SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Marmaray inşaatı Anayolu çökertti

KÜLTÜR 19.05.2014 - 13:24, Güncelleme: 19.05.2014 - 13:24
 

Marmaray inşaatı Anayolu çökertti

Zeytinburnu Zübeyde Hanım Caddesi'nin alt kısmında devam eden Marmaray inşaatındaki çalışma anayolun çökmesine neden oldu.

Asrın projesi olan Marmaray Kazlıçeşme istasyonuna kadar ulaşmış ve hizmete açılmıştı. Kazlıçeşme'den Halkalıya kadar devam edecek projenin çalışması aralıksız sürüyor. Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan ve yıllarca ünce dolgu yönetim ile yapıldığı iddia edilen Üst geçidin altında yapılan kazı ve boşaltma çalışması anayolu ortada ikiye bölündü. Mahalle sakinleri ve sürücüler arasında büyük paniğe yol açan yoldaki yarılmaya Belediyenin mühendisler müdahale etti. Mahalle sakinlerinden bazıları evlerinden sesler geldiğini öne sürdü. Güvenlik amacıyla yol trafiğe kapatıldı. Hemen Üst geçinin alt kısmına devam eden Marmaray çalışması durduruldu. Mühendisler yol üzerinde incelmelerde bulundular. Fora kazık çakma yöntemiyle önce üst geçidin alt kısmı boydan boya güçlendirilecek. Daha sonra yoldaki çökme ve çatlamalar düzeltilecek. Bu çökmenin hemen bitişiğindeki binalarda herhangi bir sıkıntıya mahal verip vermediği de incelenmeli ve gerekli tedbirler alınmalı. Devam eden Marmaray çalışmasında da başı boş bir şeklide kazı yapılmamalı gerekeli tedbirler önceden alınmalı diye düşünüyoruz. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL 
Zeytinburnu Zübeyde Hanım Caddesi'nin alt kısmında devam eden Marmaray inşaatındaki çalışma anayolun çökmesine neden oldu.

Asrın projesi olan Marmaray Kazlıçeşme istasyonuna kadar ulaşmış ve hizmete açılmıştı. Kazlıçeşme'den Halkalıya kadar devam edecek projenin çalışması aralıksız sürüyor. Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan ve yıllarca ünce dolgu yönetim ile yapıldığı iddia edilen Üst geçidin altında yapılan kazı ve boşaltma çalışması anayolu ortada ikiye bölündü.

Mahalle sakinleri ve sürücüler arasında büyük paniğe yol açan yoldaki yarılmaya Belediyenin mühendisler müdahale etti. Mahalle sakinlerinden bazıları evlerinden sesler geldiğini öne sürdü. Güvenlik amacıyla yol trafiğe kapatıldı. Hemen Üst geçinin alt kısmına devam eden Marmaray çalışması durduruldu.

Mühendisler yol üzerinde incelmelerde bulundular. Fora kazık çakma yöntemiyle önce üst geçidin alt kısmı boydan boya güçlendirilecek. Daha sonra yoldaki çökme ve çatlamalar düzeltilecek. Bu çökmenin hemen bitişiğindeki binalarda herhangi bir sıkıntıya mahal verip vermediği de incelenmeli ve gerekli tedbirler alınmalı. Devam eden Marmaray çalışmasında da başı boş bir şeklide kazı yapılmamalı gerekeli tedbirler önceden alınmalı diye düşünüyoruz.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.