SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Evrenin Kurtuluşu Evlerden Başlayacak

KÜLTÜR 23.05.2014 - 19:23, Güncelleme: 23.05.2014 - 19:23
 

Evrenin Kurtuluşu Evlerden Başlayacak

Ev hanımlarına çevre konusunda farkındalık kazandırarak evlerden daha fazla geri dönüştürülebilir atık toplanmasını hedefleyen ‘Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi’nin starttı Novotel’de düzenlenen imza töreni ile verildi.

‘Evlerde Çevre Seferberliği’ sloganıyla hayata geçirilen projenin imza töreni, sinevizyon gösterisiyle başladı, ardından 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri, geri dönüştürülebilen atık maddelerden yapılan elbiselerle ‘Osmanlı’ temalı bir defile gerçekleştirdi. Geri dönüştürülebilen atık maddelerden dikilen ceketle programa konuk olan şarkıcı Zeliha Sunal, çevre adına yapabildiklerini katılımcılar ile paylaştı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, evlerden daha fazla geri dönüştürülebilir atık toplanması amacıyla hayata geçirilecek proje kapsamında 5 bin ev hanımına ulaşarak eğitim vermeyi amaçladıkların söyledi. Başkan Aydın, “Mevcut uygulamada aylık ortalama 800 ton toplanmakta olan geri dönüştürülebilir atık miktarının proje sonunda 1.500 tona çıkarılması amaçlanmaktadır. Ayrıca atığın kaynağında ayrıştırılması ile geri dönüştürülebilen malzemenin kalitesi de artırılmış olacaktır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından; Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Azmi Ofluoğlu, ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Okyar Yayalar ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimleri Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdemir’in imza koyduğu projeyle 5 bin ev hanımı iki aşamalı bir eğitimden geçecek. 100’er kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek eğitimlerin ilk aşaması Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde ikinci aşaması da Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde yapılacak. Proje kapsamında düzenlenecek; ‘En Çevreci Kadın’, ‘En Dönüştürücü Kadın’ ve ‘Çevre Koordinatörleri’ yarışmalarında dereceye girenler ailecek tatil yapma şansı bulacak.
Ev hanımlarına çevre konusunda farkındalık kazandırarak evlerden daha fazla geri dönüştürülebilir atık toplanmasını hedefleyen ‘Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi’nin starttı Novotel’de düzenlenen imza töreni ile verildi.

‘Evlerde Çevre Seferberliği’ sloganıyla hayata geçirilen projenin imza töreni, sinevizyon gösterisiyle başladı, ardından 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri, geri dönüştürülebilen atık maddelerden yapılan elbiselerle ‘Osmanlı’ temalı bir defile gerçekleştirdi. Geri dönüştürülebilen atık maddelerden dikilen ceketle programa konuk olan şarkıcı Zeliha Sunal, çevre adına yapabildiklerini katılımcılar ile paylaştı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, evlerden daha fazla geri dönüştürülebilir atık toplanması amacıyla hayata geçirilecek proje kapsamında 5 bin ev hanımına ulaşarak eğitim vermeyi amaçladıkların söyledi. Başkan Aydın, “Mevcut uygulamada aylık ortalama 800 ton toplanmakta olan geri dönüştürülebilir atık miktarının proje sonunda 1.500 tona çıkarılması amaçlanmaktadır. Ayrıca atığın kaynağında ayrıştırılması ile geri dönüştürülebilen malzemenin kalitesi de artırılmış olacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından; Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Azmi Ofluoğlu, ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Okyar Yayalar ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimleri Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdemir’in imza koyduğu projeyle 5 bin ev hanımı iki aşamalı bir eğitimden geçecek.
100’er kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek eğitimlerin ilk aşaması Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde ikinci aşaması da

Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde yapılacak. Proje kapsamında düzenlenecek; ‘En Çevreci Kadın’, ‘En Dönüştürücü Kadın’ ve ‘Çevre Koordinatörleri’ yarışmalarında dereceye girenler ailecek tatil yapma şansı bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.