SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Eyüp Topal: 2023 hedefi 75 milyar $

GÜNDEM 18.07.2012 - 08:09, Güncelleme: 18.07.2012 - 08:09
 

Eyüp Topal: 2023 hedefi 75 milyar $

TÜMSİAD İstanbul Şubesi Başkanı Eyüp Topal, Yunanistan ve İspanya'nın ardından İtalya'nın da borç krizine gireceğini ve bir süre sonra avronun dağılacağını söyledi.

Topal, bu dönemde Türkiye'nin iç ve dış politikasının çok başarılı olduğunu belirterek, 'pazarlarımızı çeşitlendirdik. Bu çeşitlilikle 2023'te 75 milyar dolar ihracat gerçekleştireceğiz' dedi. AB'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin belli bir süre sonra avronun hatta Avrupa Birliği'nin dağılmasına neden olacağına dikkat çeken Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, Türkiye'nin de önemli pazarlarından biri olan bölgedeki krizden etkilenmemek için farklı pazarlara yöneldiklerini söyledi. Yeni Şafak Gazetesi'ni ziyaret eden topal, 4-5 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye pazarının doğuya kaymasına yönelik açıklamasına atıfta bulunarak, bu vizyon ile hareket ettiklerini belirtti. ÜLKEYLE HAREKET EDİYORUZ Topal, 'Başbakan'ın vizyonunu biz de sahiplendik ve pazarımızı genişlettik. Özellikle Afrika'ya, Orta Doğu'ya, Güney Afrika'da Cezayir ve Tunus'a açıldık. Ülkemizle birlikte hareket ederek, riskleri minimize ediyoruz. Bundan sonraki süreçte hedef pazarlarımız arasında Ortadoğu ve Balkanlar olacak. Balkanlar'da çok ciddi bir boşluk var. Bölge'yi iyi değerlendirirsek çok ciddi sonuçlar alabiliriz' diye konuştu. Son dönemde Türk dış politikasındaki başarının da Türk işadamlarının önünü açtığını dile getiren Eyüp Topal, şöyle devam etti: 'İç ve dış politikalar ekonomiyi olumu ya da olumsuz etkileyen önemli etkenler oldu. Dolayısıyla Türkiye'nin dış politikadaki başarısı Türk tüccarının önünü açıyor. Bu atılımlarla birlikte Türkiye'nin 2023 vizyonunda öngördüğü 500 milyar dolarlık ihracat hedefine 75 milyar dolar ile katılıyoruz.' İTALYA'YI AVRO MAHVETTİ AB'deki krizin ileriki dönemde farklı bir aşamaya geçeceğini ve avrodan kopmaların yaşanacağını ifade eden Topal, 'İlki belki Yunanistan olacak ama bundan en ciddi şekilde etkilenen ülke İtalya oldu. İtalya, liret ile dünyaya çok ciddi sanayi ürünü satan bir ülkeydi. Avroya geçtikten sonra İtalya'nın kendi misyonundan çıkıp AB misyonuna geçişiyle birlikte yurtdışında mal satışında ciddi sıkıntılar yaşadı. Çünkü kur yükseldi. Mal aynı mal olsa da tercih İtalyan ürünlerinden Alman ve diğer rakip ülkelere kaydı. Bu İtalya için büyük kayıpları beraberinde getirdi. İtalya, düşük kur politikasından vazgeçip Avro Bölgesi'ne girmesi bir hataydı' açıklamasında bulundu. İHRACATÇI KOBi'YE ODALAR % 50 DESTEK VERSİN KOBİ'lerin Türkiye ihracatında önemli oranda etkili olacağını söyleyen Topal, KOBİ'lerin yurtdışına çıkmasında KOSGEP'in yüzde 50 destek verdiğini belirterek kalan yüzde 50'lik kısmı ise odaların karşılaması gerektiğini belirtti. Topal, 'Bizim insanımız yurtdışını görsün ufku genişlesin ihracat yapmayı öğrensin. İhracatı kolaylaştıralım insanların önünü açalım. Biz ne kadar dışarı açılırsak o kadar gelir elde edeceğiz' diye konuştu. ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL
TÜMSİAD İstanbul Şubesi Başkanı Eyüp Topal, Yunanistan ve İspanya'nın ardından İtalya'nın da borç krizine gireceğini ve bir süre sonra avronun dağılacağını söyledi.
Topal, bu dönemde Türkiye'nin iç ve dış politikasının çok başarılı olduğunu belirterek, 'pazarlarımızı çeşitlendirdik. Bu çeşitlilikle 2023'te 75 milyar dolar ihracat gerçekleştireceğiz' dedi. AB'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin belli bir süre sonra avronun hatta Avrupa Birliği'nin dağılmasına neden olacağına dikkat çeken Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, Türkiye'nin de önemli pazarlarından biri olan bölgedeki krizden etkilenmemek için farklı pazarlara yöneldiklerini söyledi. Yeni Şafak Gazetesi'ni ziyaret eden topal, 4-5 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye pazarının doğuya kaymasına yönelik açıklamasına atıfta bulunarak, bu vizyon ile hareket ettiklerini belirtti.

