SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Gelecek Partisi ismini nereden aldı? Saadet Partisi ile ilgisi ne?

GÜNDEM 18.12.2019 - 22:59, Güncelleme: 18.12.2019 - 22:59
 

Gelecek Partisi ismini nereden aldı? Saadet Partisi ile ilgisi ne?

Ahmet Davutoğlu’nun partisin kuracağının ilk resmi açıklaması bana göre Selçuk Özdağ’ın sözlerinde saklıydı. Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini n yanlış olduğunu söylemişti. Özdağ’ın bu açıklaması, partide o sırada aktif görev almasa da parti içi muhalefet olarak değerlendirilmişti. Gelecek Partisi

Ahmet Davutoğlu’nun partisin kuracağının ilk resmi açıklaması bana göre Selçuk Özdağ’ın sözlerinde saklıydı. Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini n yanlış olduğunu söylemişti. Özdağ’ın bu açıklaması, partide o sırada aktif görev almasa da parti içi muhalefet olarak değerlendirilmişti. 31 Mart seçimlerinden sonra siyaset tarihine YSK rezaleti olarak giren 23 Haziran İstanbul seçimlerine kadar Davutoğlu’nun kurmayları eleştiri dozlarını yükseltti. En sonunda AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu , için partiden ihraç kararı geldi. PARTİ İSMİ NE OLACAK? Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı parti için beş isim öne çıktı. Bizim, Bir, Yaşam ve Adalet, Huzur ve Gelecek Partisi. En sonunda Gelecek Partisi logosuyla parti kuruldu. Peki Gelecek Partisi ismi nasıl öne çıktı, Davutoğlu ve ekibi nasıl karar verdi? İSTANBUL TRAFİĞİNDE GÖRDÜ Ahmet Davutoğlu partisine isim bulma konusunda yıllardır İstanbul’u yöneten ama trafik sorunu azaltmak yerine kilitleyen AK Parti Büyükşehir Belediyesi de yardımcı oldu. Kulislerden gelen bilgiye göre, Davutoğlu, Gelecek ismiyle ilgili asıl kararını tam Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı önünden geçerken aldı. Sıkışık trafik sırasında aracının camından gördüğü slogan partisinin ismini belirledi. Hala da duruyor o slogan. SAADET PARTİSİ SLOGANINDAN ESİNLENDİ: GELECEK Zeytinburnu’nda bulunan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasında mavi büyük harflerle GELECEK sarı küçük harflerle Saadet yazıyor. GELECEK Saadet ile GELECEK sloganı Davutoğlu’nun parti konusunda isim tartışmasını bitirdi. Evet, Davutoğlu yeni kurduğu partisinin ismini Saadet Partisi’nden esinlenerek aldı. Zaten isim listesinde vardı. Trafikte beklerken parti ismi kafasında netleşti. AK PARTİ GEÇMİŞİ VE GELECEK Saadet Partisi sloganının dışında da Gelecek kavramı Davutoğlu için önemliydi. Çünkü, yıllarca AK Parti’de Erdoğan’dan sonra en önemli görevleri üstlenmiş bir siyasetçi olarak, yeni partisini anlatmak zorunda. Yani onu siyasete taşıyan AK Parti’yi değil, bundan sonra geleceği anlatmalı. Aynı zamanda AK Parti’de kendi zamanında yaşanan sorulara da ‘artık işimiz Gelecek’ diye yanıt verecek. Davutoğlu’nun partisinin adı her ne olursa olsun, başbakanlığı döneminde yaşanan karanlık olaylar peşini bırakmayacak. Haziran / Kasım dönemi yaşananlar, Hendek, Çözüm Sürecinin bitmesi, Ankara Tren Garı Katliamı.Suruç Katliamı ilk akla gelenler. TELE-1-SERKAN BOZKURT
Ahmet Davutoğlu’nun partisin kuracağının ilk resmi açıklaması bana göre Selçuk Özdağ’ın sözlerinde saklıydı. Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini n yanlış olduğunu söylemişti. Özdağ’ın bu açıklaması, partide o sırada aktif görev almasa da parti içi muhalefet olarak değerlendirilmişti. Gelecek Partisi

Ahmet Davutoğlu’nun partisin kuracağının ilk resmi açıklaması bana göre Selçuk Özdağ’ın sözlerinde saklıydı. Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini n yanlış olduğunu söylemişti. Özdağ’ın bu açıklaması, partide o sırada aktif görev almasa da parti içi muhalefet olarak değerlendirilmişti. 31 Mart seçimlerinden sonra siyaset tarihine YSK rezaleti olarak giren 23 Haziran İstanbul seçimlerine kadar Davutoğlu’nun kurmayları eleştiri dozlarını yükseltti. En sonunda AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu , için partiden ihraç kararı geldi.

PARTİ İSMİ NE OLACAK?

Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı parti için beş isim öne çıktı. Bizim, Bir, Yaşam ve Adalet, Huzur ve Gelecek Partisi.
En sonunda Gelecek Partisi logosuyla parti kuruldu.
Peki Gelecek Partisi ismi nasıl öne çıktı, Davutoğlu ve ekibi nasıl karar verdi?

İSTANBUL TRAFİĞİNDE GÖRDÜ

Ahmet Davutoğlu partisine isim bulma konusunda yıllardır İstanbul’u yöneten ama trafik sorunu azaltmak yerine kilitleyen AK Parti Büyükşehir Belediyesi de yardımcı oldu.
Kulislerden gelen bilgiye göre, Davutoğlu, Gelecek ismiyle ilgili asıl kararını tam Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı önünden geçerken aldı. Sıkışık trafik sırasında aracının camından gördüğü slogan partisinin ismini belirledi. Hala da duruyor o slogan.

SAADET PARTİSİ SLOGANINDAN ESİNLENDİ: GELECEK

Zeytinburnu’nda bulunan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasında mavi büyük harflerle GELECEK sarı küçük harflerle Saadet yazıyor.
GELECEK Saadet ile GELECEK sloganı Davutoğlu’nun parti konusunda isim tartışmasını bitirdi.
Evet, Davutoğlu yeni kurduğu partisinin ismini Saadet Partisi’nden esinlenerek aldı.
Zaten isim listesinde vardı. Trafikte beklerken parti ismi kafasında netleşti.

AK PARTİ GEÇMİŞİ VE GELECEK

Saadet Partisi sloganının dışında da Gelecek kavramı Davutoğlu için önemliydi. Çünkü, yıllarca AK Parti’de Erdoğan’dan sonra en önemli görevleri üstlenmiş bir siyasetçi olarak, yeni partisini anlatmak zorunda. Yani onu siyasete taşıyan AK Parti’yi değil, bundan sonra geleceği anlatmalı. Aynı zamanda AK Parti’de kendi zamanında yaşanan sorulara da ‘artık işimiz Gelecek’ diye yanıt verecek. Davutoğlu’nun partisinin adı her ne olursa olsun, başbakanlığı döneminde yaşanan karanlık olaylar peşini bırakmayacak. Haziran / Kasım dönemi yaşananlar, Hendek, Çözüm Sürecinin bitmesi, Ankara Tren Garı Katliamı.Suruç Katliamı ilk akla gelenler.

TELE-1-SERKAN BOZKURT

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.