SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Düzceliler Yöresel Günlere Kabak Tatlısıyla renk kattı

GÜNDEM 10.10.2022 - 16:10, Güncelleme: 10.10.2022 - 16:14
 

Düzceliler Yöresel Günlere Kabak Tatlısıyla renk kattı

Zeytinburnu 15. Yöresel Günler Şöleni’nde Karadeniz Marmara Bölgesindeki kolu Düzce ve Düzceliler renk kattı. Stantlarında 9 gün boyunca yöresel ürünleri sergileyen Düzceliler finalde ziyaretçilere kabak tatlısı ikram ettiler.

Yaklaşık 9 gündür süren günlere ilk kez katılan Düzceliler, Güzeldere şelalesinden, Samandere Şelalesine, Ceneviz kalesinden, Fakıllı mağarasına, Kurugöl Kanyonundan, Melen raftingine, Böreğinden mantısına, kabak tatlısından fındığına Düzce’yi Zeytinburnu 15 Temmuz meydanına taşıdılar.. Yöresel ürün satışlarının yapılması, kültürün ve yörenin tanıtılması amaçlanan günlerde Karadeniz bölge rüzgarı Düzce üzerinden estirildi.  Zeytinburnulular Düzce standına gelerek bal ve fındık satın aldı ve Düzce’yi yakından tanımak için Dernek yetkililerinden gezilecek yerlerle ilgili bilgiler aldı. Avrupa Yakası Düzceliler standını ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır, Avrupa Yakası Düzceliler Dernek Başkanı Abdülkerim Kaval ile birlikte ziyaretçilere kabak yatlısı ikram ettiler. Vatandaşların ardından protokole ikram edilen tatlıyı afiyetle yiyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Düzcelilerin kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederken standa tam not verdiler. Avrupa Yakası Düzceliler Dernek Başkanı Abdülkerim Kaval, “Yaklaşık iki haftadır yönetim kurulu arkadaşlarımızla burada ciddi bir çalışma yaptık ve bu geceye hazırlık için kolları sıvamıştık. Bu akşam aşırı katılım ve ilgiden son derece memnun kaldık. Öncelikle AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a, siyasi parti başkanlarımıza, Kaymakamımıza, standımıza ziyaret eden Zeytinburnu halkına ve özellikle Düzceli Hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Teşekkürü birde asıl yönetim kurulu üyelerime ve üyelerimize yapmak istiyorum. Programlarımızın devamı gelecek’ dedi.  
Zeytinburnu 15. Yöresel Günler Şöleni’nde Karadeniz Marmara Bölgesindeki kolu Düzce ve Düzceliler renk kattı. Stantlarında 9 gün boyunca yöresel ürünleri sergileyen Düzceliler finalde ziyaretçilere kabak tatlısı ikram ettiler.

Yaklaşık 9 gündür süren günlere ilk kez katılan Düzceliler, Güzeldere şelalesinden, Samandere Şelalesine, Ceneviz kalesinden, Fakıllı mağarasına, Kurugöl Kanyonundan, Melen raftingine, Böreğinden mantısına, kabak tatlısından fındığına Düzce’yi Zeytinburnu 15 Temmuz meydanına taşıdılar.. Yöresel ürün satışlarının yapılması, kültürün ve yörenin tanıtılması amaçlanan günlerde Karadeniz bölge rüzgarı Düzce üzerinden estirildi. 

Zeytinburnulular Düzce standına gelerek bal ve fındık satın aldı ve Düzce’yi yakından tanımak için Dernek yetkililerinden gezilecek yerlerle ilgili bilgiler aldı. Avrupa Yakası Düzceliler standını ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır, Avrupa Yakası Düzceliler Dernek Başkanı Abdülkerim Kaval ile birlikte ziyaretçilere kabak yatlısı ikram ettiler. Vatandaşların ardından protokole ikram edilen tatlıyı afiyetle yiyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Düzcelilerin kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederken standa tam not verdiler.

Avrupa Yakası Düzceliler Dernek Başkanı Abdülkerim Kaval, “Yaklaşık iki haftadır yönetim kurulu arkadaşlarımızla burada ciddi bir çalışma yaptık ve bu geceye hazırlık için kolları sıvamıştık. Bu akşam aşırı katılım ve ilgiden son derece memnun kaldık. Öncelikle AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a, siyasi parti başkanlarımıza, Kaymakamımıza, standımıza ziyaret eden Zeytinburnu halkına ve özellikle Düzceli Hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Teşekkürü birde asıl yönetim kurulu üyelerime ve üyelerimize yapmak istiyorum. Programlarımızın devamı gelecek’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.