SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Halide Edip Adıvar, Unutulmadı!

KÜLTÜR 10.01.2018 - 15:01, Güncelleme: 10.01.2018 - 15:01
 

Halide Edip Adıvar, Unutulmadı!

Yazar, siyasetçi, akademisyen, öğretmen ve ulusal kurtuluş mücadelesine verdiği destekle Halide Onbaşı olarak da bilinen cumhuriyet kadını Halide Edip Adıvar ölümünün 54. yılında da unutulmadı.

1884 Yılında doğan ve 1964 Yılında vefat eden, Kurtuluş Savaşı tarihimizin, Kahraman Türk kadınlarından yazar,siyasetçi,akademisyen Halide Edip ADIVAR için, Gazeteci Mehmet ALPAY ve Zeytinburnu Çevre - Kültür ve Turizm Derneği (ZEYÇED ) Başkanı Ali GÜNDÜZ'ün gayretleri ile yerini tespit edip,kabrinde düzenlemeler yaptıkları ve çiçekler ektikleri ( Halide Onbaşı ) Halide Edip ADIVAR'a,Ölümünün 54.yıl dönümünde, bu yıl ilk olarak başlattıkları anma töreni , Merkez Efendi Mezarlığındaki kabri başında yapıldı. Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. İstanbul -Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığındaki Halide Edip ADIVAR'ı anma törenine,erken saatlerde mezarlığa gelen programı organize eden gazeteci Mehmet ALPAY ve (ZEYÇED ) Başkanı Ali GÜNDÜZ'ün Türk Bayrakları ile süsledikleri kabrine, Zeytinburnu Tepebağ Dutluk Cami Dernek Başkanı Ayhan ÖZDEMİR, Fatih Talebe Yurdu İmam - Hatibi Muhammed AKDENİZ,Telsiz Mahallesi Kültür Derneği Başkanı Kadir ŞENGÜL, İrfan ŞENGÜL, Affet VARDAR, Nilüfer BÜYÜKILGAZ, Ziynet Potur BİÇER, Kezban POTUR, Güllü Çakır YILMAZ, Fatma ERGÜN katıldığı anma programında Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Gazeteci Mehmet ALPAY konuşmasında " Balkan Savaşı yıllarında (1912 ) Hastanelerde gönüllü Hemşerilik yapan ,Sultanahmet Meydanı'nda (1919 ) İzmir'in işgalini protesto mitinginde yaptığı etkili konuşma ile ünlenen ,1920'de Anadolu'ya kaçarak Kurtuluş Savaşına katılan,önce Onbaşı,sonra Üst Çavuş rütbesi alan, 1940'ta İstanbul Üniversitesi İngiliz Filojisi Başkanı, 1950 yılında da milletvekili seçilen Halide Edip ADIVAR'a, bugüne kadar mezarı başında anma yapılmamasını ve unutup, ilgilisiz kalanları kınıyorum" dedi. Zeytinburnu Çevre-Kültür ve Turizm Derneği (ZEYÇED ) Başkanı Ali GÜNDÜZ'ün,Bugün burada İstiklal Madalyası sahibi ,Ateşten Gömlek,Vurun Kahpeye,Handan,,Sinekli Bakkal ve Tatarcık romanların yazarı (Halide Üst Çavuş) Halide Edip ADIVAR'ı Ölümünün 54.yıl dönümünde sizlerle birlikte mezarı başında anıyoruz.mekanı cennet olsun.Bu arada Halide Edip ADIVAR gibi, tarihe geçen kahraman Türk kadınlarımızdan Kara Fatma,Tayyar Rahmiye,Nene Hatun ,Gördesli Makbule,Kılavuz Hatice,Nezahat Onbaşı,Bitlisli Defterdarın hanımı,Şehit Şerife Bacı ve Yirik Fatma'yı da rahmet ve minnetle anıyoruz.Bizler onlara minnettarız.Bu vatan onlara minnettardır" dedi.ZEYÇED Başkanı Ali GÜNDÜZ sözlerine" Şahsım ve Gazeteci dostum, arkadaşım Mehmet ALPAY adına sizlere geldiğiniz ve yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz,bugün sizlerle bir ilki yaşayarak tarihe geçmiş olduk.Bundan sonraki ölüm yıl dönümlerinde de anmaya devam edeceğiz" dedi.
Yazar, siyasetçi, akademisyen, öğretmen ve ulusal kurtuluş mücadelesine verdiği destekle Halide Onbaşı olarak da bilinen cumhuriyet kadını Halide Edip Adıvar ölümünün 54. yılında da unutulmadı.

