SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’nda Gökkubbe Yansımaları

KÜLTÜR 22.01.2015 - 20:53, Güncelleme: 22.01.2015 - 20:53
 

Zeytinburnu’nda Gökkubbe Yansımaları

Geleneksel sanatımız kalemişinin günümüz ustalarından Kaya Üçer’in “Gökkubbe Yansımaları” kalemişi ve tezhip sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışında konuşan Kaya Üçer, serginin ilk kişisel sergisi olduğunu söyledi ve Zeytinburnu Belediyesi’ne teşekkür etti. Babası merhum nakkaş Hamit Üçer’in aktardığı bin yıllık kalemişi sanat dalını bugüne kadar hakkıyla taşıyan, akademik çalışmalarının yanı sıra usta-çırak ilişkisi geleneğini sürdüren nadide sanatkarlarımızdan Kaya Üçer, ilk kişisel kalemişi sergisini Zeytinburnu Belediyesi için gerçekleştirdi. Küratör Mehmet Lütfi Şen’in küratörlüğünde hazırlanan serginin açılışına sanat camiasının kıymetli isimleri katıldı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, mücellit İslam Seçen, tezhip sanatçısı Münevver Üçer, Hattat Süleyman Berk, ebru sanatkarı Yılmaz Eneş Gülbaba, tezhip sanatkarı Faruk Taşkale gibi geleneksel sanatlarımın kıymetli isimleri katıldı. Sergi açılışında konuşan Kaya Üçer heyecanını şu sözlerle ifade etti: Kaya Üçer’in ilk kişisel sergisi “Bugüne kadar ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde uluslar arası sergilerde yer aldım fakat ilk kişisel sergim 50 yaşında nasip oldu. Sergi küratörüm Mehmet Lütfi Şen’e ve sanatı ve sanatçıyı her zaman kucaklayan Zeytinburnu Belediye Başkanımıza ve beni bugün yalnız bırakmayan bütün dostlarıma teşekkür ediyorum.” Kaya Üçer’in Gökkubbe Yansımaları sergisi 15 Şubat tarihine kadar haftanın yedi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Sergi için özel olarak hazırlanan ve içinde sanatçının sergide yer almayan kalemişi örneklerinin de yer aldığı yaklaşık 75 sayfalık sergi kataloğu da merkezden temin edilebilir. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Geleneksel sanatımız kalemişinin günümüz ustalarından Kaya Üçer’in “Gökkubbe Yansımaları” kalemişi ve tezhip sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışında konuşan Kaya Üçer, serginin ilk kişisel sergisi olduğunu söyledi ve Zeytinburnu Belediyesi’ne teşekkür etti. Babası merhum nakkaş Hamit Üçer’in aktardığı bin yıllık kalemişi sanat dalını bugüne kadar hakkıyla taşıyan, akademik çalışmalarının yanı sıra usta-çırak ilişkisi geleneğini sürdüren nadide sanatkarlarımızdan Kaya Üçer, ilk kişisel kalemişi sergisini Zeytinburnu Belediyesi için gerçekleştirdi. Küratör Mehmet Lütfi Şen’in küratörlüğünde hazırlanan serginin açılışına sanat camiasının kıymetli isimleri katıldı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, mücellit İslam Seçen, tezhip sanatçısı Münevver Üçer, Hattat Süleyman Berk, ebru sanatkarı Yılmaz Eneş Gülbaba, tezhip sanatkarı Faruk Taşkale gibi geleneksel sanatlarımın kıymetli isimleri katıldı.

Sergi açılışında konuşan Kaya Üçer heyecanını şu sözlerle ifade etti: Kaya Üçer’in ilk kişisel sergisi “Bugüne kadar ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde uluslar arası sergilerde yer aldım fakat ilk kişisel sergim 50 yaşında nasip oldu. Sergi küratörüm Mehmet Lütfi Şen’e ve sanatı ve sanatçıyı her zaman kucaklayan Zeytinburnu Belediye Başkanımıza ve beni bugün yalnız bırakmayan bütün dostlarıma teşekkür ediyorum.”

Kaya Üçer’in Gökkubbe Yansımaları sergisi 15 Şubat tarihine kadar haftanın yedi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Sergi için özel olarak hazırlanan ve içinde sanatçının sergide yer almayan kalemişi örneklerinin de yer aldığı yaklaşık 75 sayfalık sergi kataloğu da merkezden temin edilebilir.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.