SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

İlk Sokak İftarı Merkezefendi Mahallesinde yapıldı

KÜLTÜR 23.06.2015 - 14:27, Güncelleme: 23.06.2015 - 14:27
 

İlk Sokak İftarı Merkezefendi Mahallesinde yapıldı

Zeytinburnu Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Gönül Sofraları” iftar programında 2 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu.

On bir ayın sultanı Ramazan ayında Zeytinburnu Belediyesi, her gün farklı mahallelerde iftar programı yapmaya devam ediyor. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Merkezefendi Mahallesi’ndeki iftar programına Belediye Başkanı Murat Aydın, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve ilçe protokolü de katıldı. “RAMAZAN AYI PAYLAŞMA AYIDIR” Ramazan ayının birlik ve beraberlik açısından önemine dikkat çeken Başkan Aydın, “Zeytinburnulu hemşehrilerimizle birlikte Merkezefendi Mahallesi’nde beraberiz. Genci yaşlısı burada birlikte aynı sofraya zenginlik katıyorlar. Ramazan paylaşma ayıdır, biz de bu mutluluğu yaşamak istiyoruz. İş adamlarımızın desteğiyle Zeytinburnu ilçemizde her akşam farklı bir mahallede burada olduğu gibi sokak iftarı yapıyoruz. Aileler, çocukların elinden tutup, Ramazan’ın bu güzelliğini de çocuklarına yaşatmış oluyorlar. Bizi yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Onlarla birlikte iftar sofrasının zenginliğini paylaşma duygusunu birlikte yaşıyoruz.” dedi. RAMAZAN ETKİNLİKLERİ HER GÜN FARKLI PROGRAMLARLA DEVAM EDİYOR Ramazan ayı boyunca çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştireceklerinin altını çizen Başkan Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Her akşam farklı mahallede ve sokakta burada olduğu gibi sosyal ve kültürel etkinliklerimiz olacak. Cumartesi günleri ise birbirinden farklı konukların ağırlanacağı programlar, Zeytinburnu Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Zeytinburnu’ndaki belirli camilerde çeşitli etkinliklerimiz devam ediyor. Camilerimizde müftülükle birlikte belirlediğimiz programlar bulunuyor. Her gün Merkezefendi Camii’nde İstanbul’un meşhur hafızları Kur’an-ı Kerim okuyor. Seyitnizam Camii’nde ise her Cuma Enderun teravihleri kıldırılıyor.”dedi. “İHSAN SOFRASI İNSAN SOFRASINA DÖNÜŞMÜŞ” İftar programının davetlileri arasında yer alan İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, sözlerine 2 bin kişiyi aynı iftar sofrasında buluşturan hayırsever iş adamlarına ve Başkan Aydın’a teşekkür ederek başladı. Bürge, yaptığı konuşmada, “Görüyorum ki ihsan sofrası, insan sofrasına dönüşmüş. Bunun gerçekleşmesine vesile olan hayırsever iş adamlarına, Aydın ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Önce kendi nefsim adına konuşuyorum. Dileğim, Ramazan ayında hepimizin kendi nefsiyle hesaplaştığı ve kendi nefsini check up’tan geçirdiği bir mübarek ayı birlikte geçirmektir.”dedi. Konuşması sonunda, “hepinizin oruçları makbul olsun.” diyen Bürge, ardından iftarını birlikte açacağı Başkan Aydın’ın masasına geçip iftar duasına katıldı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Gönül Sofraları” iftar programında 2 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu.

On bir ayın sultanı Ramazan ayında Zeytinburnu Belediyesi, her gün farklı mahallelerde iftar programı yapmaya devam ediyor. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Merkezefendi Mahallesi’ndeki iftar programına Belediye Başkanı Murat Aydın, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve ilçe protokolü de katıldı.

“RAMAZAN AYI PAYLAŞMA AYIDIR”

Ramazan ayının birlik ve beraberlik açısından önemine dikkat çeken Başkan Aydın, “Zeytinburnulu hemşehrilerimizle birlikte Merkezefendi Mahallesi’nde beraberiz. Genci yaşlısı burada birlikte aynı sofraya zenginlik katıyorlar. Ramazan paylaşma ayıdır, biz de bu mutluluğu yaşamak istiyoruz. İş adamlarımızın desteğiyle Zeytinburnu ilçemizde her akşam farklı bir mahallede burada olduğu gibi sokak iftarı yapıyoruz. Aileler, çocukların elinden tutup, Ramazan’ın bu güzelliğini de çocuklarına yaşatmış oluyorlar. Bizi yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Onlarla birlikte iftar sofrasının zenginliğini paylaşma duygusunu birlikte yaşıyoruz.” dedi.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ HER GÜN FARKLI PROGRAMLARLA DEVAM EDİYOR

Ramazan ayı boyunca çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştireceklerinin altını çizen Başkan Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Her akşam farklı mahallede ve sokakta burada olduğu gibi sosyal ve kültürel etkinliklerimiz olacak. Cumartesi günleri ise birbirinden farklı konukların ağırlanacağı programlar, Zeytinburnu Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Zeytinburnu’ndaki belirli camilerde çeşitli etkinliklerimiz devam ediyor. Camilerimizde müftülükle birlikte belirlediğimiz programlar bulunuyor. Her gün Merkezefendi Camii’nde İstanbul’un meşhur hafızları Kur’an-ı Kerim okuyor. Seyitnizam Camii’nde ise her Cuma Enderun teravihleri kıldırılıyor.”dedi.

“İHSAN SOFRASI İNSAN SOFRASINA DÖNÜŞMÜŞ”

İftar programının davetlileri arasında yer alan İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, sözlerine 2 bin kişiyi aynı iftar sofrasında buluşturan hayırsever iş adamlarına ve Başkan Aydın’a teşekkür ederek başladı. Bürge, yaptığı konuşmada, “Görüyorum ki ihsan sofrası, insan sofrasına dönüşmüş. Bunun gerçekleşmesine vesile olan hayırsever iş adamlarına, Aydın ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Önce kendi nefsim adına konuşuyorum. Dileğim, Ramazan ayında hepimizin kendi nefsiyle hesaplaştığı ve kendi nefsini check up’tan geçirdiği bir mübarek ayı birlikte geçirmektir.”dedi. Konuşması sonunda, “hepinizin oruçları makbul olsun.” diyen Bürge, ardından iftarını birlikte açacağı Başkan Aydın’ın masasına geçip iftar duasına katıldı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.