SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Cumhur ve Millet İttifaklarının oy birliğiyle aldığı karara tek başına RED verdi

SİYASET 08.04.2022 - 17:38, Güncelleme: 08.04.2022 - 17:38
 

Cumhur ve Millet İttifaklarının oy birliğiyle aldığı karara tek başına RED verdi

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın oy birliği ile kabul ettiği gündem maddeleri ile ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Beste Dede, alınan iki karara da tek başına ‘Ret’ vererek şerh koyduğunu söyledi. Gruptan aykırı hareket etmenin disiplin cezası olduğunu belirttiğimiz CHP’li Dede, “Mesleki olarak konuyu açıklayacak teknik bilgi ve donanıma sahibim. Yapılan yanlışa ‘Evet’ demem mümkün değil” dedi.

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin nisan ayı ikinci birleşiminde 7 gündem maddesinin ikisine gruptan ayrı olarak ’Ret’ kararı veren ve meclise katılarak alınan kararlara şerh koyan CHP’li Meclis Üyesi Beste Dede, Maltepe Mahallesi’nde bulunan 2999 ada 66 parsel sayılı taşınmazla alakalı rızaen terk ve ifraz ile oluşan alanın hibe alınması hakkındaki imar-kentsel dönüşüm ve doğal afetler komisyon raporuyla ilgili gerekçelerini anlattı. ‘ALINAN KARAR KAŞIK VE MANÜPLATİK’ DEDİ Söz konusu alanın Ak Parti MKYK Üyesi Şefki Say’a ait Sarıkent Yapı’ya ait olduğunu ve geçmişte komşu parselden dolayı açılan mahkemede hak kaybına uğradığını ve yeni düzenleme ile belediyenin kendisinden istediği ufacık bir alanı hibe etmek için de hak kaybının karşılanmasını istediğini belirten Dede, alınan kararın karışık ve manüplatik olduğunu belirtti. Alınan yargı kararı sonrası oluşan arsa sahibi Şefki Say’ın mağduriyetinin ne olduğunu, belediyelerin ne zamandan beri vatandaşın yargı kararı sonrası oluşan imar kaybı sorunlarını gidermek için böylesine uğraş sarfetttiğini ve Sarıkent Yapı’nın komisyonu yönlendirerek ısmarlama bir düzenleme talep ettiğini iddia eden Beste Dede, düzenleme sonrası metrekare artışı olup olmadığını da sorarak “Bu karara evet demiyor, şerh koyuyorum” dedi. 'KİŞİLERİN KİMLİĞİYLE DEĞİL, MAĞDURİYETİYLE İLGİLENİYORUZ' Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Üsküdar, Beste Dede’nin aksine, mağdur olan vatandaşın kimliği ile değil, mağduriyeti ile ilgilendiklerini söyleyerek, CHP Grubu olarak alınan karara ‘Evet’ oyu verdiklerini söyledi.“Hiç bir kişi ve kurum İmar Komisyonu’nu yönlendiremez” diyerek, Beste Dede’nin ifadelerini kendilerine yapılmış hakaret olarak kabul ettiğini ve özür dilemesini beklediğini söyleyen İmar Komisyonu Başkanı Mahmut Şengül, imar komisyonunda CHP’li 2 meclis üyesinin olduğuna ve kararın ‘oy birliği’ ile alındığına dikkat çekti.Gündem maddelerinden bir diğeri de Beştelsiz Mahallesi’nde 2 parselden oluşan ve toplamda 4400 metre kareye sahip alanın kat karşılığında ihaleye çıkması oldu. Öncesinde yapılan ihalelere katılana olmadığı için, kat karşılığında müteahhite vererek kapalı otopark, pazar yeri, dükkanlar, büfe ve spor tesisleri yapmayı hedefleyen Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin ‘Oy Birliği’ ile aldığı karara CHP’li Beste Dede yine ’Ret’ oyu verdi. Söz konusu alanda herhangi bir fizibilite çalışması olmadığını, müteahhite verilmesi planlanan 10 adet dükkanın satış bedellerinin ne olduğunu ve yüzde kaç ile kat karşılığı verilmiş olacağını soran Dede,  “Belediyemiz bu tesisi kendisi yapamaz mıydı?” diye sordu  
Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın oy birliği ile kabul ettiği gündem maddeleri ile ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Beste Dede, alınan iki karara da tek başına ‘Ret’ vererek şerh koyduğunu söyledi. Gruptan aykırı hareket etmenin disiplin cezası olduğunu belirttiğimiz CHP’li Dede, “Mesleki olarak konuyu açıklayacak teknik bilgi ve donanıma sahibim. Yapılan yanlışa ‘Evet’ demem mümkün değil” dedi.