ÜLKEYLE HAREKET EDİYORUZ

Topal, 'Başbakan'ın vizyonunu biz de sahiplendik ve pazarımızı genişlettik. Özellikle Afrika'ya, Orta Doğu'ya, Güney Afrika'da Cezayir ve Tunus'a açıldık. Ülkemizle birlikte hareket ederek, riskleri minimize ediyoruz. Bundan sonraki süreçte hedef pazarlarımız arasında Ortadoğu ve Balkanlar olacak. Balkanlar'da çok ciddi bir boşluk var. Bölge'yi iyi değerlendirirsek çok ciddi sonuçlar alabiliriz' diye konuştu. Son dönemde Türk dış politikasındaki başarının da Türk işadamlarının önünü açtığını dile getiren Eyüp Topal, şöyle devam etti: 'İç ve dış politikalar ekonomiyi olumu ya da olumsuz etkileyen önemli etkenler oldu. Dolayısıyla Türkiye'nin dış politikadaki başarısı Türk tüccarının önünü açıyor. Bu atılımlarla birlikte Türkiye'nin 2023 vizyonunda öngördüğü 500 milyar dolarlık ihracat hedefine 75 milyar dolar ile katılıyoruz.'

İTALYA'YI AVRO MAHVETTİ

AB'deki krizin ileriki dönemde farklı bir aşamaya geçeceğini ve avrodan kopmaların yaşanacağını ifade eden Topal, 'İlki belki Yunanistan olacak ama bundan en ciddi şekilde etkilenen ülke İtalya oldu. İtalya, liret ile dünyaya çok ciddi sanayi ürünü satan bir ülkeydi. Avroya geçtikten sonra İtalya'nın kendi misyonundan çıkıp AB misyonuna geçişiyle birlikte yurtdışında mal satışında ciddi sıkıntılar yaşadı. Çünkü kur yükseldi. Mal aynı mal olsa da tercih İtalyan ürünlerinden Alman ve diğer rakip ülkelere kaydı. Bu İtalya için büyük kayıpları beraberinde getirdi. İtalya, düşük kur politikasından vazgeçip Avro Bölgesi'ne girmesi bir hataydı' açıklamasında bulundu.

İHRACATÇI KOBi'YE ODALAR % 50 DESTEK VERSİN

KOBİ'lerin Türkiye ihracatında önemli oranda etkili olacağını söyleyen Topal, KOBİ'lerin yurtdışına çıkmasında KOSGEP'in yüzde 50 destek verdiğini belirterek kalan yüzde 50'lik kısmı ise odaların karşılaması gerektiğini belirtti. Topal, 'Bizim insanımız yurtdışını görsün ufku genişlesin ihracat yapmayı öğrensin. İhracatı kolaylaştıralım insanların önünü açalım. Biz ne kadar dışarı açılırsak o kadar gelir elde edeceğiz' diye konuştu.

ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.