dere kenarına götürülerek yakılarak kurtulmak istenilmiştir.

Özgecan’ın ölümü maalesef ilk değil daha önce de içimizi yakan, töre cinayetlerine kurban giden kadınlar, belediye otobüsünde yakılarak öldürülen genç kızlarımız, yerlerde tekmelenen ve kadın mıdır kız mıdır belli değil sözlerine maruz kalan genç kızlar ve devlet koruması altındayken dahi ölüme mahkum edilen kadınlar bizim kadınlarımızdır. Eğer ülkemizde 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir diyen zihniyetler basında kasıla kasıla bu ifadeyi kullanıyor ve bir kesim tarafından alkışlanıyorsa buna özellikle kadının kahkahasına, giyim tarzına, rujuna kısacası her şeyine dil uzatan iktidar sessiz kalıyorsa toplum yani bizler bu acıları yaşamaya devam edeceğiz. Dünyada ki en saf en masum yer olan ana kucağını bile sapık zihniyetlerine alet edenler, bu toplumun yüz karasıdırlar Ve bu zihniyetler yüzünden ahlaki çöküntüye uğramış bir toplum haline geldik.

Biz kadınlar,  Dolmuşta yalnız kalmamak için gideceği yere varmadan son inen yolcu ile birlikte inmeyen,
tek başına bindiği taksinin plakasını bir yakınına göndermeyen, tek başına girdiği bir sokakta yaşadığı tedirginlik yüzünden, sürekli tetikte hissetmeyen, arkasına bakmayan, aceleci davranmayan, söylediği yemek siparişini getiren kuryeye evde yalnız olduğunu hissettirmemek için ekstra çaba harcamayan,  toplum içinde yüksek sesli konuştuğu veya kahkaha attığı için kınanmayan, tacizi geçtim tecavüz edilirim korkusuyla yaşamayan bir kadın kaldı mı bu ülkede?
Sevgili kadınlar; Kızlarınızı bu korkular üzerine uyararak yetiştirdiniz, sıra oğullarınızda. Balık baştan kokar diye atalarımız boşuna söylememiş başımızda ki zihniyetin bizlerin sokağa çıkmasına dahi tahammülü yokken, sokakta ki erkeklerin bize saygı duymasını beklememek gerekir. Kadına yönelik pozitif ayrımcılık vaatleri ile yola çıkmış fakat kadını koruyamayan bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. 

Ey yurdumun öldürüle öldüre bitmeyen kadınları, kızları. Ne kadar dayanacaksınız? Sıranızı bekleyeceksiniz.
Bizler cumhuriyet halk partisi kadınları olarak elimizden geldiğince önce ilçemizde, gerekirse tüm Türkiye’de ezilen, şiddet gören, haksızlığa uğrayan tüm kadınların yanında olacağımızı ve Özgecan’ın katillerinden hesap sorulması için elimizden geleni yapacağımızı bildirmek isterim. Cumhuriyet halk partisi Zeytinburnu kadın kolları olarak başta Özgecan’ın acılı ailesi olmak üzere tüm Türkiye’ye baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Tüm kamu oyuna duyurulur.      

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL                         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.