SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Pazarlarına 1 Haziran’da A Kalite Geliyor

KÜLTÜR 01.05.2014 - 21:36, Güncelleme: 01.05.2014 - 21:36
 

Zeytinburnu Pazarlarına 1 Haziran’da A Kalite Geliyor

Zabıta Müdürü Feruz Kutsal’ı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın 7.Dönemde Başkan Yardımcısı olarak atadı. Zabıta ve Temizlik Başkan Yrd. Feruz Kutsal’a bağlandı.

13 Yıllık Zeytinburnu Zabıta Müdürlüğü görevi süresinde kanun ve kurallardan asla taviz vermeyen Feruz Başkan Pazarcılarla bir araya geldi. Topanltıya Başkan Yrd. Kutsal’ın yanı sıra Zeytinburnu Pazarcılar Derneği Başkanı Mustafa Başaran ve Zabıta Müdürü Muhlis Bakırtaş katıldı. Başkan Yrdç Feruz Kutsal  Avrupa Uyum Yasaları doğrultusunda Pazarcılara yönelik çıkan yasanının 1 Haziran 2014 Yılından itibaren Zeytinburnu Pazarlarında tavizsiz olarak uygulnmaya başlayacağını söyledi. Uyum yasası hakkında pazarcılara bir birifing veren çiçeği burnunda Başkan Yrd. Kutsal, Belediye Başkanımız Murat Aydın’ın Bizlere kesin talimatı var. Hiç bir Pazar esnafı mağdur edilmeden bu yasa Zeytinburnu Pazarlarında uygulanacak dedi. Yasa kapsamında Türkiye'nin geleneksel alışveriş merkezleri olan semt pazarlarına yeniden düzenleniyor. Artık cadde ve sokaklara gelişigüzel pazar kurulamayacak, pazar yerlerinde tüketicilerin aldıkları malı tartabilmeleri için teraziler olacak, pazarcılar çevreyi rahatsız edecek şekilde satış yapamayacak. Zeytinburnu Pazarlarındaki Bir kişiye iat üç tezgah ise ikiye düşürülecek. Pazarcı esnafı Mavi tek tip önlük giyecek, her ürünün tek tip açıklayıcı bir etiketi olacak. Başkan Yrd. Feruz Kutsal Pazar yerlerindeki kokuyu önlemek için hızlı bir şekilde Pazar yerleri asfatlanacak, Pazarcılar tezgahların iplerini vatandaşın binasına değil Belediyenin dikeceği sabit direklere bağlayacak dedi. Yeni yasa kapsamında, Sebze ve meyve dışındaki gıda maddeleri açıkta ve ambalajsız satılamaz. Malların ayıplı olması halinde satıcı tarafından değiştirilmesi ya da ücretinin iade edilmesi zorunludur. Tüketici satın aldığı malın ağırlığının, elektronik terazi veya basküllerde kontrol edilmesini zabıta karakolunda görevli personelden isteyebilir. Pazar yerlerinde kese kâğıdı veya bezden imal edilmiş poşetler kullanılır. VATANDAŞI ALDATAN PAZARCIYA CEZA Pazar yerinde, şu eylemleri 1 yıl içinde 2 kez gerçekleştirenler, belediye encümeni kararıyla bir aya kadar faaliyetten men edilecek: Satış yeri dışında ya da buralardaki geçiş yollarında mal satılması. Çevreyi rahatsız edecek şekilde satış yapılması, tüketiciye karşı kötü muamelede bulunulması. Satış yerinin temiz tutulmaması, Etiketsiz mal satılması, etiket üzerinde kazıntı, silinti ve karalama yapılması, etiketlerde tüketicileri yanıltacak ifadelere yer verilmesi, satış biriminin tam rakam olarak yazılmaması, Belediyelerce belirlenen saatler dışında mal boşaltılması, mal ve boş kasaların kaldırılması, mal yükleme ve boşaltma saatleri dışında pazar yerine araç girmesi. Satış yeri tanıtım levhası ile kimlik kartının kullanılmaması, kılık kıyafet ile el ve yüz temizliğine dikkat edilmemesi, meslek kuruluşunca temin edilen ve ilgili belediyenin amblemini taşıyan giysilerin giyilmemesi. Tüketiciye eksik mal teslim edilmesi. Yeni kanunun olmazsa olmazı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zabıta Müdürü Feruz Kutsal’ı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın 7.Dönemde Başkan Yardımcısı olarak atadı. Zabıta ve Temizlik Başkan Yrd. Feruz Kutsal’a bağlandı.