1884 Yılında doğan ve 1964 Yılında vefat eden, Kurtuluş Savaşı tarihimizin, Kahraman Türk kadınlarından yazar,siyasetçi,akademisyen Halide Edip ADIVAR için, Gazeteci Mehmet ALPAY ve Zeytinburnu Çevre - Kültür ve Turizm Derneği (ZEYÇED ) Başkanı Ali GÜNDÜZ'ün gayretleri ile yerini tespit edip,kabrinde düzenlemeler yaptıkları ve çiçekler ektikleri ( Halide Onbaşı ) Halide Edip ADIVAR'a,Ölümünün 54.yıl dönümünde, bu yıl ilk olarak başlattıkları anma töreni , Merkez Efendi Mezarlığındaki kabri başında yapıldı. Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

İstanbul -Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığındaki Halide Edip ADIVAR'ı anma törenine,erken saatlerde mezarlığa gelen programı organize eden gazeteci Mehmet ALPAY ve (ZEYÇED ) Başkanı Ali GÜNDÜZ'ün Türk Bayrakları ile süsledikleri kabrine, Zeytinburnu Tepebağ Dutluk Cami Dernek Başkanı Ayhan ÖZDEMİR, Fatih Talebe Yurdu İmam - Hatibi Muhammed AKDENİZ,Telsiz Mahallesi Kültür Derneği Başkanı Kadir ŞENGÜL, İrfan ŞENGÜL, Affet VARDAR, Nilüfer BÜYÜKILGAZ, Ziynet Potur BİÇER, Kezban POTUR, Güllü Çakır YILMAZ, Fatma ERGÜN katıldığı anma programında Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Gazeteci Mehmet ALPAY konuşmasında " Balkan Savaşı yıllarında (1912 ) Hastanelerde gönüllü Hemşerilik yapan ,Sultanahmet Meydanı'nda (1919 ) İzmir'in işgalini protesto mitinginde yaptığı etkili konuşma ile ünlenen ,1920'de Anadolu'ya kaçarak Kurtuluş Savaşına katılan,önce Onbaşı,sonra Üst Çavuş rütbesi alan, 1940'ta İstanbul Üniversitesi İngiliz Filojisi Başkanı, 1950 yılında da milletvekili seçilen Halide Edip ADIVAR'a, bugüne kadar mezarı başında anma yapılmamasını ve unutup, ilgilisiz kalanları kınıyorum" dedi.

Zeytinburnu Çevre-Kültür ve Turizm Derneği (ZEYÇED ) Başkanı Ali GÜNDÜZ'ün,Bugün burada İstiklal Madalyası sahibi ,Ateşten Gömlek,Vurun Kahpeye,Handan,,Sinekli Bakkal ve Tatarcık romanların yazarı (Halide Üst Çavuş) Halide Edip ADIVAR'ı Ölümünün 54.yıl dönümünde sizlerle birlikte mezarı başında anıyoruz.mekanı cennet olsun.Bu arada Halide Edip ADIVAR gibi, tarihe geçen kahraman Türk kadınlarımızdan Kara Fatma,Tayyar Rahmiye,Nene Hatun ,Gördesli Makbule,Kılavuz Hatice,Nezahat Onbaşı,Bitlisli Defterdarın hanımı,Şehit Şerife Bacı ve Yirik Fatma'yı da rahmet ve minnetle anıyoruz.Bizler onlara minnettarız.Bu vatan onlara minnettardır" dedi.ZEYÇED Başkanı Ali GÜNDÜZ sözlerine" Şahsım ve Gazeteci dostum, arkadaşım Mehmet ALPAY adına sizlere geldiğiniz ve yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz,bugün sizlerle bir ilki yaşayarak tarihe geçmiş olduk.Bundan sonraki ölüm yıl dönümlerinde de anmaya devam edeceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.