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin nisan ayı ikinci birleşiminde 7 gündem maddesinin ikisine gruptan ayrı olarak ’Ret’ kararı veren ve meclise katılarak alınan kararlara şerh koyan CHP’li Meclis Üyesi Beste Dede, Maltepe Mahallesi’nde bulunan 2999 ada 66 parsel sayılı taşınmazla alakalı rızaen terk ve ifraz ile oluşan alanın hibe alınması hakkındaki imar-kentsel dönüşüm ve doğal afetler komisyon raporuyla ilgili gerekçelerini anlattı.

‘ALINAN KARAR KAŞIK VE MANÜPLATİK’ DEDİ

Söz konusu alanın Ak Parti MKYK Üyesi Şefki Say’a ait Sarıkent Yapı’ya ait olduğunu ve geçmişte komşu parselden dolayı açılan mahkemede hak kaybına uğradığını ve yeni düzenleme ile belediyenin kendisinden istediği ufacık bir alanı hibe etmek için de hak kaybının karşılanmasını istediğini belirten Dede, alınan kararın karışık ve manüplatik olduğunu belirtti. Alınan yargı kararı sonrası oluşan arsa sahibi Şefki Say’ın mağduriyetinin ne olduğunu, belediyelerin ne zamandan beri vatandaşın yargı kararı sonrası oluşan imar kaybı sorunlarını gidermek için böylesine uğraş sarfetttiğini ve Sarıkent Yapı’nın komisyonu yönlendirerek ısmarlama bir düzenleme talep ettiğini iddia eden Beste Dede, düzenleme sonrası metrekare artışı olup olmadığını da sorarak “Bu karara evet demiyor, şerh koyuyorum” dedi.

'KİŞİLERİN KİMLİĞİYLE DEĞİL, MAĞDURİYETİYLE İLGİLENİYORUZ'

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Üsküdar, Beste Dede’nin aksine, mağdur olan vatandaşın kimliği ile değil, mağduriyeti ile ilgilendiklerini söyleyerek, CHP Grubu olarak alınan karara ‘Evet’ oyu verdiklerini söyledi.“Hiç bir kişi ve kurum İmar Komisyonu’nu yönlendiremez” diyerek, Beste Dede’nin ifadelerini kendilerine yapılmış hakaret olarak kabul ettiğini ve özür dilemesini beklediğini söyleyen İmar Komisyonu Başkanı Mahmut Şengül, imar komisyonunda CHP’li 2 meclis üyesinin olduğuna ve kararın ‘oy birliği’ ile alındığına dikkat çekti.Gündem maddelerinden bir diğeri de Beştelsiz Mahallesi’nde 2 parselden oluşan ve toplamda 4400 metre kareye sahip alanın kat karşılığında ihaleye çıkması oldu. Öncesinde yapılan ihalelere katılana olmadığı için, kat karşılığında müteahhite vererek kapalı otopark, pazar yeri, dükkanlar, büfe ve spor tesisleri yapmayı hedefleyen Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin ‘Oy Birliği’ ile aldığı karara CHP’li Beste Dede yine ’Ret’ oyu verdi. Söz konusu alanda herhangi bir fizibilite çalışması olmadığını, müteahhite verilmesi planlanan 10 adet dükkanın satış bedellerinin ne olduğunu ve yüzde kaç ile kat karşılığı verilmiş olacağını soran Dede,  “Belediyemiz bu tesisi kendisi yapamaz mıydı?” diye sordu

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.