13 Yıllık Zeytinburnu Zabıta Müdürlüğü görevi süresinde kanun ve kurallardan asla taviz vermeyen Feruz Başkan Pazarcılarla bir araya geldi. Topanltıya Başkan Yrd. Kutsal’ın yanı sıra Zeytinburnu Pazarcılar Derneği Başkanı Mustafa Başaran ve Zabıta Müdürü Muhlis Bakırtaş katıldı. Başkan Yrdç Feruz Kutsal  Avrupa Uyum Yasaları doğrultusunda Pazarcılara yönelik çıkan yasanının 1 Haziran 2014 Yılından itibaren Zeytinburnu Pazarlarında tavizsiz olarak uygulnmaya başlayacağını söyledi. Uyum yasası hakkında pazarcılara bir birifing veren çiçeği burnunda Başkan Yrd. Kutsal, Belediye Başkanımız Murat Aydın’ın Bizlere kesin talimatı var. Hiç bir Pazar esnafı mağdur edilmeden bu yasa Zeytinburnu Pazarlarında uygulanacak dedi.

Yasa kapsamında Türkiye'nin geleneksel alışveriş merkezleri olan semt pazarlarına yeniden düzenleniyor. Artık cadde ve sokaklara gelişigüzel pazar kurulamayacak, pazar yerlerinde tüketicilerin aldıkları malı tartabilmeleri için teraziler olacak, pazarcılar çevreyi rahatsız edecek şekilde satış yapamayacak. Zeytinburnu Pazarlarındaki Bir kişiye iat üç tezgah ise ikiye düşürülecek. Pazarcı esnafı Mavi tek tip önlük giyecek, her ürünün tek tip açıklayıcı bir etiketi olacak. Başkan Yrd. Feruz Kutsal Pazar yerlerindeki kokuyu önlemek için hızlı bir şekilde Pazar yerleri asfatlanacak, Pazarcılar tezgahların iplerini vatandaşın binasına değil Belediyenin dikeceği sabit direklere bağlayacak dedi.

Yeni yasa kapsamında, Sebze ve meyve dışındaki gıda maddeleri açıkta ve ambalajsız satılamaz. Malların ayıplı olması halinde satıcı tarafından değiştirilmesi ya da ücretinin iade edilmesi zorunludur. Tüketici satın aldığı malın ağırlığının, elektronik terazi veya basküllerde kontrol edilmesini zabıta karakolunda görevli personelden isteyebilir. Pazar yerlerinde kese kâğıdı veya bezden imal edilmiş poşetler kullanılır.

VATANDAŞI ALDATAN PAZARCIYA CEZA

Pazar yerinde, şu eylemleri 1 yıl içinde 2 kez gerçekleştirenler, belediye encümeni kararıyla bir aya kadar faaliyetten men edilecek: Satış yeri dışında ya da buralardaki geçiş yollarında mal satılması. Çevreyi rahatsız edecek şekilde satış yapılması, tüketiciye karşı kötü muamelede bulunulması. Satış yerinin temiz tutulmaması, Etiketsiz mal satılması, etiket üzerinde kazıntı, silinti ve karalama yapılması, etiketlerde tüketicileri yanıltacak ifadelere yer verilmesi, satış biriminin tam rakam olarak yazılmaması, Belediyelerce belirlenen saatler dışında mal boşaltılması, mal ve boş kasaların kaldırılması, mal yükleme ve boşaltma saatleri dışında pazar yerine araç girmesi. Satış yeri tanıtım levhası ile kimlik kartının kullanılmaması, kılık kıyafet ile el ve yüz temizliğine dikkat edilmemesi, meslek kuruluşunca temin edilen ve ilgili belediyenin amblemini taşıyan giysilerin giyilmemesi. Tüketiciye eksik mal teslim edilmesi. Yeni kanunun olmazsa olmazı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.