SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Hüseyin Bahçekapılı sevenlerini yasa boğdu

KÜLTÜR 11.06.2020 - 23:06, Güncelleme: 11.06.2020 - 23:06
 

Hüseyin Bahçekapılı sevenlerini yasa boğdu

Zeytinburnu Yenidoğan Güneş spor kurucularından olan, Emre BELÖZOĞLU gibi değerli futbolcuların yetişmesinde emeği geçen, çocukları ve gençleri spora ve futbola aşılayan ve de herkese sevgisi kocaman olan Hüseyin BAHÇEKAPILI'nın yüreği 64 yaşında durdu.

Yenidoğan Mahallesi'nin gelişmesinde BAHÇEKAPILI ailesinin emekleri inkar edilemez. Yenidoğan Mahallesi 2 bölüme ayrıldığı zaman Gökalp Mahalle bölümümde kalan aile herkese yardımlarıyla ve komşuluklarının güzelliği ile sevilirlerdi . Daha evvel rahmetli Emine ve Emin Bahçekapılı'nın Hikmet, İlhan, Hüseyin, Cengizhan, Havva, Zehra, Yeter, Hacer ve Cahide isimli çocukları da kendileri gibi sevilen insanlardı. Erkek olanlar spora önem vererek mahalledeki gençlerle el ele vererek 1961 yılında Yenidoğan Güneşspor oluşturup bir bütünlük sağlamışlardı. Kurdukları spor kulübünde antrenörlük yapan, Emre BELÖZOĞLU ve bir çok gencin başarılı olmasına değerli katlıda olan, Zeytinburnu Amatör Spor Birliği'nin kurulmasında da emeği bulunan Hüseyin BAHÇEKAPILI, daha evvel kalp ameliyatı geçirmişti. Kalbindeki iki kapakçığın değişmesi için 5 gün evvel ameliyat olmuştu. Ameliyatı başarılı geçen Hüseyin BAHÇEKAPILI yoğun bakıma alındı fakat orada hayata veda ederek değerli eşi Ayşe hanımı ve biricik evladı Derya ile diğer 8 kardeşini de hüzün içinde bırakmıştı. Merhum Hüseyin BAHÇEKAPILI'nın naaşı Yenidoğan Güneş Spor Kulübü ve Gökalp Muhtarlığı önünde helallık almak için getirilmişti. Yönetici Mehmet TURAN naaşın üzerine kulüp bayrağını koydu. Zeytinburnu Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Sami ÜNLÜ, TÜFAD Başkanı Hasan AVCI, CHP Zeytinburnu İlçe Meclis Üyeleri İsmail TERZİ ve Hüseyin ÜSKÜDAR, Meclis eski Üyeleri Necmi KAYNARCA ve Hasan SERTÇELİK, Saadet Partisi İl Ynt. Krl. Üyesi Şükrü İPEK, , Zeytinburnu Amatör Spor Birliği Başkanı Şenol YURTSEVEN ve kurucu başkan Cenap ALTIOK, Zeytinburnu Antrenörler Derneği ( ZEYFAD ) kurucu Başkanı Emrullah İÇ, Gökalp Muhtarı Celal ERTUĞRUL ve baş azası Tülay GENÇTÜRK, Kulübün atar damarı olan Mehmet TURAN ve yönetimi yanı sıra kulübün genç futbolcuları ve antrenörleri Üzeyir AK ile ilçe kulüplerimizin antrenörleri ve spor camiası, aile dostları, mahallenin eskileri helallik için bir araya geldiler. Merhum Hüseyin BAHÇEKAPILI'nın naaşı Eski KOZLU mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazı sonrasında Milli Takım Kaptanı Metin OKTAY'ın çok yakınında kendisi için temin edilen kabristana defnedildi. Merhuma Allah ( c.c. )'den rahmet niyaz ederiz. Mekanı Cennet, ruhu şad ve ardında keder içinde bıraktığı ailesi, komşuları, akrabaları ve de tüm dostları ile ilçe spor camiasının başları sağolsun. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-MEHMET ALPAY  
Zeytinburnu Yenidoğan Güneş spor kurucularından olan, Emre BELÖZOĞLU gibi değerli futbolcuların yetişmesinde emeği geçen, çocukları ve gençleri spora ve futbola aşılayan ve de herkese sevgisi kocaman olan Hüseyin BAHÇEKAPILI'nın yüreği 64 yaşında durdu.

