SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Hırsızlar, Aynı İş Yerine 10 Gün Arayla 2 Kez Girdi

KÜLTÜR 15.05.2014 - 21:27, Güncelleme: 15.05.2014 - 21:27
 

Hırsızlar, Aynı İş Yerine 10 Gün Arayla 2 Kez Girdi

Zeytinburnu'nda Et Balık Kurumuna ait satış mağazasına giren 2 kişinin, kasadan altın ve para çalma anı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Dikilitaş Caddesi'ndeki et satış mağazasına giren iki kişi, levyeyle kırdıkları kasadan 40 bin lira değerinde altın ile bir miktar para ve çek koçanlarını alarak kaçtı. Sabah saatlerinde iş yeri çalışanlarının durumu fark etmesi üzerine polise haber verildi. Mağazadaki güvenlik kameralarını inceleyen polis, 24-25 yaşlarında olduğu tahmin edilen  şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.  "Düğün takılarını da çaldılar" İş yeri sahibi Abdülkadir Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Bir ay önce evlendim. 'Düğünden kalan borçlarımı öderim' diye evdeki değerli takıları buraya getirerek kasaya koydum. Birkaç günlük ciromuz ve takıların bulunduğu kasayı açan hırsızlar, hepsini almış. Yaklaşık 80 bin liralık kaybımız var" dedi. İş yeri için bir bankadan güvenlik ve hırsızlık sigortası yaptırdığını ancak bankanın, sözleşme gereği sadece mağazada bulunan malzemeler için ödeme yapabileceğini, bu nedenle zararı karşılamayacağını bildirdiğini anlatan Kartal, "Sigortayı bu gibi olası durumlar için yaptırdım. Ama sözleşmede araya konulan küçük bazı maddeler nedeniyle bu zararın banka tarafından karşılanmayacağı tarafıma bildirildi. Konu için gerekirse Tüketici Mahkemesine başvuracağım" diye konuştu. -10 gün önce de hırsızlık girişiminde bulunmuşlar İş yeri ortaklarından Celal Faraç ise aynı kişilerin daha önce de hırsızlık girişiminde bulunduğunu bildirerek, "10 gün önce gece saatlerinde hesap işleriyle uğraşmak için mağazada olduğum sırada, iki kişi camı kırarak içeri girdi. Beni farkettiklerinde kaçtılar ve kapıyı dışarıdan kilitlediler" dedi. Faraç, haber vermesi üzerine polisin iş yerine gelerek kendisini dışarı çıkardığını ve güvenlik kameralarını incelediğini söyledi. Güvenlik kamerası kayıtlarında, camı kırıp içeri giren iki kişinin, iş yerinin üst katında bulunan kasayı levyeyle açtıkları, para ve altınları aldıkları görülüyor. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu'nda Et Balık Kurumuna ait satış mağazasına giren 2 kişinin, kasadan altın ve para çalma anı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Dikilitaş Caddesi'ndeki et satış mağazasına giren iki kişi, levyeyle kırdıkları kasadan 40 bin lira değerinde altın ile bir miktar para ve çek koçanlarını alarak kaçtı. Sabah saatlerinde iş yeri çalışanlarının durumu fark etmesi üzerine polise haber verildi. Mağazadaki güvenlik kameralarını inceleyen polis, 24-25 yaşlarında olduğu tahmin edilen  şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

"Düğün takılarını da çaldılar"

İş yeri sahibi Abdülkadir Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Bir ay önce evlendim. 'Düğünden kalan borçlarımı öderim' diye evdeki değerli takıları buraya getirerek kasaya koydum. Birkaç günlük ciromuz ve takıların bulunduğu kasayı açan hırsızlar, hepsini almış. Yaklaşık 80 bin liralık kaybımız var" dedi. İş yeri için bir bankadan güvenlik ve hırsızlık sigortası yaptırdığını ancak bankanın, sözleşme gereği sadece mağazada bulunan malzemeler için ödeme yapabileceğini, bu nedenle zararı karşılamayacağını bildirdiğini anlatan Kartal, "Sigortayı bu gibi olası durumlar için yaptırdım. Ama sözleşmede araya konulan küçük bazı maddeler nedeniyle bu zararın banka tarafından karşılanmayacağı tarafıma bildirildi. Konu için gerekirse Tüketici Mahkemesine başvuracağım" diye konuştu.

-10 gün önce de hırsızlık girişiminde bulunmuşlar

İş yeri ortaklarından Celal Faraç ise aynı kişilerin daha önce de hırsızlık girişiminde bulunduğunu bildirerek, "10 gün önce gece saatlerinde hesap işleriyle uğraşmak için mağazada olduğum sırada, iki kişi camı kırarak içeri girdi. Beni farkettiklerinde kaçtılar ve kapıyı dışarıdan kilitlediler" dedi. Faraç, haber vermesi üzerine polisin iş yerine gelerek kendisini dışarı çıkardığını ve güvenlik kameralarını incelediğini söyledi. Güvenlik kamerası kayıtlarında, camı kırıp içeri giren iki kişinin, iş yerinin üst katında bulunan kasayı levyeyle açtıkları, para ve altınları aldıkları görülüyor.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.