SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

İBB bu kez de Topkapı'daki Onlarca ağacı yok etti !

SAĞLIK 31.03.2022 - 12:35, Güncelleme: 31.03.2022 - 12:40
 

İBB bu kez de Topkapı'daki Onlarca ağacı yok etti !

İstanbul Beşiktaş'taki Çırağan Caddesi üzerindeki koruma kapsamında bulunan 112 çınar ağacının CHP'li İBB tarafından katledilmesinin ardından bu kez Topkapı'da yeni bir ağaç katliamına şahit olduk.

Çırağan'da 112 Çınar Ağacının katledilmesinin ardından İBB, İstanbul Topkapı'da sessiz sedasız ağaç katliamı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz aylarda 'Hastalık' diye bahane uydurarak ağaç katliamını gizlemeye çalışan İBB'nin yeni skandalını Haber7.com ortaya çıkardı. Haber7.com ihbar hattına gelen ve olay yerinden çektiğimiz görüntülerde, İBB tarafından Zeytinburnu Merkez Efendi'de bulunan deprem parkında da onlarca ağacı katledildiği ortaya çıktı. İBB'nin ağaç katliamına tepki gösteren vatandaş ağaçların 15 gün öncesine kadar yerinde olduğunu ve hepsinin sağlıklı durduğunu söylerken, insanların yazın burada bu ağaçların gölgelerine sığındığını ve bu alanda piknik yaptığını dile getirerek İBB'ye tepki gösterdi. Ağaçların kesilme nedenlerini olay yerindeki panolara yazan İBB yine aynı bahaneye sarıldı. Yapılan açıklamada, "Bu ağaç turunçgil uzun antenli teke böceği ile bulaşık olduğu ve diğer ağaçlara da bulaştırmaması için alandan uzaklaştırılmıştır" denildi. Gezi Parkında yeri değiştirilen ağaçları bahane ederek sokak eylemleri başlatan ve günlerce ülkeyi yaşanmaz duruma sokan sözde çevrecilerin bu katliama ses çıkarmaması ise dikkat çekti.Beşiktaş'ta Çırağan Caddesi'nde yol boyunca uzanan çınar ağaçlarından 112 tanesi kansere yakalandıkları bahanesiyle köklerinden kesildi.İstanbul, İzmir ve Tekirdağ’da yaşanan ağaç katliamlarının ardından Muğla’da da endemik bir tür olan ‘altın değerindeki’ Sığla ağaçları, Fethiye Belediyesinin altyapı çalışmalarının kurbanı oldu. Kaldırımdaki yaklaşık 15 ağaç, uzmanların uyarılarına rağmen yerinden söküldü.Fethiye Belediyesinin eski hesap işleri müdürlerinden Işık Taban da ağaç katliamına tepki göstererek, "Günlük ağaçları, kökünden sökülerek götürülmüş. 40 yaşının üstündeki bu günlük ağaçlarının başka bir yerde yeniden yaşaması mümkün değildir. Hiç bir kaldırım, hiç bir asfalt kaplama yol bu ağaçların bir tanesi kadar değerli değildir" diye konuştu. HABER7.COM-ÖZEL  
İstanbul Beşiktaş'taki Çırağan Caddesi üzerindeki koruma kapsamında bulunan 112 çınar ağacının CHP'li İBB tarafından katledilmesinin ardından bu kez Topkapı'da yeni bir ağaç katliamına şahit olduk.

Çırağan'da 112 Çınar Ağacının katledilmesinin ardından İBB, İstanbul Topkapı'da sessiz sedasız ağaç katliamı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz aylarda 'Hastalık' diye bahane uydurarak ağaç katliamını gizlemeye çalışan İBB'nin yeni skandalını Haber7.com ortaya çıkardı. Haber7.com ihbar hattına gelen ve olay yerinden çektiğimiz görüntülerde, İBB tarafından Zeytinburnu Merkez Efendi'de bulunan deprem parkında da onlarca ağacı katledildiği ortaya çıktı. İBB'nin ağaç katliamına tepki gösteren vatandaş ağaçların 15 gün öncesine kadar yerinde olduğunu ve hepsinin sağlıklı durduğunu söylerken, insanların yazın burada bu ağaçların gölgelerine sığındığını ve bu alanda piknik yaptığını dile getirerek İBB'ye tepki gösterdi. Ağaçların kesilme nedenlerini olay yerindeki panolara yazan İBB yine aynı bahaneye sarıldı. Yapılan açıklamada, "Bu ağaç turunçgil uzun antenli teke böceği ile bulaşık olduğu ve diğer ağaçlara da bulaştırmaması için alandan uzaklaştırılmıştır" denildi.

Gezi Parkında yeri değiştirilen ağaçları bahane ederek sokak eylemleri başlatan ve günlerce ülkeyi yaşanmaz duruma sokan sözde çevrecilerin bu katliama ses çıkarmaması ise dikkat çekti.Beşiktaş'ta Çırağan Caddesi'nde yol boyunca uzanan çınar ağaçlarından 112 tanesi kansere yakalandıkları bahanesiyle köklerinden kesildi.İstanbul, İzmir ve Tekirdağ’da yaşanan ağaç katliamlarının ardından Muğla’da da endemik bir tür olan ‘altın değerindeki’ Sığla ağaçları, Fethiye Belediyesinin altyapı çalışmalarının kurbanı oldu. Kaldırımdaki yaklaşık 15 ağaç, uzmanların uyarılarına rağmen yerinden söküldü.Fethiye Belediyesinin eski hesap işleri müdürlerinden Işık Taban da ağaç katliamına tepki göstererek, "Günlük ağaçları, kökünden sökülerek götürülmüş. 40 yaşının üstündeki bu günlük ağaçlarının başka bir yerde yeniden yaşaması mümkün değildir. Hiç bir kaldırım, hiç bir asfalt kaplama yol bu ağaçların bir tanesi kadar değerli değildir" diye konuştu.

HABER7.COM-ÖZEL

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.