SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Geri Dönüşümde Ev Hanımları Dönemi

KÜLTÜR 20.02.2015 - 10:32, Güncelleme: 20.02.2015 - 10:32
 

Geri Dönüşümde Ev Hanımları Dönemi

Geri dönüşümle projesiyle ev hanımlarına çevre bilincini aşılamayı amaçlayan Zeytinburnu belediyesi, ev hanımları sayesinde tüm hane halkına ulaşarak Zeytinburnu’nda çevreye katkı sağlayacak olan Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi’nde 200 ev kadınına daha ulaşmayı başardı.

Zeytinburnu Belediyesi'nin koordinasyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile ÇEVKO Vakfı ortaklığında hazırlanan Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi’nde, hedef 5.000 ev hanımına ulaşıp onları çevre bilinci konusunda duyarlı bir hale getirmekti. Çevre ve geri dönüşüm konusunda duyarlı bir toplum oluşturup farkındalık sağlamayı amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi, gönüllü ev hanımlarından oluşan bir ekiple ev ev kapı kapı dolaşıp 2015 yılında 200 kadına daha ulaşmayı başardı. Üniversiteli 5.000 Ev Kadını Projenin destekçilerinden olan Yeni Yüzyıl Üniversitesi, proje kapsamında eğitime katılan her kadını üniversite kampüsünde ağırlayarak geri dönüşüm ve çevre bilinci konusunda eğitiyor. Konusunda uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilen programa katılan her kadın sertifika alma hakkına sahip oluyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi koordinatörlerinden Perihan Bana: “Her şey evden, dolayısıyla her şey kadından başlıyor.” açıklamasında bulunarak bu projenin, ancak ve ancak aileyi ayakta tutan ev kadınlarının bilinçlenmesiyle amacına ulaşabileceğini ifade etti. Mutfağı İyi Bilen Geri Dönüşümü En İyi Bilendir Günün büyük bir kısmını mutfakta geçiren ev hanımlarının mutfaktaki tüm atıklara hakim olması onları aile içinde geri dönüşüm hakkında en yetkin kişi haline getiriyor. Yürütülen kampanya sayesinde Zeytinburnu ev hanımlarının artık atıklara farklı gözle baktığını belirten Perihan bana:“ Dünyaya örnek olacak bir projeyle dünyayı değiştirmeyi planlıyoruz.” dedi. Amaç Gelecek Nesle Yaşanabilir Bir Çevre Bırakmak Uyguladığı Evlerden Evrene Projesi sayesinde gelecek nesle temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefleyen Zeytinburnu Belediyesi, çocukların bu konuda daha fazla eğitilmesi gerektiğini vurgulayarak ev hanımlarına çocuklarını küçük yaştan çevreye duyarlı bir hale getirebilmeleri için gerekli tüm eğitim ve olanakları sağlıyor. Ayrıştırma Kumbarası Proje kapsamında apartman, okul ve iş yerleri girişlerine ayrıştırma kumbarası yerleştirmeyi planlayan Zeytinburnu Belediyesi, bu sayede Zeytinburnu ve çevresini de kuşatacak şekilde toplumda geri dönüşüm ve çevre bilinci uyandırmayı amaçlıyor.
Geri dönüşümle projesiyle ev hanımlarına çevre bilincini aşılamayı amaçlayan Zeytinburnu belediyesi, ev hanımları sayesinde tüm hane halkına ulaşarak Zeytinburnu’nda çevreye katkı sağlayacak olan Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi’nde 200 ev kadınına daha ulaşmayı başardı.

Zeytinburnu Belediyesi'nin koordinasyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile ÇEVKO Vakfı ortaklığında hazırlanan Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi’nde, hedef 5.000 ev hanımına ulaşıp onları çevre bilinci konusunda duyarlı bir hale getirmekti. Çevre ve geri dönüşüm konusunda duyarlı bir toplum oluşturup farkındalık sağlamayı amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi, gönüllü ev hanımlarından oluşan bir ekiple ev ev kapı kapı dolaşıp 2015 yılında 200 kadına daha ulaşmayı başardı.

Üniversiteli 5.000 Ev Kadını

Projenin destekçilerinden olan Yeni Yüzyıl Üniversitesi, proje kapsamında eğitime katılan her kadını üniversite kampüsünde ağırlayarak geri dönüşüm ve çevre bilinci konusunda eğitiyor. Konusunda uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilen programa katılan her kadın sertifika alma hakkına sahip oluyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi koordinatörlerinden Perihan Bana: “Her şey evden, dolayısıyla her şey kadından başlıyor.” açıklamasında bulunarak bu projenin, ancak ve ancak aileyi ayakta tutan ev kadınlarının bilinçlenmesiyle amacına ulaşabileceğini ifade etti.

Mutfağı İyi Bilen Geri Dönüşümü En İyi Bilendir

Günün büyük bir kısmını mutfakta geçiren ev hanımlarının mutfaktaki tüm atıklara hakim olması onları aile içinde geri dönüşüm hakkında en yetkin kişi haline getiriyor. Yürütülen kampanya sayesinde Zeytinburnu ev hanımlarının artık atıklara farklı gözle baktığını belirten Perihan bana:“ Dünyaya örnek olacak bir projeyle dünyayı değiştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Amaç Gelecek Nesle Yaşanabilir Bir Çevre Bırakmak

Uyguladığı Evlerden Evrene Projesi sayesinde gelecek nesle temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefleyen Zeytinburnu Belediyesi, çocukların bu konuda daha fazla eğitilmesi gerektiğini vurgulayarak ev hanımlarına çocuklarını küçük yaştan çevreye duyarlı bir hale getirebilmeleri için gerekli tüm eğitim ve olanakları sağlıyor.

Ayrıştırma Kumbarası

Proje kapsamında apartman, okul ve iş yerleri girişlerine ayrıştırma kumbarası yerleştirmeyi planlayan Zeytinburnu Belediyesi, bu sayede Zeytinburnu ve çevresini de kuşatacak şekilde toplumda geri dönüşüm ve çevre bilinci uyandırmayı amaçlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.