SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Duayen Gazeteci Mehmet Alpay gözyaşları arasında toprağa verildi

GÜNDEM 25.11.2021 - 20:49, Güncelleme: 26.11.2021 - 14:16
 

Duayen Gazeteci Mehmet Alpay gözyaşları arasında toprağa verildi

Zeytinburnu'nun Meydan Larousse'si olarak ilçe tarihinde önemli bir yeri olan Gazeteci Mehmet Alpay, hayata veda etti. 1953 yılında henüz 6 yaşındayken İstanbul Zeytinburnu’na yerleşen ve 48 yıldır aralıksız gazetecilik mesleğini sürdüren Mehmet Alpay , Covit 19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un göreve geldikten hemen sonra başlattığı ve pandemi nedeniyle ara verdiği mahalle ziyaretlerini kapsayan ‘Başkanla Akşam Çayı’ programının Sümer Mahallesi'ndeki toplantısında haberi alan Başkan Arısoy, haberi şu ifadelerle duyurdu. "Dede diye takılıyorduk ve 4 gündür yoğun bakımdaydı. Bu gün tedavi gördüğü Taksim İlk Yardım Hastanesi yetkililerinden bilgi aldığımda durumun ciddiyetini anlatmışlardı. Biz kendisinden razıydık, Allah'ta ondan razı olsun. Hastaneye yattığı ilk günden itibaren süreci takip ettim. 1992 yılından itibaren ne zaman nereye gitsem Mehmet abiyle karşılaştım. Zeytinburnu ile özdeşleşmiş ve her yerde karşımıza çıkması beklenen bir kişiydi. Bu gün doktorlarla görüştüğümde biraz hazırlanmıştım ama böyle de beklemiyordum. Dedenin mekânı cennet olsun dedi.  Zeytinburnu’nun yürüyen tarihi Duayen Gazeteci Mehmet Alpay için Merkezefendi Camiinde İkindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Zeytinburnu Halkı cenaze namazına adeta akın etti. Kaymakam Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 3.Dönem Belediye Başkanı Dr. Adil Emecan, İstanbul Emniyet Müdürü Yrd. Erdem Torlak, Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, CHP İlçe Başkanı Metin Doğan, MHP İlçe Başkanı Habip Kapıcıoğlu, Refah Partisi İlçe Başkanı Onur Dolar, Saadet Partisi ve İYİ Parti ilçe Yöneticileri, Muhtarlar, Eğitimciler, Meclis üyeleri, Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Şenol Yurtseven ve Kulüp Başkanları, ZEYDEF Başkanı Mehmet Çakır ve STK Başkanları, İşadamları, Siyasetçiler, Sanatçılar, Ailesi ve Binlerce seveni son yolcuğunda Dedeyi yalnız bırakmadılar.  Kılınan cenaze namazı ve alınan helalliklerin ardından Gazeteci Mehmet Alpay Eski Kozlu Mezarlığındaki Aile kabristanlığındaki gözyaşları arasında toprağa verildi. Mekanın cennet olsun. Sevenlerin ve Zeytinburnu Haber Gazetesi Ailesi Seni asla Unutmayacak…  
Zeytinburnu'nun Meydan Larousse'si olarak ilçe tarihinde önemli bir yeri olan Gazeteci Mehmet Alpay, hayata veda etti. 1953 yılında henüz 6 yaşındayken İstanbul Zeytinburnu’na yerleşen ve 48 yıldır aralıksız gazetecilik mesleğini sürdüren Mehmet Alpay , Covit 19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un göreve geldikten hemen sonra başlattığı ve pandemi nedeniyle ara verdiği mahalle ziyaretlerini kapsayan ‘Başkanla Akşam Çayı’ programının Sümer Mahallesi'ndeki toplantısında haberi alan Başkan Arısoy, haberi şu ifadelerle duyurdu. "Dede diye takılıyorduk ve 4 gündür yoğun bakımdaydı. Bu gün tedavi gördüğü Taksim İlk Yardım Hastanesi yetkililerinden bilgi aldığımda durumun ciddiyetini anlatmışlardı. Biz kendisinden razıydık, Allah'ta ondan razı olsun. Hastaneye yattığı ilk günden itibaren süreci takip ettim. 1992 yılından itibaren ne zaman nereye gitsem Mehmet abiyle karşılaştım. Zeytinburnu ile özdeşleşmiş ve her yerde karşımıza çıkması beklenen bir kişiydi. Bu gün doktorlarla görüştüğümde biraz hazırlanmıştım ama böyle de beklemiyordum. Dedenin mekânı cennet olsun dedi. 

Zeytinburnu’nun yürüyen tarihi Duayen Gazeteci Mehmet Alpay için Merkezefendi Camiinde İkindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Zeytinburnu Halkı cenaze namazına adeta akın etti. Kaymakam Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 3.Dönem Belediye Başkanı Dr. Adil Emecan, İstanbul Emniyet Müdürü Yrd. Erdem Torlak, Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, CHP İlçe Başkanı Metin Doğan, MHP İlçe Başkanı Habip Kapıcıoğlu, Refah Partisi İlçe Başkanı Onur Dolar, Saadet Partisi ve İYİ Parti ilçe Yöneticileri, Muhtarlar, Eğitimciler, Meclis üyeleri, Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Şenol Yurtseven ve Kulüp Başkanları, ZEYDEF Başkanı Mehmet Çakır ve STK Başkanları, İşadamları, Siyasetçiler, Sanatçılar, Ailesi ve Binlerce seveni son yolcuğunda Dedeyi yalnız bırakmadılar. 

Kılınan cenaze namazı ve alınan helalliklerin ardından Gazeteci Mehmet Alpay Eski Kozlu Mezarlığındaki Aile kabristanlığındaki gözyaşları arasında toprağa verildi. Mekanın cennet olsun. Sevenlerin ve Zeytinburnu Haber Gazetesi Ailesi Seni asla Unutmayacak…

 

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.