SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda Yürek Sızlatan Fotoğraf

KÜLTÜR 08.01.2015 - 11:58, Güncelleme: 08.01.2015 - 11:58
 

Zeytinburnu'nda Yürek Sızlatan Fotoğraf

Siyah kışı çadırlarda ve derme çatma barakalarda geçiren evsiz insanlar , hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.

Zeytinburnu’ndaki metro üst geçidinin altında ve Altınşehir viyadüğünün altında baraklarda yaşamını sürdüren insanlar , çöpten topladıkları geri dönüşüm malzemeleri ile geçimlerini sağlıyor. Dondurucu soğukta barakalarda yaşamını sürdüren çocuklar bir yandan çıplak ayaklarla karlar üzerinde oyunlar oynarken, Bir yandan da sobanın etrafına toplanarak ısınmaya çalışıyorlar. Siyah kışı derme çatma barakada geçiren Mihrekalı ailesi geceleri donmamak için birbirlerine sarılarak uyuduklarını ortaya koyarak , yetkililerden kendilerine yardım eli uzatılmasını istiyor. “Bizim bu çektiğimiz rezilliği görmenizi arzu ediyorum ” diyen Bahar Mihrekalı, “Evimiz yok, sıcak bir çatımız yok. Dışarıda barakaların içinde kalıyoruz. Soğuktan dışarıda donacağız, yiyecek ekmeğimiz yok. Yardım eden yok mu bu Türk vatandaşlarına. Suriyelileri hep kucakladılar, bizi de kucaklasınlar artık yeter. Kağıt toplayıp geçimimizi sağlıyoruz. Belediye gelse bizi buradan kovar. Ekmeğimizi çöpten çıkartıyoruz, çoluk çocuk topluyor plastik onu satıyoruz” diye belirtti . Eşi cezaevinde yatan Deniz Mihrekalı ise, eşinin cezaevinden çıkarılması için devletten af niyetinde olduğunu ve geceleri çadırda 10 kişi kaldıklarını, soba yakmalarına karşın soğuktan donduklarını dile getirdi. İHA Dondurucu soğukta çıplak ayaklarla kar üstünde oyun oynayan çocukların yaşam savaşı yürek sızlatıyor. Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dışarıda kalan evsizlerin yaşam mücadelesini daha da zorlaştırıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile soğuk kış günlerinde derme çatma barakalar ve çadırlarda yaşamını sürdüren vatandaşların zorlu yaşam şartları yürek sızlatıyor.
Siyah kışı çadırlarda ve derme çatma barakalarda geçiren evsiz insanlar , hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.

Zeytinburnu’ndaki metro üst geçidinin altında ve Altınşehir viyadüğünün altında baraklarda yaşamını sürdüren insanlar , çöpten topladıkları geri dönüşüm malzemeleri ile geçimlerini sağlıyor. Dondurucu soğukta barakalarda yaşamını sürdüren çocuklar bir yandan çıplak ayaklarla karlar üzerinde oyunlar oynarken, Bir yandan da sobanın etrafına toplanarak ısınmaya çalışıyorlar. Siyah kışı derme çatma barakada geçiren Mihrekalı ailesi geceleri donmamak için birbirlerine sarılarak uyuduklarını ortaya koyarak , yetkililerden kendilerine yardım eli uzatılmasını istiyor.

“Bizim bu çektiğimiz rezilliği görmenizi arzu ediyorum ” diyen Bahar Mihrekalı, “Evimiz yok, sıcak bir çatımız yok. Dışarıda barakaların içinde kalıyoruz. Soğuktan dışarıda donacağız, yiyecek ekmeğimiz yok. Yardım eden yok mu bu Türk vatandaşlarına. Suriyelileri hep kucakladılar, bizi de kucaklasınlar artık yeter. Kağıt toplayıp geçimimizi sağlıyoruz. Belediye gelse bizi buradan kovar. Ekmeğimizi çöpten çıkartıyoruz, çoluk çocuk topluyor plastik onu satıyoruz” diye belirtti .

Eşi cezaevinde yatan Deniz Mihrekalı ise, eşinin cezaevinden çıkarılması için devletten af niyetinde olduğunu ve geceleri çadırda 10 kişi kaldıklarını, soba yakmalarına karşın soğuktan donduklarını dile getirdi. İHA

Sibirya soğukları en çok onları vurdu

Sibirya soğukları en çok onları vurdu

Sibirya soğukları en çok onları vurdu

Sibirya soğukları en çok onları vurdu

Sibirya soğukları en çok onları vurdu

Sibirya soğukları en çok onları vurdu

Dondurucu soğukta çıplak ayaklarla kar üstünde oyun oynayan çocukların yaşam savaşı yürek sızlatıyor. Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dışarıda kalan evsizlerin yaşam mücadelesini daha da zorlaştırıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile soğuk kış günlerinde derme çatma barakalar ve çadırlarda yaşamını sürdüren vatandaşların zorlu yaşam şartları yürek sızlatıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.