SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda Ücretsiz Diş Tedavisi Dönemi

KÜLTÜR 03.02.2015 - 16:45, Güncelleme: 03.02.2015 - 16:45
 

Zeytinburnu'nda Ücretsiz Diş Tedavisi Dönemi

Zeytinburnu Belediyesi çocukların ağız ve diş sağlığına katkı sunan projeyi hayata geçirdi.

Zeytinburnu Belediyesi çocukların ağız ve diş sağlığına katkı sunan projeyi hayata geçirdi. Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nde (AKDEM) 5-15 yaş arası çocuklara ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti vereceklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Amacımız sağlıklı nesiller" dedi. Zeytinburnu Belediyesi 5- 15 yaş aralığındaki çocukların ağız ve diş sağlığına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdiği projeyi hayata geçirdi. Zeytinburnu Belediyesi farklı birçok alanda hizmet sunan Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) bünyesinde oluşturduğu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile çocukların daha sağlıklı bir nesil olarak yetişmesine katkı sunmayı amaçlıyor. Ailelere mesaj yoluyla tanıtılan proje daha ilk günden yoğun ilgi gördü. Şubat ayı içerisinde bütün randevular doldu. Çocuklar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde diş çekimi dışında; kanal tedavisi, dolgu, flor ve fikstür örtüsü gibi tedavi yöntemlerinden yararlanacak. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da kliniği gezerek bilgi aldı ve burada bulunan vatandaşlarla sohbet etti. "ZEYTİNBURNU'NDA GÖRDÜĞÜMÜZ BİR İHTİYAÇTI" Zeytinburnu'nda yaşayan çocukların ağız ve diş sağlığını yakından takip ettiğini belirten Başkan Murat Aydın, "Şuan AKDEM'deyiz, Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi. Zeytinburnu'nda gördüğümüz bir ihtiyaç, ağız ve diş sağlığı ile ilgili istedik ki çocuklara, 15 yaş altındaki çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı ile ilgili hizmet verelim. Yeni başladık, ücretsiz olarak bu hizmeti veriyoruz" dedi. Hizmeti mesajla vatandaşlara duyurduklarını ifade eden Başkan Aydın, "Şuan çalışan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre Şubat ayı sonuna kadar randevu verdik. Daha da devam ediyor. Zaten ağız sağlığı diş sağlığı ile ilgili, çocuklarımızı bilinçlendirmek adına iki yıldır bir çalışma sürdürüyoruz. Geçmişten bugüne sürdürülen ama iki yıldır üzerinde yoğunlaştığımız bir çalışma" diye konuştu. Aydın, "Ben geçen yıl bütün okulları dolaştım. Bu sene yine dolaşmaya başladım. Çocuklarımıza ziyaret sırasında diş macunu ve diş fırçası hediye ediyoruz. Onlardan sabah ve akşam dişlerini fırçalama sözü alıyorum. Biz evlatlarımıza hizmet vermek adına AKDEM bünyesinde bu merkezimizi açtık. Ben ilgili mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. "AMACIMIZ SAĞLIKLI NESİLLER" "En büyük teşekkür Zeytinburnu halkına" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Aydın, "Biz halkımızdan aldığımız yetkiyle, yine onlardan aldığımız vergilerle oluşan bütçeyle burada hizmet veriyoruz. Öncelikli hedefimiz önleyici ve koruyucu anlamda neler yapılabilir. Bilinçlendirme adına neler yapılabilir. Onun dışında basit tedavi yöntemleri, dolgu, kanal tedavisi gibi çürüklerin çekilmesi gibi hizmetler veriyor. Henüz yeni başladık hayırlı olsun diyoruz. Amaç sağlıklı nesiller" ifadelerini kullandı. 3 ayrı klinikte 3 diş hekimi ile sürdürülecek faaliyet kapsamında günde 35-36 hasta ve yıl sonuna kadar 10 bin hastaya ücretsiz olarak hizmet verilmesi hedefleniyor ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu Belediyesi çocukların ağız ve diş sağlığına katkı sunan projeyi hayata geçirdi.

Zeytinburnu Belediyesi çocukların ağız ve diş sağlığına katkı sunan projeyi hayata geçirdi. Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nde (AKDEM) 5-15 yaş arası çocuklara ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti vereceklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Amacımız sağlıklı nesiller" dedi. Zeytinburnu Belediyesi 5- 15 yaş aralığındaki çocukların ağız ve diş sağlığına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdiği projeyi hayata geçirdi. Zeytinburnu Belediyesi farklı birçok alanda hizmet sunan Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) bünyesinde oluşturduğu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile çocukların daha sağlıklı bir nesil olarak yetişmesine katkı sunmayı amaçlıyor. Ailelere mesaj yoluyla tanıtılan proje daha ilk günden yoğun ilgi gördü. Şubat ayı içerisinde bütün randevular doldu. Çocuklar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde diş çekimi dışında; kanal tedavisi, dolgu, flor ve fikstür örtüsü gibi tedavi yöntemlerinden yararlanacak. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da kliniği gezerek bilgi aldı ve burada bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

"ZEYTİNBURNU'NDA GÖRDÜĞÜMÜZ BİR İHTİYAÇTI"

Zeytinburnu'nda yaşayan çocukların ağız ve diş sağlığını yakından takip ettiğini belirten Başkan Murat Aydın, "Şuan AKDEM'deyiz, Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi. Zeytinburnu'nda gördüğümüz bir ihtiyaç, ağız ve diş sağlığı ile ilgili istedik ki çocuklara, 15 yaş altındaki çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı ile ilgili hizmet verelim. Yeni başladık, ücretsiz olarak bu hizmeti veriyoruz" dedi. Hizmeti mesajla vatandaşlara duyurduklarını ifade eden Başkan Aydın, "Şuan çalışan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre Şubat ayı sonuna kadar randevu verdik. Daha da devam ediyor. Zaten ağız sağlığı diş sağlığı ile ilgili, çocuklarımızı bilinçlendirmek adına iki yıldır bir çalışma sürdürüyoruz. Geçmişten bugüne sürdürülen ama iki yıldır üzerinde yoğunlaştığımız bir çalışma" diye konuştu. Aydın, "Ben geçen yıl bütün okulları dolaştım. Bu sene yine dolaşmaya başladım. Çocuklarımıza ziyaret sırasında diş macunu ve diş fırçası hediye ediyoruz. Onlardan sabah ve akşam dişlerini fırçalama sözü alıyorum. Biz evlatlarımıza hizmet vermek adına AKDEM bünyesinde bu merkezimizi açtık. Ben ilgili mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ SAĞLIKLI NESİLLER"

"En büyük teşekkür Zeytinburnu halkına" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Aydın, "Biz halkımızdan aldığımız yetkiyle, yine onlardan aldığımız vergilerle oluşan bütçeyle burada hizmet veriyoruz. Öncelikli hedefimiz önleyici ve koruyucu anlamda neler yapılabilir. Bilinçlendirme adına neler yapılabilir. Onun dışında basit tedavi yöntemleri, dolgu, kanal tedavisi gibi çürüklerin çekilmesi gibi hizmetler veriyor. Henüz yeni başladık hayırlı olsun diyoruz. Amaç sağlıklı nesiller" ifadelerini kullandı. 3 ayrı klinikte 3 diş hekimi ile sürdürülecek faaliyet kapsamında günde 35-36 hasta ve yıl sonuna kadar 10 bin hastaya ücretsiz olarak hizmet verilmesi hedefleniyor

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.