SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

'İkinci Sierra'yı işçiler önledi!

KÜLTÜR 09.05.2013 - 09:38, Güncelleme: 09.05.2013 - 09:38
 

'İkinci Sierra'yı işçiler önledi!

Sierra olayının bir benzeri neredeyse Zeytinburnu'nda yaşanıyordu. Bindiği taksinin şoförünün tecavüz girişiminde bulunuğunu iddia eden Brezilyalı turisti inşaat işçileri kurtardı

ABD'li fotoğrafçı Sarai Sierra'nın sur dibinde öldürülmesi olayından yalnızca birkaç ay sonra ikinci facia Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde tekrarlanıyordu. Brezilyalı turist Rosangela A., bindiği taksinin şoförü tarafından tecavüze zorlandığını iddia etti: İSTANBUL Atatürk Havalimanı'ndan 6 Mayıs'ta giriş yapan Rosangela A., Laleli'de kaldığı otelden 03.00 sıralarında yemek yemek için ayrıldı ve bir taksiye bindi. 38 YAŞINDAKİ turist, taksiciden kendisini yemek yiyebileceği bir yere götürmesini istedi. Ancak taksici, kadını Merkezefendi Mahallesi'nde boş bir araziye götürdü. Boş arazide aracı durduran taksici Ş.G, Rosangela A'ya saldırdı. TAKSİCİNİN saldırısına karşı kendisini korumak isteyen kadın, bu kez Ş.G. tarafından yumruklandı. İKİLİNİN kavgasını bir inşaatın konteynerinde çalışan işçiler duydu. Hemen taksinin yanına gelerek olaya müdahale eden işçiler, Brezilyalı turist kadını kurtararak polis çağırdı. İhbar ile olay yerine  gelen polis ekipleri Rosangela A.'yı alarak karakola götürdü. Bir tercüman vasıtası ile derdini anlatabilen turist, verdiği ifade doğrultusunda taksiyi kullanan Ş.G, gözaltına alındı. KARAKOLDA hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen taksici, Brezilyalı turisti aracına aldığını ancak kendisini diskoya götürmesini istediğini söyledi. GÖTÜRDÜĞÜ diskoyu beğenmediğini ve turist kadının İstanbul turu yapmak istediğini iddia etti. Merkezefendi'ye geldiklerinde 158 lira tutan parayı ödemek istemediği için aralarında tartışma çıktığını anlatan Ş.G, "Boğazıma sarıldı, kendimi korumak için yumruk attım" dedi. TAKSİCİNİN teşhisi için turisti kaldığı otele almaya giden polis, kadının otelden ayrıldığını ve nereye gittiğinin bilinmediğini öğrendi. Polis şimdi teşhis için her yerde Rosangela A.'yı arıyor. ABD'li turist Sarai Sierra  21 Ocak'ta Beyoğlu'nda kaldığı bir bekar odasından ayrıldıktan sora bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Cesedi 13 gün sonra Sarayburnu'nda sur kalıntıları arasında bulunan Siera'nın katil zanlısını yakalamak için İstanbul polisi alarma geçmiş ve bütün kamera kayıtlarını inceledikten sonra cinayetin failinin Laz Ziya Lakaplı Ziya T. olduğunu belirlemişti. 1.5 ay kaçmayı başaran Ziya T, Suriye'de yakalandıktan sonra çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.  
Sierra olayının bir benzeri neredeyse Zeytinburnu'nda yaşanıyordu. Bindiği taksinin şoförünün tecavüz girişiminde bulunuğunu iddia eden Brezilyalı turisti inşaat işçileri kurtardı

ABD'li fotoğrafçı Sarai Sierra'nın sur dibinde öldürülmesi olayından yalnızca birkaç ay sonra ikinci facia Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde tekrarlanıyordu. Brezilyalı turist Rosangela A., bindiği taksinin şoförü tarafından tecavüze zorlandığını iddia etti:

İSTANBUL Atatürk Havalimanı'ndan 6 Mayıs'ta giriş yapan Rosangela A., Laleli'de kaldığı otelden 03.00 sıralarında yemek yemek için ayrıldı ve bir taksiye bindi.

38 YAŞINDAKİ turist, taksiciden kendisini yemek yiyebileceği bir yere götürmesini istedi. Ancak taksici, kadını Merkezefendi Mahallesi'nde boş bir araziye götürdü. Boş arazide aracı durduran taksici Ş.G, Rosangela A'ya saldırdı.

TAKSİCİNİN saldırısına karşı kendisini korumak isteyen kadın, bu kez Ş.G. tarafından yumruklandı.

İKİLİNİN kavgasını bir inşaatın konteynerinde çalışan işçiler duydu. Hemen taksinin yanına gelerek olaya müdahale eden işçiler, Brezilyalı turist kadını kurtararak polis çağırdı. İhbar ile olay yerine  gelen polis ekipleri Rosangela A.'yı alarak karakola götürdü. Bir tercüman vasıtası ile derdini anlatabilen turist, verdiği ifade doğrultusunda taksiyi kullanan Ş.G, gözaltına alındı.

KARAKOLDA hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen taksici, Brezilyalı turisti aracına aldığını ancak kendisini diskoya götürmesini istediğini söyledi.

GÖTÜRDÜĞÜ diskoyu beğenmediğini ve turist kadının İstanbul turu yapmak istediğini iddia etti. Merkezefendi'ye geldiklerinde 158 lira tutan parayı ödemek istemediği için aralarında tartışma çıktığını anlatan Ş.G, "Boğazıma sarıldı, kendimi korumak için yumruk attım" dedi.

TAKSİCİNİN teşhisi için turisti kaldığı otele almaya giden polis, kadının otelden ayrıldığını ve nereye gittiğinin bilinmediğini öğrendi. Polis şimdi teşhis için her yerde Rosangela A.'yı arıyor.

ABD'li turist Sarai Sierra  21 Ocak'ta Beyoğlu'nda kaldığı bir bekar odasından ayrıldıktan sora bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Cesedi 13 gün sonra Sarayburnu'nda sur kalıntıları arasında bulunan Siera'nın katil zanlısını yakalamak için İstanbul polisi alarma geçmiş ve bütün kamera kayıtlarını inceledikten sonra cinayetin failinin Laz Ziya Lakaplı Ziya T. olduğunu belirlemişti. 1.5 ay kaçmayı başaran Ziya T, Suriye'de yakalandıktan sonra çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.