SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Gürsel Tekin AK Parti'ye mi geçiyor?

GÜNDEM 19.08.2011 - 20:09, Güncelleme: 19.08.2011 - 20:09
 

Gürsel Tekin AK Parti'ye mi geçiyor?

Salih Tuna Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini bugünlere getiren adam olarak bilinen Gürsel Tekin'i nasıl harcadığını yazdı.

CHP'de gün geçmiyor ki yeni çekişmeler ortaya çıkmasın. Deniz Baykal'ın kaset skandalının ardından gitmesiyle 'sakin güç' olarak Gürsel Tekin'in de desteğiyle lider olan Kılıçdaroğlu MYK'da Gürsel Tekin'e acımadı. Yeni Şafak yazarı Salih Tuna Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini bugünlere getiren adam olarak bilinen Gürsel Tekin'i nasıl harcadığını yazdı. İşte o yazı: Gürsel Tekin AKP'ye mi geçiyor? "Kimi zaman duruyor, kayıplara karışıyor" demekle Kılıçdaroğlu'nun günahını almışız; "Kılıçdaroğlu vefasızdır, adam satar" yollu değerlendirmesini tezvirat sanmakla da Yalçın Küçük'ün. Meğer ne Kılıçdaroğlu durmak nedir biliyor, ne de Yalçın Küçük "Vefasızdır..." derken sallıyor. Zaten "vefasız" olmak için hiç durmamak, içten yanmalı "motor" gibi sürekli çalışmak gerek. "Vefasızlık" öyle durmaya gelmez çünkü. (Su uyuyacak sen uyumayacaksın Şinasi; her an alttan alttan çalışacaksın.) Kılıçdaroğlu da "Aha yine durdu, aha yine söndü, aha yine kayıplara karıştı" dediğimiz vakitlerde mütemadiyen çalışmış demek ki. Bizim gazetenin (manşetten) dediği gibi gitti "Kendini icat eden adamı yedi..." Örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i kızağa çekti. Gürsel Tekin biraz dağınık, biraz da "gevşek" olsa da CHP'nin "halka" dokunan adamıydı. Bir bakıma CHP'nin Ali Rıza Binboğa'sı, hatta bi ufaktan Yılmaz Güney'iydi. Ayrıca, bilebildiğim kadarıyla o çarşaf açılımlarının da mimarıydı. "Laiklik" eksenli propaganda yerine "yoksulluk ve yolsuzluk" eksenli propaganda yapılmasından yanaydı. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde görüp göreceği en yüksek oy oranını onun sayesinde yakalamıştı. Nihayetinde... "Yeni CHP" imajına en büyük katkıyı sunan adam, "Eski CHP"ye kurban verildi. Önder Savların gözü aydın olsun. Demek ki Yalçın Küçük haklı. Ve demek ki Kılıçdaroğlu adam satan bir insan evladı. Tuncay Özkan, vaktiyle sahibi olduğu Kanaltürk televizyonunda onu kitlelere tanıtan adamdı. Hemen her hafta mezkur kanalda arzı endam ediyordu. Kılıçdaroğlu ne yaptı peki? Kendisini gündeme taşıyan, kitlelere tanıtan Tuncay Özkan yerine tuttu Demirel'in adamlarını milletvekili yaptı. Hadi Mehmet Haberal'ı falan mahpusluktan kurtarmaya niyetlendi; DYP'li eski Savunma Bakanı Turhan Tayan'a ne borcu vardı? İtiraf ediyorum: Kılıçdaroğlu hakkında feci yanıldım. Yine durdu, yine kayboldu dediğim zamanlarda anlaşılan o ki "vefasızlık" yapmakla, birilerinin kuyusunu kazmakla meşguldü. Gürsel Tekin'i yediğine göre yakında CHP'yi de yer bitirir. Ya da CHP onu yer. Yesinler birbirlerini hiç umrumda olmaz, da, Gürsel Tekin ne olacak? Değişime karşı direnen, statükocuların alabildiğine hükümferma olduğu yerde ne yapacak? Bence "vefasız" bir liderle politika yapacağına "vefalı" bir liderle politika yapsın daha iyi. Yani bir yolunu bulup AK Parti'ye geçsin. Hem kafası rahat eder, hem de her seçimde gireceği bütün iddiaları kazanır." ROTAHABER
Salih Tuna Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini bugünlere getiren adam olarak bilinen Gürsel Tekin'i nasıl harcadığını yazdı.
CHP'de gün geçmiyor ki yeni çekişmeler ortaya çıkmasın. Deniz Baykal'ın kaset skandalının ardından gitmesiyle 'sakin güç' olarak Gürsel Tekin'in de desteğiyle lider olan Kılıçdaroğlu MYK'da Gürsel Tekin'e acımadı. Yeni Şafak yazarı Salih Tuna Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini bugünlere getiren adam olarak bilinen Gürsel Tekin'i nasıl harcadığını yazdı. İşte o yazı:

