SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Afgan Sağlık Bakanından ziyaret

KÜLTÜR 03.07.2013 - 10:15, Güncelleme: 03.07.2013 - 10:15
 

Afgan Sağlık Bakanından ziyaret

Afganistan Sağlık Bakanı Süreyya Dalil, Zeytinburnu’nda yaşayan soydaşları ile Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde buluştu.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Afganistan Büyükelçisi Amanullah Jayhoon’un da eşlik ettiği toplantıda, misafir bakan Afganistanlı göçmenler ile hasret giderdi, sorunlarını dinledi.Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ı makamında ziyaret ettikten sonra Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde soydaşları ile buluşan Afganistan Sağlık Bakanı Süreyya Dalil Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk ilişkilerinin çok uzun bir geçmişe dayandığını ve Türkiye’den her zaman büyük destek gördüklerini söyledi. Zeytinburnu’nda çok sayıda Afganlının yaşadığını Cenevre’de biraya geldikleri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan öğrendiğini ifade eden misafir Bakan, soydaşlarının problemlerini dinlemek ve çözümlerine yardımcı olabilme düşüncesiyle bu ziyarete karar verdiğini kaydetti. Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve kendisinin göçmen olduğunu belirterek, “Biz Ahıska Türkleri olarak, Afganlı kardeşlerimizle ortak özelliğimiz, kimseye yük olmamaktır. Bizim arzumuz bu kardeşlerimizin ana vatanında başları dik, barış ve huzur içinde yaşayabilmeli ve çocuklarını yetiştirebilmeleridir” dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise Zeytinburnu’nun Türkiye’nin manevi başkenti olduğunu ifade ederek, “Afganistanlı kardeşlerimiz Türk coğrafyasından Zeytinburnu’na göç eden en büyük gruplardan biridir. Afganlı kardeşlerimizin en büyük sıkıntıları vatandaşlık ve sağlıkla ilgili problemlerden kaynaklanıyor. Bu konuları buraya gelmeden önce özelikle sağlıkla ilgili olanları oturup konuştuk” şeklinde konuştu. Afganistan’dan Türkiye ve Zeytinburnu’na gelenlerin hiçbir zaman gerek ülkeye gerek ilçeye yük olmadıklarını hatta artı değer kazandırdığını kaydeden Başkan Aydın, ekmeğini taştan çıkaran Afganlıların bu yönüyle güzel bir misal teşkil ettiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından katılımcıların problemlerini dinleyen misafir heyetle, ev sahibi Başkan Aydın arasında karşılıklı olarak hediye takdiminde bulunuldu.
Afganistan Sağlık Bakanı Süreyya Dalil, Zeytinburnu’nda yaşayan soydaşları ile Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde buluştu.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Afganistan Büyükelçisi Amanullah Jayhoon’un da eşlik ettiği toplantıda, misafir bakan Afganistanlı göçmenler ile hasret giderdi, sorunlarını dinledi.Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ı makamında ziyaret ettikten sonra Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde soydaşları ile buluşan Afganistan Sağlık Bakanı Süreyya Dalil Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk ilişkilerinin çok uzun bir geçmişe dayandığını ve Türkiye’den her zaman büyük destek gördüklerini söyledi. Zeytinburnu’nda çok sayıda Afganlının yaşadığını Cenevre’de biraya geldikleri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan öğrendiğini ifade eden misafir Bakan, soydaşlarının problemlerini dinlemek ve çözümlerine yardımcı olabilme düşüncesiyle bu ziyarete karar verdiğini kaydetti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve kendisinin göçmen olduğunu belirterek, “Biz Ahıska Türkleri olarak, Afganlı kardeşlerimizle ortak özelliğimiz, kimseye yük olmamaktır. Bizim arzumuz bu kardeşlerimizin ana vatanında başları dik, barış ve huzur içinde yaşayabilmeli ve çocuklarını yetiştirebilmeleridir” dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise Zeytinburnu’nun Türkiye’nin manevi başkenti olduğunu ifade ederek, “Afganistanlı kardeşlerimiz Türk coğrafyasından Zeytinburnu’na göç eden en büyük gruplardan biridir. Afganlı kardeşlerimizin en büyük sıkıntıları vatandaşlık ve sağlıkla ilgili problemlerden kaynaklanıyor. Bu konuları buraya gelmeden önce özelikle sağlıkla ilgili olanları oturup konuştuk” şeklinde konuştu.

Afganistan’dan Türkiye ve Zeytinburnu’na gelenlerin hiçbir zaman gerek ülkeye gerek ilçeye yük olmadıklarını hatta artı değer kazandırdığını kaydeden Başkan Aydın, ekmeğini taştan çıkaran Afganlıların bu yönüyle güzel bir misal teşkil ettiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından katılımcıların problemlerini dinleyen misafir heyetle, ev sahibi Başkan Aydın arasında karşılıklı olarak hediye takdiminde bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.