SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Mesudiye Kurultayının 23’ncüsü yapıldı

KÜLTÜR 09.07.2013 - 11:14, Güncelleme: 09.07.2013 - 11:14
 

Mesudiye Kurultayının 23’ncüsü yapıldı

Ordu Mesudiye İlçesinin sorunlarının ele alındığı “Mesudiye Kurultayı”nın 23’ncüsü yapıldı.

Mesudiye Gelişme Vakfı (MEGEV) tarafından Mesudiye’de her yıl Temmuz ayında gerçekleştirilen ve ilçenin sorunlarının ele alındığı “Mesudiye Kurultayı”, yapıldı. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Kurultayın devamında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile “Türkiye Demokrasi Forumu” da düzenlendi. Kurultaya Zeytinburnu'nun önemli iş ve siyaset adamı Mesudiyeli Mimar Süleyman Ulucaok'ta katıldı. Kurultayın açılış konuşmasını Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül yaptı. Mesudiye’nin, Ordu'nun parlayan yıldızı olmasını sağlanacağını belirten Gül, "Hizmette geri kalmışlığını çok kısa bir zamanda büyükşehirle birlikte hepberaber gidereceğiz" diye konuştu. Bundan sonraki süreçte kurultay konseptinin farklı olacağını ifade eden Gül, "Çünkü ev sahipliği Mesudiye'nin yerel yönetim- leri olacağı için sorunlarımızı biz gündeme getireceğiz. İstanbul ve Ankara'daki tüm sivil toplum örgütleri ve yetişmiş insanlarımız da bizlere yardımcı olmuş olacak" dedi. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise Türkiye'de en fazla yapılması gereken toplantının Mesudiye'de yapılmasından dolayı memnun olduğunu vurguladı.Mesudiye ilçesinde siyasi, ekonomik ve idari anlamda çok büyük hizmet vermiş değerli insanların bulunduğu bir yer olduğunu dile getiren Torun, şöyle konuştu: "Bu topraklarda o kadar yetişmiş insan varki sadece Ordumuz değil, ülkemiz de bu birikimlerden yararlanıyor. Onların isimlerini ulusal anlamda gördükçe bir Ordulu olarak göğsümüz kabarıyor. Tabiki onlara da böyle ulusal ve uluslararası anlamda bir etkinlik yapmak düşer. İnanıyorum ki 2023'te yapılacak olan Dünya Demokrası Forumu, Davosu da geçecek. Dünya- da belki de demokrasi anlamında demokrasinin tartışıldığı ve dünyada demokrasi kültürünün anlam kazandığı bir yer olarak tarihe geçecektir. Buna olan inancım tam." Konuşmaların ardından divan kurulu başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi başkanlığında ilçenin ulaşım, eğitim, sağlık ve çevre sorunları konuşuldu.Kurultaya CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, ilçe ve belde belediye başkanları ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve ilçe halkı katıldı.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Ordu Mesudiye İlçesinin sorunlarının ele alındığı “Mesudiye Kurultayı”nın 23’ncüsü yapıldı.

Mesudiye Gelişme Vakfı (MEGEV) tarafından Mesudiye’de her yıl Temmuz ayında gerçekleştirilen ve ilçenin sorunlarının ele alındığı “Mesudiye Kurultayı”, yapıldı. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Kurultayın devamında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile “Türkiye Demokrasi Forumu” da düzenlendi. Kurultaya Zeytinburnu'nun önemli iş ve siyaset adamı Mesudiyeli Mimar Süleyman Ulucaok'ta katıldı.

Kurultayın açılış konuşmasını Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül yaptı. Mesudiye’nin, Ordu'nun parlayan yıldızı olmasını sağlanacağını belirten Gül, "Hizmette geri kalmışlığını çok kısa bir zamanda büyükşehirle birlikte hepberaber gidereceğiz" diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte kurultay konseptinin farklı olacağını ifade eden Gül, "Çünkü ev sahipliği Mesudiye'nin yerel yönetim- leri olacağı için sorunlarımızı biz gündeme getireceğiz. İstanbul ve Ankara'daki tüm sivil toplum örgütleri ve yetişmiş insanlarımız da bizlere yardımcı olmuş olacak" dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise Türkiye'de en fazla yapılması gereken toplantının Mesudiye'de yapılmasından dolayı memnun olduğunu vurguladı.Mesudiye ilçesinde siyasi, ekonomik ve idari anlamda çok büyük hizmet vermiş değerli insanların bulunduğu bir yer olduğunu dile getiren Torun, şöyle konuştu:

"Bu topraklarda o kadar yetişmiş insan varki sadece Ordumuz değil, ülkemiz de bu birikimlerden yararlanıyor. Onların isimlerini ulusal anlamda gördükçe bir Ordulu olarak göğsümüz kabarıyor. Tabiki onlara da böyle ulusal ve uluslararası anlamda bir etkinlik yapmak düşer. İnanıyorum ki 2023'te yapılacak olan Dünya Demokrası Forumu, Davosu da geçecek. Dünya- da belki de demokrasi anlamında demokrasinin tartışıldığı ve dünyada demokrasi kültürünün anlam kazandığı bir yer olarak tarihe geçecektir. Buna olan inancım tam."

Konuşmaların ardından divan kurulu başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi başkanlığında ilçenin ulaşım, eğitim, sağlık ve çevre sorunları konuşuldu.Kurultaya CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, ilçe ve belde belediye başkanları ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve ilçe halkı katıldı. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.