SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Hasan Ali Hayıroğlu: Havuz sistemi değiştirilmeli

SİYASET 09.11.2022 - 08:21, Güncelleme: 09.11.2022 - 08:21
 

Hasan Ali Hayıroğlu: Havuz sistemi değiştirilmeli

CHP’li Meclis Üyesi Hasan Ali Hayıroğlu, inşaat sektöründe yapı müteahhitlerini denetlemek amacıyla oluşturulan havuz sisteminin bir an önce değiştirilmesi ve imar barışının uygulamada doğru işletilmediğini belirterek bakanlığa çağrıda bulundu

Zeytinburnu Belediyesi'nin CHP’li Meclis Üyesi Mimar Mühendis Hasan Ali Hayıroğlu, inşaat sektöründe yaşanan sıkıntıların vatandaşlara yansıdığını, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un bakanlıklarla olan yakınlığını bildiği ve mimar mühendisler olarak sıkıntı çektikleri için konuyu meclis gündemine getirdiğini belirtti. Kentsel dönüşümün hızlanması için, inşaat sektöründe yapı müteahhitlerini denetlemek amacıyla oluşturulan havuz sisteminin sıkıntıya sebep olduğunu ifade eden Hayıroğlu, denetim firmalarının 2 bin metrekarenin altında olan inşaatlara gelmek istemediğini, gelenlerin de ekstra para talep ettiğini ve oluşturulan havuz sisteminin kaldırılmasını istediklerini söyledi. İmar barışı ile ilgili uygulamalarda da sıkıntılar olduğunu dile getiren Hayıroğlu, bir kanun çıkarılacak ise masa başında çalışanlardan ziyade, arazide çalışanların fikir ve önerilerinin değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Aynı parsel içinde aynı kişiye ait yapıların tek bir işlemde yapılması gerektiğini ifade eden Hayıroğlu, kanundaki eksikliklerinin vatandaşa yansıdığını, Zeytinburnu’nda da bu sıkıntının yaşandığını ifade etti.
CHP’li Meclis Üyesi Hasan Ali Hayıroğlu, inşaat sektöründe yapı müteahhitlerini denetlemek amacıyla oluşturulan havuz sisteminin bir an önce değiştirilmesi ve imar barışının uygulamada doğru işletilmediğini belirterek bakanlığa çağrıda bulundu

Zeytinburnu Belediyesi'nin CHP’li Meclis Üyesi Mimar Mühendis Hasan Ali Hayıroğlu, inşaat sektöründe yaşanan sıkıntıların vatandaşlara yansıdığını, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un bakanlıklarla olan yakınlığını bildiği ve mimar mühendisler olarak sıkıntı çektikleri için konuyu meclis gündemine getirdiğini belirtti. Kentsel dönüşümün hızlanması için, inşaat sektöründe yapı müteahhitlerini denetlemek amacıyla oluşturulan havuz sisteminin sıkıntıya sebep olduğunu ifade eden Hayıroğlu, denetim firmalarının 2 bin metrekarenin altında olan inşaatlara gelmek istemediğini, gelenlerin de ekstra para talep ettiğini ve oluşturulan havuz sisteminin kaldırılmasını istediklerini söyledi.

İmar barışı ile ilgili uygulamalarda da sıkıntılar olduğunu dile getiren Hayıroğlu, bir kanun çıkarılacak ise masa başında çalışanlardan ziyade, arazide çalışanların fikir ve önerilerinin değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Aynı parsel içinde aynı kişiye ait yapıların tek bir işlemde yapılması gerektiğini ifade eden Hayıroğlu, kanundaki eksikliklerinin vatandaşa yansıdığını, Zeytinburnu’nda da bu sıkıntının yaşandığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.