SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Et ve Balık Kurumuna ait arsa böyle peşkeşe gitti

KÜLTÜR 12.07.2013 - 15:23, Güncelleme: 12.07.2013 - 15:23
 

Et ve Balık Kurumuna ait arsa böyle peşkeşe gitti

2007 Yılında Zeytinburnu'nun en değerli arazilerinden biri olan Eski Et ve Balık Kurumuna ait arsayı yani Hazinenin arsasını komik bir rakam karşılığında TOBB satın almıştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (Emlak GYO) ait olan ve hazine arama iddialarıyla gündeme gelen Zeytinburnu'ndaki iki parsel arsanı 2007 yılında% 18 KDV hariç 392 milyon YTL'yle satın almıştı.O dönem TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, "İstanbul'daki yerimiz bize dar geliyor, bütün birimlerimizi Zeytinburnu'nda yapacağımız yeni binaya taşıyacağız. İhtiyacımız için aldık. Burada hazine olduğu iddialarıyla işimiz yok. Haberdar bile değilim" şeklinde açıklama yapmıştı. Aradan geçen Beş yıl içinde TOBB Zeytinburnu'ndaki arazide hazine buldu mu bilinme ama o dönem altın olduğu iddia edilen arazi sadece 5 yılda yaptığı pirimle adeta mücevhere dönüştü 392 MİLYON TL SADECE 5 YILDA  1.14 MİLYAR LİRAYA DÖNÜŞTÜ İki yıl önce ihalesi gerçekleşen TOBB’a ait Zeytinburnu’nda yer alan 73 bin metrekare büyüklüğündeki arsa detaylı bir incelemeden sonra sahiplerini buldu.Denizcilik sektörünün önde gelen guruplarında Şadan Kalkavan Holding, Türkmenistan ve Katar'da önemli projelere imza atmış olan Hasoğlu Yapı olarak da bilinen Hasan Sever İnşaat ve İstanbul'un köklü İnşaat firmalarından Gül Yapı, 14 milyar lira asgari bedel Taahhüt ederek İstanbul'un en prestijli projesini geliştirmek için güçlerini birleştirdiler. 73 bin metrekare büyüklüğünde olan arazinin sahil yoluna ve denize 250 m. cephesi bulunuyor. Tarihi yarımadadan, Boğaz girişine, Salacak, Kadıköy, Adalar, Ataköy Limanı gibi geniş perspektifli bir manzaraya sahip olan Arazi, Zeytinburnu sahil bölgesinin de en önemli noktasında yer alıyor. Bu değerli araziye İstanbul'un tarihi dokusuna uygun, siluetini bozmayacak, otel, rezidans, kongre merkezi, Ofis ve AVM'den oluşan karma bir proje inşa edilecek. Projeyle ilgili açıklamalar yapan Kalkavan Gurubu-Hasan Sever İnş.-Gül Yapı - Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı Genel Müdürü Oray Demirel, "Oldukça değerli olan bu arazinin yarısı imar durumuna göre 4 ve 5 yıldızlı oteller, kongre merkezi ve donatıların olacağı turizm yatırımları, diğer yarısı ise rezidans, Ofis ve alışveriş merkezleri içeren karma kullanımlı bir proje geliştirmek üzere konumlandırıldı" dedi. İnşaat yakında başlayacak. Demirel ayrıca, "Gayrimenkul Geliştirme Ortaklığının Yönetim Kurulu Üyeleri Nazım Kalkavan, Hasan Sever ve Ali Gül ün hazırlattıkları konsept projelerde son rötuşlar tamamlanmak üzere. Proje, İstanbul'un tarihi dokusuyla uyumlu, siluetini rahatsız etmeyen uygun yükseklikte yapıların olduğu bir proje olacak" diye konuştu.Demirel, birkaç ay içinde inşaat çalışmalarının başlayacağı projenin üç yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. TMSF'NİN YİNE AYNI BÖLGEDEKİ ARSASI'DA KOMİK RAKAMA ASTAY'A SATILMIŞTI Mesut Toprak, TMSF’den 46 milyon liraya aldığı arsaya OnaltıDokuz’u yapıp bire sekiz kârla satmıştı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
2007 Yılında Zeytinburnu'nun en değerli arazilerinden biri olan Eski Et ve Balık Kurumuna ait arsayı yani Hazinenin arsasını komik bir rakam karşılığında TOBB satın almıştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (Emlak GYO) ait olan ve hazine arama iddialarıyla gündeme gelen Zeytinburnu'ndaki iki parsel arsanı 2007 yılında% 18 KDV hariç 392 milyon YTL'yle satın almıştı.O dönem TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, "İstanbul'daki yerimiz bize dar geliyor, bütün birimlerimizi Zeytinburnu'nda yapacağımız yeni binaya taşıyacağız. İhtiyacımız için aldık. Burada hazine olduğu iddialarıyla işimiz yok. Haberdar bile değilim" şeklinde açıklama yapmıştı. Aradan geçen Beş yıl içinde TOBB Zeytinburnu'ndaki arazide hazine buldu mu bilinme ama o dönem altın olduğu iddia edilen arazi sadece 5 yılda yaptığı pirimle adeta mücevhere dönüştü

