SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Gakkoşlar Harput Kürsübaşı gecesinde coştu

KÜLTÜR 18.12.2019 - 22:44, Güncelleme: 18.12.2019 - 22:44
 

Gakkoşlar Harput Kürsübaşı gecesinde coştu

Zeytinburnu Tüm Elazığlı İşadamları Dernek Merkezinde muhteşem bir Harput Kürsübaşı Gecesi düzenledi. Geceye Elazığlıların yanı sıra çok sayıda Dernek Başkanı ve Yöneticisi katıldı. Gecede izdiham yaşanırken çok sayıda davetlide salona sığmadığı için ayaküstü ikramların tadına bakarak geceden ayrılmak zorunda kaldı.

Tüm Elazığlı işadamları Dernek Başkanı Nazir Güler ve Dernek Yönetimi çok görkemli bir geceye imza attılar. Dernek Merkezinde tertiplenen Harput Kürsübaşı Gecesinde hem canlı müzik hem de ziyafet vardı. Kürsübaşı Geleneği eski harput evlerinde kış mevsiminde kullanılan adeta soba görevi yapan özel olarak düzenlenmiş kürsü etrafında ısınmak, sohbet etmek, eğlenmek amacıyla bir araya gelinmesine kürsübaşı denilir.“Kürsübaşı” günümüzde Harput kültürünün belli bir yönünü ifade eden, çağrıştıran kelime olarak algılanır.İstanbul’daki Gakkooşlar ise bu geleneği devam ettirerek yeni nesillere aktarıyorlar. Zeytinburnu’ndaki Kürsübaşı gecesinde davetlilere ilk olarak çiğköfte ve tatlı ikramı yapıldı. Ardımdan çay keyfi eşliğinde canlı müzik başladı. Harput Kürsübaşı Grubu ve Elâzığların sesi Cumali Atilla, Abdullah Şekeroğlu, Mikail Şimşek, Nihat Baydar, Mehmet Demirbağ'ın söylediği Elazığ havalarıyla gecede müzik ve eğlence tavan yaptı. Canlı müzik olunca Halay olmaz mı? Salonun dar ve hınca hınç dolu olması da Gakkoşlara engel olmadı ve gecenin geç saatlerine kadar halay ile Kürsübaşı gecesinde görülemeye değer anlar yaşandı. Gecede kısa bir konuşma yapan Tüm Elazığlı İşadamları Dernek Başkanı Nazir Güler bir süredir sesimiz çıkmıyordu. Yönetimdeki arkadaşlarımız Bakanım güzel bir gece iyi olur deyince kısa bir sürede bu geceyi tertipledik. Misafirlerimize bakınca adı Elazığ Gecesi olsa da Anadolu’nun tüm renkleri burada hepinizin ayağına sağlık hoş geldiniz dedi. Zeytinburnu’ndaki Kürsübaşı gecesine, Bakırköy Belediye Başkan Yrd. Taner Öğüş, ELFED Genel Başkanı Faik İçmeli, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Kantinciler Federasyon Başkanı Vahap Osmanoğlu, Zeytinburnu Meclis üyesi Rıdvan Çakar, AK Parti İlçe Başkan Yrd. Ahmet Ilgaz, MHP İlçe Yöneticileri, Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye Polat, Telsiz Mahalle Muhtarı Edanur Menteş, ZEYDEF Başkanı Mehmet Çakır, ZEYDEF Üye Derneklerin Başkanları, ELFED Yönetim Kurulu Üyeleri, Bekir Döndü, Soner Doğan, Yavuz İsmail, İstanbul’daki Elazığ Derneklerinin Başkan ve Yöneticileri, Zeytinburnu’ndaki STK’ların Başkan ve Yöneticileri, İşadamı Fatih Karabulut, Okul Müdürleri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Tüm Elazığlı İşadamları Dernek Merkezinde muhteşem bir Harput Kürsübaşı Gecesi düzenledi. Geceye Elazığlıların yanı sıra çok sayıda Dernek Başkanı ve Yöneticisi katıldı. Gecede izdiham yaşanırken çok sayıda davetlide salona sığmadığı için ayaküstü ikramların tadına bakarak geceden ayrılmak zorunda kaldı.

Tüm Elazığlı işadamları Dernek Başkanı Nazir Güler ve Dernek Yönetimi çok görkemli bir geceye imza attılar. Dernek Merkezinde tertiplenen Harput Kürsübaşı Gecesinde hem canlı müzik hem de ziyafet vardı. Kürsübaşı Geleneği eski harput evlerinde kış mevsiminde kullanılan adeta soba görevi yapan özel olarak düzenlenmiş kürsü etrafında ısınmak, sohbet etmek, eğlenmek amacıyla bir araya gelinmesine kürsübaşı denilir.“Kürsübaşı” günümüzde Harput kültürünün belli bir yönünü ifade eden, çağrıştıran kelime olarak algılanır.İstanbul’daki Gakkooşlar ise bu geleneği devam ettirerek yeni nesillere aktarıyorlar.

Zeytinburnu’ndaki Kürsübaşı gecesinde davetlilere ilk olarak çiğköfte ve tatlı ikramı yapıldı. Ardımdan çay keyfi eşliğinde canlı müzik başladı. Harput Kürsübaşı Grubu ve Elâzığların sesi Cumali Atilla, Abdullah Şekeroğlu, Mikail Şimşek, Nihat Baydar, Mehmet Demirbağ'ın söylediği Elazığ havalarıyla gecede müzik ve eğlence tavan yaptı. Canlı müzik olunca Halay olmaz mı? Salonun dar ve hınca hınç dolu olması da Gakkoşlara engel olmadı ve gecenin geç saatlerine kadar halay ile Kürsübaşı gecesinde görülemeye değer anlar yaşandı.

Gecede kısa bir konuşma yapan Tüm Elazığlı İşadamları Dernek Başkanı Nazir Güler bir süredir sesimiz çıkmıyordu. Yönetimdeki arkadaşlarımız Bakanım güzel bir gece iyi olur deyince kısa bir sürede bu geceyi tertipledik. Misafirlerimize bakınca adı Elazığ Gecesi olsa da Anadolu’nun tüm renkleri burada hepinizin ayağına sağlık hoş geldiniz dedi.

Zeytinburnu’ndaki Kürsübaşı gecesine, Bakırköy Belediye Başkan Yrd. Taner Öğüş, ELFED Genel Başkanı Faik İçmeli, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Kantinciler Federasyon Başkanı Vahap Osmanoğlu, Zeytinburnu Meclis üyesi Rıdvan Çakar, AK Parti İlçe Başkan Yrd. Ahmet Ilgaz, MHP İlçe Yöneticileri, Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye Polat, Telsiz Mahalle Muhtarı Edanur Menteş, ZEYDEF Başkanı Mehmet Çakır, ZEYDEF Üye Derneklerin Başkanları, ELFED Yönetim Kurulu Üyeleri, Bekir Döndü, Soner Doğan, Yavuz İsmail, İstanbul’daki Elazığ Derneklerinin Başkan ve Yöneticileri, Zeytinburnu’ndaki STK’ların Başkan ve Yöneticileri, İşadamı Fatih Karabulut, Okul Müdürleri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.