SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Beştelsiz'de Korkutan Yangın

KÜLTÜR 17.01.2015 - 14:46, Güncelleme: 17.01.2015 - 14:46
 

Zeytinburnu Beştelsiz'de Korkutan Yangın

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesinde 5 katlı binanın birinci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, üst katlarda mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.

Beş Telsiz Mahallesi 114/1 Sokak 15 numarada bulunan 5 katlı binada 11.15 sıralarında meydana gelen yangın iddialara göre şöyle gelişti. Birinci katta Hatice Temel ve ailesinin oturduğu dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle yayılan yoğun duman kısa sürede tüm binayı sardı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen Zeytinburnu ve Bakırköy İtfaiye Grubu’na bağlı ekipler, yangını kontrol altına aldıktan sonra üst katlarda mahsur kalan vatandaşları tahliye etmeye başladı. Yangının çıktığı dairede oturan Temel ailesi ile birlikte binanın üst katlarında oturan 10 kişi itfaiye merdiveni ile tahliye edilerek kurtarıldı. Dumandan etkilenen vatandaşlara olay yerinde bulunan ambulanslar da müdahale edildi. KAPIYI AÇTIĞIMIZDA ALEVLER ÜSTÜMÜZE GELİYORDU Yangının çıktığı binada oturan Afganistan uyruklu Halilullah Şerif ile 1 yaşındaki yeğeni Esma da vardı. Şerif, “Evde uyuyorduk. Komşular yangın çıktığı söyledi. Kapıyı açtığımızda alevler üstümüze doğru geldi. Daha sonra çocukları alarak dışarıya çıktık. Diğer komşuları ise itfaiye ekipleri kurtardı” dedi. Binanın dördüncü katında oturan ve itfaiye merdiveni ile kurtarılan ev sahibi ise, ”Nasıl çıktığını bilmiyoruz. Evin içini bir anda duman kapladı. Evde üç kişiydik. Daha sonra itfaiye ekipleri gelip bizi kurtardı. Onlar olmasaydı ölebilirdik" dedi. İtfaiye yetkilileri, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini, yapılan incelemenin ardından belli olacağını belirttiler. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesinde 5 katlı binanın birinci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, üst katlarda mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.

Beş Telsiz Mahallesi 114/1 Sokak 15 numarada bulunan 5 katlı binada 11.15 sıralarında meydana gelen yangın iddialara göre şöyle gelişti. Birinci katta Hatice Temel ve ailesinin oturduğu dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle yayılan yoğun duman kısa sürede tüm binayı sardı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen Zeytinburnu ve Bakırköy İtfaiye Grubu’na bağlı ekipler, yangını kontrol altına aldıktan sonra üst katlarda mahsur kalan vatandaşları tahliye etmeye başladı. Yangının çıktığı dairede oturan Temel ailesi ile birlikte binanın üst katlarında oturan 10 kişi itfaiye merdiveni ile tahliye edilerek kurtarıldı. Dumandan etkilenen vatandaşlara olay yerinde bulunan ambulanslar da müdahale edildi.

KAPIYI AÇTIĞIMIZDA ALEVLER ÜSTÜMÜZE GELİYORDU

Yangının çıktığı binada oturan Afganistan uyruklu Halilullah Şerif ile 1 yaşındaki yeğeni Esma da vardı. Şerif, “Evde uyuyorduk. Komşular yangın çıktığı söyledi. Kapıyı açtığımızda alevler üstümüze doğru geldi. Daha sonra çocukları alarak dışarıya çıktık. Diğer komşuları ise itfaiye ekipleri kurtardı” dedi. Binanın dördüncü katında oturan ve itfaiye merdiveni ile kurtarılan ev sahibi ise, ”Nasıl çıktığını bilmiyoruz. Evin içini bir anda duman kapladı. Evde üç kişiydik. Daha sonra itfaiye ekipleri gelip bizi kurtardı. Onlar olmasaydı ölebilirdik" dedi. İtfaiye yetkilileri, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini, yapılan incelemenin ardından belli olacağını belirttiler. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

kullan

kullan

kullan

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.