392 MİLYON TL SADECE 5 YILDA  1.14 MİLYAR LİRAYA DÖNÜŞTÜ

İki yıl önce ihalesi gerçekleşen TOBB’a ait Zeytinburnu’nda yer alan 73 bin metrekare büyüklüğündeki arsa detaylı bir incelemeden sonra sahiplerini buldu.Denizcilik sektörünün önde gelen guruplarında Şadan Kalkavan Holding, Türkmenistan ve Katar'da önemli projelere imza atmış olan Hasoğlu Yapı olarak da bilinen Hasan Sever İnşaat ve İstanbul'un köklü İnşaat firmalarından Gül Yapı, 14 milyar lira asgari bedel Taahhüt ederek İstanbul'un en prestijli projesini geliştirmek için güçlerini birleştirdiler.

73 bin metrekare büyüklüğünde olan arazinin sahil yoluna ve denize 250 m. cephesi bulunuyor. Tarihi yarımadadan, Boğaz girişine, Salacak, Kadıköy, Adalar, Ataköy Limanı gibi geniş perspektifli bir manzaraya sahip olan Arazi, Zeytinburnu sahil bölgesinin de en önemli noktasında yer alıyor. Bu değerli araziye İstanbul'un tarihi dokusuna uygun, siluetini bozmayacak, otel, rezidans, kongre merkezi, Ofis ve AVM'den oluşan karma bir proje inşa edilecek.

Projeyle ilgili açıklamalar yapan Kalkavan Gurubu-Hasan Sever İnş.-Gül Yapı - Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı Genel Müdürü Oray Demirel, "Oldukça değerli olan bu arazinin yarısı imar durumuna göre 4 ve 5 yıldızlı oteller, kongre merkezi ve donatıların olacağı turizm yatırımları, diğer yarısı ise rezidans, Ofis ve alışveriş merkezleri içeren karma kullanımlı bir proje geliştirmek üzere konumlandırıldı" dedi.

İnşaat yakında başlayacak. Demirel ayrıca, "Gayrimenkul Geliştirme Ortaklığının Yönetim Kurulu Üyeleri Nazım Kalkavan, Hasan Sever ve Ali Gül ün hazırlattıkları konsept projelerde son rötuşlar tamamlanmak üzere. Proje, İstanbul'un tarihi dokusuyla uyumlu, siluetini rahatsız etmeyen uygun yükseklikte yapıların olduğu bir proje olacak" diye konuştu.Demirel, birkaç ay içinde inşaat çalışmalarının başlayacağı projenin üç yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

TMSF'NİN YİNE AYNI BÖLGEDEKİ ARSASI'DA KOMİK RAKAMA ASTAY'A SATILMIŞTI

Mesut Toprak, TMSF’den 46 milyon liraya aldığı arsaya OnaltıDokuz’u yapıp bire sekiz kârla satmıştı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.