SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Doç. Dr. Salim Şentürk Tıp Dünyasında bir ilke daha imza attı

SAĞLIK 08.12.2020 - 11:16, Güncelleme: 06.04.2021 - 21:34
 

Doç. Dr. Salim Şentürk Tıp Dünyasında bir ilke daha imza attı

Memorial Bahçelivler ve Hizmet Hastaneleri Omurga Sağlığı Merkezi’nden Doç. Dr. Salim Şentürk’ün dünyada ilk defa uyguladığı “Perkütan endoskopik yöntem”le; 7 mm'lik bir cilt kesisi ile 4 mm'lik bir boşluktan, ucunda kamera olan bir tüp içinden başarılı bir şekilde omurilik tümörünü çıkarmayı başardı çıkarıldı.

DÜNYADA İLK KEZ UYGULANAN YÖNTEM Kars’ta yaşayan 68 yaşındaki emekli öğretmen Asım Karakılıç'ın ilk başta pek önemsemediği bel ile bacak ağrıları 2 yıl sürdü ve zaman geçtikte daha da şiddetlendi. Yapılan tetkiklerde geçmeyen ağrılara, bel bölgesindeki omuriliğine baskı yapan tümörün neden olduğu belirlendi. Karakılıç, tedavi olmak için bu konuda tecrübeli bir doktor ve merkez arayışına girdikten sona çareyi İstanbul’a gelmekte buldu. Asım Karakılıç’ı ağrı ile yaşamaya mahkum eden tümör, Memorial Bahçelivler ve Hizmet Hastaneleri Omurga Sağlığı Merkezi’nden Doç. Dr. Salim Şentürk’ün dünyada ilk defa uyguladığı “Perkütan endoskopik yöntem”le; 7 mm'lik bir cilt kesisi ile 4 mm'lik bir boşluktan, ucunda kamera olan bir tüp içinden başarılı bir şekilde çıkarıldı. Kısa sürede sağlığına kavuşan Asım Karakılıç, “Memleketime ağrısız bir şekilde dönmek benim için büyük mutluluk” derken, Doç. Dr. Salim Şentürk, “Hastamızın tümörü omuriliğin içinde olduğu için riskliydi, bir de kendisinin hipertansiyon ve KOAH rahatsızlığı vardı. Tecrübelerimize güvenerek, dünyada ilk defa omurilik zarından kaynaklanan tümörlerde uygulanan perkütan endoskopik tümör cerrahisi yöntemi ile ameliyatımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. Başarılı operasyonun ardından ameliyat tekniği, uluslararası arenadaki saygın bilim dergilerinden biri olan World Neurosurgery'de makale olarak yayımlandı. İlgili çalışmaya bu linkten ulaşabilirsiniz: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30763742/ ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Memorial Bahçelivler ve Hizmet Hastaneleri Omurga Sağlığı Merkezi’nden Doç. Dr. Salim Şentürk’ün dünyada ilk defa uyguladığı “Perkütan endoskopik yöntem”le; 7 mm'lik bir cilt kesisi ile 4 mm'lik bir boşluktan, ucunda kamera olan bir tüp içinden başarılı bir şekilde omurilik tümörünü çıkarmayı başardı çıkarıldı.

DÜNYADA İLK KEZ UYGULANAN YÖNTEM

Kars’ta yaşayan 68 yaşındaki emekli öğretmen Asım Karakılıç'ın ilk başta pek önemsemediği bel ile bacak ağrıları 2 yıl sürdü ve zaman geçtikte daha da şiddetlendi. Yapılan tetkiklerde geçmeyen ağrılara, bel bölgesindeki omuriliğine baskı yapan tümörün neden olduğu belirlendi. Karakılıç, tedavi olmak için bu konuda tecrübeli bir doktor ve merkez arayışına girdikten sona çareyi İstanbul’a gelmekte buldu. Asım Karakılıç’ı ağrı ile yaşamaya mahkum eden tümör, Memorial Bahçelivler ve Hizmet Hastaneleri Omurga Sağlığı Merkezi’nden Doç. Dr. Salim Şentürk’ün dünyada ilk defa uyguladığı “Perkütan endoskopik yöntem”le; 7 mm'lik bir cilt kesisi ile 4 mm'lik bir boşluktan, ucunda kamera olan bir tüp içinden başarılı bir şekilde çıkarıldı.

Kısa sürede sağlığına kavuşan Asım Karakılıç, “Memleketime ağrısız bir şekilde dönmek benim için büyük mutluluk” derken, Doç. Dr. Salim Şentürk, “Hastamızın tümörü omuriliğin içinde olduğu için riskliydi, bir de kendisinin hipertansiyon ve KOAH rahatsızlığı vardı. Tecrübelerimize güvenerek, dünyada ilk defa omurilik zarından kaynaklanan tümörlerde uygulanan perkütan endoskopik tümör cerrahisi yöntemi ile ameliyatımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. Başarılı operasyonun ardından ameliyat tekniği, uluslararası arenadaki saygın bilim dergilerinden biri olan World Neurosurgery'de makale olarak yayımlandı. İlgili çalışmaya bu linkten ulaşabilirsiniz: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30763742/

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.