Gürsel Tekin AKP'ye mi geçiyor?

"Kimi zaman duruyor, kayıplara karışıyor" demekle Kılıçdaroğlu'nun günahını almışız; "Kılıçdaroğlu vefasızdır, adam satar" yollu değerlendirmesini tezvirat sanmakla da Yalçın Küçük'ün.

Meğer ne Kılıçdaroğlu durmak nedir biliyor, ne de Yalçın Küçük "Vefasızdır..." derken sallıyor.

Zaten "vefasız" olmak için hiç durmamak, içten yanmalı "motor" gibi sürekli çalışmak gerek.

"Vefasızlık" öyle durmaya gelmez çünkü. (Su uyuyacak sen uyumayacaksın Şinasi; her an alttan alttan çalışacaksın.)

Kılıçdaroğlu da "Aha yine durdu, aha yine söndü, aha yine kayıplara karıştı" dediğimiz vakitlerde mütemadiyen çalışmış demek ki.

Bizim gazetenin (manşetten) dediği gibi gitti "Kendini icat eden adamı yedi..."

Örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i kızağa çekti.

Gürsel Tekin biraz dağınık, biraz da "gevşek" olsa da CHP'nin "halka" dokunan adamıydı.

Bir bakıma CHP'nin Ali Rıza Binboğa'sı, hatta bi ufaktan Yılmaz Güney'iydi.

Ayrıca, bilebildiğim kadarıyla o çarşaf açılımlarının da mimarıydı.

"Laiklik" eksenli propaganda yerine "yoksulluk ve yolsuzluk" eksenli propaganda yapılmasından yanaydı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde görüp göreceği en yüksek oy oranını onun sayesinde yakalamıştı.

Nihayetinde...

"Yeni CHP" imajına en büyük katkıyı sunan adam, "Eski CHP"ye kurban verildi.

Önder Savların gözü aydın olsun.

Demek ki Yalçın Küçük haklı. Ve demek ki Kılıçdaroğlu adam satan bir insan evladı.

Tuncay Özkan, vaktiyle sahibi olduğu Kanaltürk televizyonunda onu kitlelere tanıtan adamdı.

Hemen her hafta mezkur kanalda arzı endam ediyordu.

Kılıçdaroğlu ne yaptı peki?

Kendisini gündeme taşıyan, kitlelere tanıtan Tuncay Özkan yerine tuttu Demirel'in adamlarını milletvekili yaptı.

Hadi Mehmet Haberal'ı falan mahpusluktan kurtarmaya niyetlendi; DYP'li eski Savunma Bakanı Turhan Tayan'a ne borcu vardı?

İtiraf ediyorum:

Kılıçdaroğlu hakkında feci yanıldım. Yine durdu, yine kayboldu dediğim zamanlarda anlaşılan o ki "vefasızlık" yapmakla, birilerinin kuyusunu kazmakla meşguldü.

Gürsel Tekin'i yediğine göre yakında CHP'yi de yer bitirir.

Ya da CHP onu yer.

Yesinler birbirlerini hiç umrumda olmaz, da, Gürsel Tekin ne olacak?

Değişime karşı direnen, statükocuların alabildiğine hükümferma olduğu yerde ne yapacak?

Bence "vefasız" bir liderle politika yapacağına "vefalı" bir liderle politika yapsın daha iyi.

Yani bir yolunu bulup AK Parti'ye geçsin.

Hem kafası rahat eder, hem de her seçimde gireceği bütün iddiaları kazanır."

ROTAHABER
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.