SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Sokak İftarındaki İlk Coşku Seyitnizam'da Yaşandı

KÜLTÜR 11.07.2013 - 14:52, Güncelleme: 11.07.2013 - 14:52
 

Sokak İftarındaki İlk Coşku Seyitnizam'da Yaşandı

Zeytinburnulular Ramazan coşkusunu geçmiş yıllarda olduğu gibi sokaklara kurulan iftar sofralarında yaşıyor. Vatandaşlar Seyitnizam Mahallesi’nde kurulan ilk iftar sofrasına büyük ilgi gösterdi.

Seyitnizam Mahallesi G-22 Sokak’ta gerçekleştirilen ve mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği iftara AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ile birlikte gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, misafirleri ile yakından ilgilendi, hal hatır sordu. İftar sonrası sıcak sıcak servis edilen lokma tatlısına da ilgi büyüktü. Teravih Namazı sonrası da Sümer Camii’nde cemaatte buz gibi limonata ikramında bulunuldu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın daha önce çadırlarda yapılan iftarları Zeytinburnu Belediyesi daha konforlu hal getirerek sokak ve mahalle iftarlarına dönüştürdü. Bu gelenekte İstanbul'da neredeyse bütün ilçelere yayıldı. Sokak iftarlarının en büyük özelliği aynı mahallede hatta aynı apartman yaşayıp birbiriye tanışmayan görüşmeyen  insanlar var Biz sokak iftarları ile komşuları aynı mahalleli aynı masada iftar açtırıyoruz kaynaştırıyoruz tanıştırıyoruz dedi. Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin ünver ise yaptığı konuşmada, Ak Parti belediyeler değişik organizasyonlarla sürekli halkın içinde bulunarak güzel  çalışmalara imza atıyorlar. Sizinde gördüğünüz  bu sokak iftarlarımızı en az 2.500 ile 3.000 vatandaşımızla birlikte aynı masa etrafında yaparak halkımızın içinde olduğumuzu bir çok program ile ortaya koyuyoruz” dedi. Zeytinburnu'ndaki  ilk sokak iftarının geçen yıl olduğu gibi bu yılda Seyitnizam Mahallesinde Hayırsever işadamları Seycan Seramik'in sahipleri Adem Topal ve Kardeşi TÜMSİAD İstanbul şube başkanı Eyüp Topal kurdu. Zeytinburnu Belediyesi tarafından organize edilen 'sokak iftarı' 11 Temmuz Perşembe günü Yenidoğan Mahallesi 42/4 Sokak'ta kurulacak.Limonata ikramı ise Beştelsiz Camiinde yapılacak. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnulular Ramazan coşkusunu geçmiş yıllarda olduğu gibi sokaklara kurulan iftar sofralarında yaşıyor. Vatandaşlar Seyitnizam Mahallesi’nde kurulan ilk iftar sofrasına büyük ilgi gösterdi.

Seyitnizam Mahallesi G-22 Sokak’ta gerçekleştirilen ve mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği iftara AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ile birlikte gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, misafirleri ile yakından ilgilendi, hal hatır sordu. İftar sonrası sıcak sıcak servis edilen lokma tatlısına da ilgi büyüktü. Teravih Namazı sonrası da Sümer Camii’nde cemaatte buz gibi limonata ikramında bulunuldu.

kullan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın daha önce çadırlarda yapılan iftarları Zeytinburnu Belediyesi daha konforlu hal getirerek sokak ve mahalle iftarlarına dönüştürdü. Bu gelenekte İstanbul'da neredeyse bütün ilçelere yayıldı. Sokak iftarlarının en büyük özelliği aynı mahallede hatta aynı apartman yaşayıp birbiriye tanışmayan görüşmeyen  insanlar var Biz sokak iftarları ile komşuları aynı mahalleli aynı masada iftar açtırıyoruz kaynaştırıyoruz tanıştırıyoruz dedi. kullan

Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin ünver ise yaptığı konuşmada, Ak Parti belediyeler değişik organizasyonlarla sürekli halkın içinde bulunarak güzel  çalışmalara imza atıyorlar. Sizinde gördüğünüz  bu sokak iftarlarımızı en az 2.500 ile 3.000 vatandaşımızla birlikte aynı masa etrafında yaparak halkımızın içinde olduğumuzu bir çok program ile ortaya koyuyoruz” dedi.

Zeytinburnu'ndaki  ilk sokak iftarının geçen yıl olduğu gibi bu yılda Seyitnizam Mahallesinde Hayırsever işadamları Seycan Seramik'in sahipleri Adem Topal ve Kardeşi TÜMSİAD İstanbul şube başkanı Eyüp Topal kurdu.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından organize edilen 'sokak iftarı' 11 Temmuz Perşembe günü Yenidoğan Mahallesi 42/4 Sokak'ta kurulacak.Limonata ikramı ise Beştelsiz Camiinde yapılacak.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.