SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Genel Başkan Öztürk Yılmaz Afganistan Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu ziyaret etti

GÜNDEM 16.07.2021 - 22:28, Güncelleme: 17.07.2021 - 12:48
 

Genel Başkan Öztürk Yılmaz Afganistan Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu ziyaret etti

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Afganistan Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu ziyaret etti. Platform Başkanı Afganistan STK’larının deneyimli ismi Aslan Türkmen Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’a görkemli bir karşılama hazırladı. Yılmaz karşılama ve coşku karşısında şaşkınlığı gizlemedi ve kendisin karşılamaya gelenlere özel teşekkür etti.

Zeytinburnu’nda çiçeklerle ve coşkuyla karşılanan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Afganistan Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun kapısında kısa ve mini bir miting yaptı. Özel cep telefonu numarasını vatandaşlara vererek konuşmasına başlayan Yılmaz beni başka siyasetçilerle karıştırmayın dedi.  Genel Başkan Öztürk Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’Bizi çok güzel heyecanlı bir şekilde karşıladız. Buradaki kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Daha önce buraya gelip yerleşmiş kardeşlerimize yardımcı olabilmek amacıyla Sizleri ziyaret ettim. Ben özellikle Türk dünyasından gelen kardeşlerime önem veriyorum. Ne kadar sıkıntı yaşadıklarını biliyorum. İlk görev yerim Kırgızistan’dı ve kariyerimin diğer yıllarında Orta Asya’da görev yaptım. Bu bölgeyi biliyorum. O bölgeden gelen insanların zorluklarını anlıyorum. Bugün Afganistan’daki kardeşlerimiz çok sıkıntı yaşıyorlar. Daha dün Afganistan başkanı yanıma geldi orada ki Türkler sıkıntı altında biz dünyanın neresinde olursa olsun kendi milletimize sahip çıkmak zorundayız. Biz ne kadar birbirimize sahip çıkarsak o kadar güçlü oluruz. Her millet birbirine sahip çıkıyor. Bugün biz yenilik partisi olarak onların korkularını ayaklarımızın altına alıyoruz. Biz kendi milletimize sahip çıkıyoruz. Biz yenilik partisi olarak sizin hizmetinizdeyiz. Sonuna kadar bütün mazlumların yanındayız ama kendi soyumuzdan gelen tarihin bir şekilde ayrıştırdığı ama bugün küresel dünyada tekrar birleştiğimiz bütün insanlarla aynıyız eşitiz burası sizin öz yurdunuzdur’’ dedi.  Konuşmasının ardından Afganistan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun Başkanı Aslan Türkmen Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’a Kaftan giydirdi ve Tablo içinde çok özel bir kaftan hediye etti. Başkan Türkmen, Taliban Terör örgütünün Afganistan’daki halka zulüm ettiğini ve halkı yerinden ederek göçe zorladığını bu zorbalığı ise tüm Dünyanın izlediğini söyledi. Bu zorbalığa biran önce dur denilmedir dedi. Başkan Türkmen bunun yanında Afganistanlı Hemşerilerinin Türkiye’deki en büyük sorunlarının başında Kimlik ve İkametgâh geldiğini ve bu konuda seslerinin duyurmalarına yardımcı olunmasını istedi. Ziyaretlerinden dolayı Genel Başkana teşekkür etti.  Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ile birlikte Zeytinburnu ziyaretine, Teşkilat Başkanı Oya Canbazoğlu, İstanbul İl Başkanı Ayşe Ünlü, Genel Başkan Yardımcıları, Asuman Çelik Bülent Yılmaz, Beyoğlu İlçe Başkanı Saadet Başgöze, Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baran Ersel ve partililer katıldı.   
Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Afganistan Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu ziyaret etti. Platform Başkanı Afganistan STK’larının deneyimli ismi Aslan Türkmen Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’a görkemli bir karşılama hazırladı. Yılmaz karşılama ve coşku karşısında şaşkınlığı gizlemedi ve kendisin karşılamaya gelenlere özel teşekkür etti.

Zeytinburnu’nda çiçeklerle ve coşkuyla karşılanan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Afganistan Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun kapısında kısa ve mini bir miting yaptı. Özel cep telefonu numarasını vatandaşlara vererek konuşmasına başlayan Yılmaz beni başka siyasetçilerle karıştırmayın dedi. 
Genel Başkan Öztürk Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’Bizi çok güzel heyecanlı bir şekilde karşıladız. Buradaki kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Daha önce buraya gelip yerleşmiş kardeşlerimize yardımcı olabilmek amacıyla Sizleri ziyaret ettim. Ben özellikle Türk dünyasından gelen kardeşlerime önem veriyorum. Ne kadar sıkıntı yaşadıklarını biliyorum. İlk görev yerim Kırgızistan’dı ve kariyerimin diğer yıllarında Orta Asya’da görev yaptım. Bu bölgeyi biliyorum. O bölgeden gelen insanların zorluklarını anlıyorum. Bugün Afganistan’daki kardeşlerimiz çok sıkıntı yaşıyorlar. Daha dün Afganistan başkanı yanıma geldi orada ki Türkler sıkıntı altında biz dünyanın neresinde olursa olsun kendi milletimize sahip çıkmak zorundayız. Biz ne kadar birbirimize sahip çıkarsak o kadar güçlü oluruz. Her millet birbirine sahip çıkıyor. Bugün biz yenilik partisi olarak onların korkularını ayaklarımızın altına alıyoruz. Biz kendi milletimize sahip çıkıyoruz. Biz yenilik partisi olarak sizin hizmetinizdeyiz. Sonuna kadar bütün mazlumların yanındayız ama kendi soyumuzdan gelen tarihin bir şekilde ayrıştırdığı ama bugün küresel dünyada tekrar birleştiğimiz bütün insanlarla aynıyız eşitiz burası sizin öz yurdunuzdur’’ dedi. 

Konuşmasının ardından Afganistan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun Başkanı Aslan Türkmen Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’a Kaftan giydirdi ve Tablo içinde çok özel bir kaftan hediye etti. Başkan Türkmen, Taliban Terör örgütünün Afganistan’daki halka zulüm ettiğini ve halkı yerinden ederek göçe zorladığını bu zorbalığı ise tüm Dünyanın izlediğini söyledi. Bu zorbalığa biran önce dur denilmedir dedi. Başkan Türkmen bunun yanında Afganistanlı Hemşerilerinin Türkiye’deki en büyük sorunlarının başında Kimlik ve İkametgâh geldiğini ve bu konuda seslerinin duyurmalarına yardımcı olunmasını istedi. Ziyaretlerinden dolayı Genel Başkana teşekkür etti. 

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ile birlikte Zeytinburnu ziyaretine, Teşkilat Başkanı Oya Canbazoğlu, İstanbul İl Başkanı Ayşe Ünlü, Genel Başkan Yardımcıları, Asuman Çelik Bülent Yılmaz, Beyoğlu İlçe Başkanı Saadet Başgöze, Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baran Ersel ve partililer katıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.