Yenidoğan Mahallesi'nin gelişmesinde BAHÇEKAPILI ailesinin emekleri inkar edilemez. Yenidoğan Mahallesi 2 bölüme ayrıldığı zaman Gökalp Mahalle bölümümde kalan aile herkese yardımlarıyla ve komşuluklarının güzelliği ile sevilirlerdi . Daha evvel rahmetli Emine ve Emin Bahçekapılı'nın Hikmet, İlhan, Hüseyin, Cengizhan, Havva, Zehra, Yeter, Hacer ve Cahide isimli çocukları da kendileri gibi sevilen insanlardı. Erkek olanlar spora önem vererek mahalledeki gençlerle el ele vererek 1961 yılında Yenidoğan Güneşspor oluşturup bir bütünlük sağlamışlardı.

Kurdukları spor kulübünde antrenörlük yapan, Emre BELÖZOĞLU ve bir çok gencin başarılı olmasına değerli katlıda olan, Zeytinburnu Amatör Spor Birliği'nin kurulmasında da emeği bulunan Hüseyin BAHÇEKAPILI, daha evvel kalp ameliyatı geçirmişti. Kalbindeki iki kapakçığın değişmesi için 5 gün evvel ameliyat olmuştu. Ameliyatı başarılı geçen Hüseyin BAHÇEKAPILI yoğun bakıma alındı fakat orada hayata veda ederek değerli eşi Ayşe hanımı ve biricik evladı Derya ile diğer 8 kardeşini de hüzün içinde bırakmıştı.

Merhum Hüseyin BAHÇEKAPILI'nın naaşı Yenidoğan Güneş Spor Kulübü ve Gökalp Muhtarlığı önünde helallık almak için getirilmişti. Yönetici Mehmet TURAN naaşın üzerine kulüp bayrağını koydu. Zeytinburnu Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Sami ÜNLÜ, TÜFAD Başkanı Hasan AVCI, CHP Zeytinburnu İlçe Meclis Üyeleri İsmail TERZİ ve Hüseyin ÜSKÜDAR, Meclis eski Üyeleri Necmi KAYNARCA ve Hasan SERTÇELİK, Saadet Partisi İl Ynt. Krl. Üyesi Şükrü İPEK, , Zeytinburnu Amatör Spor Birliği Başkanı Şenol YURTSEVEN ve kurucu başkan Cenap ALTIOK, Zeytinburnu Antrenörler Derneği ( ZEYFAD ) kurucu Başkanı Emrullah İÇ, Gökalp Muhtarı Celal ERTUĞRUL ve baş azası Tülay GENÇTÜRK, Kulübün atar damarı olan Mehmet TURAN ve yönetimi yanı sıra kulübün genç futbolcuları ve antrenörleri Üzeyir AK ile ilçe kulüplerimizin antrenörleri ve spor camiası, aile dostları, mahallenin eskileri helallik için bir araya geldiler.

Merhum Hüseyin BAHÇEKAPILI'nın naaşı Eski KOZLU mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazı sonrasında Milli Takım Kaptanı Metin OKTAY'ın çok yakınında kendisi için temin edilen kabristana defnedildi. Merhuma Allah ( c.c. )'den rahmet niyaz ederiz. Mekanı Cennet, ruhu şad ve ardında keder içinde bıraktığı ailesi, komşuları, akrabaları ve de tüm dostları ile ilçe spor camiasının başları sağolsun.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-MEHMET ALPAY
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.