SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Sümer’de Suriyeli sığınmacı gerginliği

KÜLTÜR 21.01.2015 - 14:39, Güncelleme: 21.01.2015 - 14:39
 

Zeytinburnu Sümer’de Suriyeli sığınmacı gerginliği

Zeytinburnu'nda henüz kimliği belirsiz bir kişi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı alınarak 2 ay önce boşaltılma tebligatı çıkarılan 5 katlı binayı Suriyeli 15 aileye 10 bin TL'ye kiraya vererek dolandırdı.

Zeytinburnu'nda henüz kimliği belirsiz bir kişi, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım kararı alınarak 2 ay önce boşaltılma tebligatı çıkarılan 5 katlı binayı Suriyeli 15 aileye 10 bin Tl'ye kiraya vererek dolandırdı. Bu Sabah saatlerinde yıkıma gelen Zabıta ekipleriyle Suriyeli aileler arasında gerginlik yaşandı. Sık sık tekbir getiren bir Suriyeli, Zabıta ve Polis ekiplerini,  4' üncü katın penceresinden sarkıttığı çocuğunu aşağıya atmakla tehdit etti.   Bu görüntüler cep telefonlarına yansıdı. Çevik kuvvet ekiplerinin yardımıyla 60 kişinin kaldığı Suriyeli binadan boşaltıldı.İddiaya göre henüz kimliği belirsiz bir kişi, Sümer Mahallesi, 25/1 sokak üzerinde bulunan ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapmasında 2 ay önce boşaltılma tebligatı çıkarılan  5 katlı binayı, savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere kiraya verdi. Binanın yıkılmayacağına söyleyen Dolandırıcı, Suriyeli ailelerden 8 ay boyunca ailelerden yaklaşık 10 bin Tl kira ücreti alarak kayıplara karıştı. Bu Sabah saatlerinde Zeytinburnu Belediyesi Zabıta ekipleri, yıkım için binanın önüne geldi. Zabıta ekipleriyle Suriyeli aileler arasında gerginlik yaşandı. Bir Suriyeli çatıya çıkarak intihar girişiminde bulundu. Diğer bir Suriyeli ise 4'üncü katın penceresinden çocuğunu sarkıtarak Zabıta ve polisleri, çocuğunu aşağıya atmakta tehdit etti. Gelen itfaiye ekipleri kurtarma yastığı açtı. Yukarı çıkan polisler intihar etmek isteyen  ile  çocuğunu atacağını söyleyen diğer Suriyeliyi  güçlükle ikna etti. Bunun üzerine Zabıta ekipleri, durumu itfaiyeye haber verdi. Polisler intihar girişiminde bulunan Suriyelileri ikna ederek aşağıya indirdi. Suriyeli aileler ile Zabıta ekipleri eşyaları dışarı çıkardı. Çoluk-çocuk yaşlı genç, yaklaşık 60 kişi binadan boşaltıldı. Binanın boşaltılmasının ardından belediye ekipleri, binanın duvarlarını balyozlarla yıkarak kapı-pencereleri aşağı attı. BİZİ DOLANDIRDILAR Yıkım kararı alınan binadan çıkarılan Suriyeliler, "Bizi dolandırdılar. Suriye buradan iyidir. Her ayın 5'inde gelip 400-500 Tl kiraları aldılar. Şimdi telefon açıyoruz. Gelmiyor. Bize burası yıkılırsa başka yere götüreceğiz. Kandırdılar. Böyle Adalet olur mu? Çoluk-çocuk dışarıda kaldık. Ne olacak şimdi. Bunun hesabını kim verecek?" diye dert yandılar. Sokak ortasında kalan Suriyeli ailelerin, Zeytinburnu Belediyesi'nin misafirhanesine götürüleceği öğrenildi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu'nda henüz kimliği belirsiz bir kişi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı alınarak 2 ay önce boşaltılma tebligatı çıkarılan 5 katlı binayı Suriyeli 15 aileye 10 bin TL'ye kiraya vererek dolandırdı.

Zeytinburnu'nda henüz kimliği belirsiz bir kişi, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım kararı alınarak 2 ay önce boşaltılma tebligatı çıkarılan 5 katlı binayı Suriyeli 15 aileye 10 bin Tl'ye kiraya vererek dolandırdı. Bu Sabah saatlerinde yıkıma gelen Zabıta ekipleriyle Suriyeli aileler arasında gerginlik yaşandı. Sık sık tekbir getiren bir Suriyeli, Zabıta ve Polis ekiplerini,  4' üncü katın penceresinden sarkıttığı çocuğunu aşağıya atmakla tehdit etti.   Bu görüntüler cep telefonlarına yansıdı. Çevik kuvvet ekiplerinin yardımıyla 60 kişinin kaldığı Suriyeli binadan boşaltıldı.İddiaya göre henüz kimliği belirsiz bir kişi, Sümer Mahallesi, 25/1 sokak üzerinde bulunan ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapmasında 2 ay önce boşaltılma tebligatı çıkarılan  5 katlı binayı, savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere kiraya verdi. Binanın yıkılmayacağına söyleyen Dolandırıcı, Suriyeli ailelerden 8 ay boyunca ailelerden yaklaşık 10 bin Tl kira ücreti alarak kayıplara karıştı.

Bu Sabah saatlerinde Zeytinburnu Belediyesi Zabıta ekipleri, yıkım için binanın önüne geldi. Zabıta ekipleriyle Suriyeli aileler arasında gerginlik yaşandı. Bir Suriyeli çatıya çıkarak intihar girişiminde bulundu. Diğer bir Suriyeli ise 4'üncü katın penceresinden çocuğunu sarkıtarak Zabıta ve polisleri, çocuğunu aşağıya atmakta tehdit etti. Gelen itfaiye ekipleri kurtarma yastığı açtı. Yukarı çıkan polisler intihar etmek isteyen  ile  çocuğunu atacağını söyleyen diğer Suriyeliyi  güçlükle ikna etti. Bunun üzerine Zabıta ekipleri, durumu itfaiyeye haber verdi. Polisler intihar girişiminde bulunan Suriyelileri ikna ederek aşağıya indirdi. Suriyeli aileler ile Zabıta ekipleri eşyaları dışarı çıkardı. Çoluk-çocuk yaşlı genç, yaklaşık 60 kişi binadan boşaltıldı. Binanın boşaltılmasının ardından belediye ekipleri, binanın duvarlarını balyozlarla yıkarak kapı-pencereleri aşağı attı.

BİZİ DOLANDIRDILAR

Yıkım kararı alınan binadan çıkarılan Suriyeliler, "Bizi dolandırdılar. Suriye buradan iyidir. Her ayın 5'inde gelip 400-500 Tl kiraları aldılar. Şimdi telefon açıyoruz. Gelmiyor. Bize burası yıkılırsa başka yere götüreceğiz. Kandırdılar. Böyle Adalet olur mu? Çoluk-çocuk dışarıda kaldık. Ne olacak şimdi. Bunun hesabını kim verecek?" diye dert yandılar. Sokak ortasında kalan Suriyeli ailelerin, Zeytinburnu Belediyesi'nin misafirhanesine götürüleceği öğrenildi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.