SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Hayal Dünyasında Bulutlar Daima Beyazdır

KÜLTÜR 12.06.2015 - 12:06, Güncelleme: 12.06.2015 - 12:06
 

Hayal Dünyasında Bulutlar Daima Beyazdır

Zeytinburnu Bilgi Evi üyeleri, Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nde yazar Fatih Turanalp ile bir araya geldi.

Zeytinburnu Bilgi Evleri, çocukların ve gençlerimin geleceğine sosyal, eğitsel ve kültürel faaliyetlerle katkıda bulunmak amacıyla, kendilerini geliştirebilecekleri fırsatların kapısını her ay birbirinden değerli konu ve konuklarla açmaya devam ediyor. Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’ne bu kez “Bin bir Bulut Masalları ve Bi’ Keresinde” isimli kitaplarıyla tanınan yazar Fatih Turanalp konuk oldu. Konuk yazar, gençleri selamladıktan sonra yazı hayatının başlangıcından ve gelişiminden bahsetti. Dergi serüvenine gençlik yıllarında başladığını ifade eden yazar, okulda çıkardığı ilk dergiyle başlayan yayın hayatına Ab-ı Hayat olarak devam ettiğini belirtti. Halen bir üniversitede bilgi işlem sorumlusu olarak görev yapan Fatih Turanalp, “Çocuklara ulaşmanın mutluluğu bir başka tabi ki, yazarlık, bir ilgi ve heves işi. Kendimizi ne kadar çocuk hissediyoruz ve yazdıklarımızı kaç çocuğa ulaştırabiliriz diye düşünüyoruz. Hayal dünyasında bulutlar beyazdır. Beyaz ise temizlik ve saflığı temsil eder. Bu özelliklerin tümü çocuklarda da bulunur. Biz yazdıklarımızla kendi beyaz bulutlarımızı sizlere veriyoruz. Siz de hayal gücünüzle dilediğiniz gibi yorumlayabilir ve görebilirsiniz.” diyerek çocuklara tavsiyelerde bulundu. “Yazmayı denemeden yazar olunmaz. Geçmişte yazdığınız şeyler, sizi yazar olmaktan alıkoymamalı. Çekinmeden yazın ki ileriye doğru bir adım daha atın. Tabi yazmak ilham gerektiriyor. Bu nedenle Allah’a, bize daha çok ilham vermesi için dua edin.” diyen Turanalp, konuşmasını tamamladıktan sonra kitaplarını imzalatan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirip, vedalaştı.
Zeytinburnu Bilgi Evi üyeleri, Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nde yazar Fatih Turanalp ile bir araya geldi.

Zeytinburnu Bilgi Evleri, çocukların ve gençlerimin geleceğine sosyal, eğitsel ve kültürel faaliyetlerle katkıda bulunmak amacıyla, kendilerini geliştirebilecekleri fırsatların kapısını her ay birbirinden değerli konu ve konuklarla açmaya devam ediyor. Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’ne bu kez “Bin bir Bulut Masalları ve Bi’ Keresinde” isimli kitaplarıyla tanınan yazar Fatih Turanalp konuk oldu. Konuk yazar, gençleri selamladıktan sonra yazı hayatının başlangıcından ve gelişiminden bahsetti. Dergi serüvenine gençlik yıllarında başladığını ifade eden yazar, okulda çıkardığı ilk dergiyle başlayan yayın hayatına Ab-ı Hayat olarak devam ettiğini belirtti.

Halen bir üniversitede bilgi işlem sorumlusu olarak görev yapan Fatih Turanalp, “Çocuklara ulaşmanın mutluluğu bir başka tabi ki, yazarlık, bir ilgi ve heves işi. Kendimizi ne kadar çocuk hissediyoruz ve yazdıklarımızı kaç çocuğa ulaştırabiliriz diye düşünüyoruz. Hayal dünyasında bulutlar beyazdır. Beyaz ise temizlik ve saflığı temsil eder. Bu özelliklerin tümü çocuklarda da bulunur. Biz yazdıklarımızla kendi beyaz bulutlarımızı sizlere veriyoruz. Siz de hayal gücünüzle dilediğiniz gibi yorumlayabilir ve görebilirsiniz.” diyerek çocuklara tavsiyelerde bulundu. “Yazmayı denemeden yazar olunmaz. Geçmişte yazdığınız şeyler, sizi yazar olmaktan alıkoymamalı. Çekinmeden yazın ki ileriye doğru bir adım daha atın. Tabi yazmak ilham gerektiriyor. Bu nedenle Allah’a, bize daha çok ilham vermesi için dua edin.” diyen Turanalp, konuşmasını tamamladıktan sonra kitaplarını imzalatan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirip, vedalaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.