SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Çırpıcı ve Veliefendi Çayırı Kitap oldu

KÜLTÜR 29.01.2015 - 17:02, Güncelleme: 29.01.2015 - 17:02
 

Çırpıcı ve Veliefendi Çayırı Kitap oldu

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 33’üncü eserine kavuştu. Murat Candemir’in yazdığı “Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları” okurlarıyla buluştu.

Yayınevleriyle yarış içinde olan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları”yla 33’üncü eserine ulaştı. Kasım 2014’de “Şehir Sokak Hafıza”yı yayınlayan Kültür Yayınları, TÜYAP kitap fuarına da katılmış ve kültür yayıncılığı konusunda lider belediye olmanın gururunu yaşamıştı. Murat Candemir’in yazdığı Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları da tarihe ışık tutmaya devam ediyor. Osmanlı Kimliğiyle İstanbul ve Zeytinburnu, Candemir’in, Osmanlıdan bu yana Zeytinburnu’nun değişimini ele aldığı ve özelikle Veliefendi ve Çırpıcı Çayırlarının arşivlerden çıkarılan belgelerle günümüze kadar geçirdiği evreleri göz önüne seren “Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları” adlı eser, okurlarını geçmişe götürüp zaman tünelinde kısa bir yolculuk yaptırıyor. “Evet, Burayı Hatırlıyorum!” Okuyan birçok insanın “Evet, burayı hatırlıyorum” diyeceği bu eserde Rumelihisarı’ndan Boğaziçi’ne, Tarabya’dan vapur iskelelerine, Kazlıçesme’nin adını alış hikayesinden, Zeytinburnu’ndaki Arnavutlar ve Süvariler arasındaki çatışmaya kadar birçok konu işleniyor. Faytonlar Diyarı: “Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları” Bir zamanlar en gözde mesire yerlerinden biri olan “Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları”, bu eserle birlikte tarihin derinliklerinden sıyrılıp açığa çıkıyor. Okurlarına adeta bir arşiv hazinesi sunan bu eser, İstanbul ve Zeytinburnu ile ilgili birçok bilgi kaynağının hazinesi olmaya aday.
Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 33’üncü eserine kavuştu. Murat Candemir’in yazdığı “Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları” okurlarıyla buluştu.

Yayınevleriyle yarış içinde olan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları”yla 33’üncü eserine ulaştı. Kasım 2014’de “Şehir Sokak Hafıza”yı yayınlayan Kültür Yayınları, TÜYAP kitap fuarına da katılmış ve kültür yayıncılığı konusunda lider belediye olmanın gururunu yaşamıştı.

Murat Candemir’in yazdığı Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları da tarihe ışık tutmaya devam ediyor. Osmanlı Kimliğiyle İstanbul ve Zeytinburnu, Candemir’in, Osmanlıdan bu yana Zeytinburnu’nun değişimini ele aldığı ve özelikle Veliefendi ve Çırpıcı Çayırlarının arşivlerden çıkarılan belgelerle günümüze kadar geçirdiği evreleri göz önüne seren “Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları” adlı eser, okurlarını geçmişe götürüp zaman tünelinde kısa bir yolculuk yaptırıyor.

“Evet, Burayı Hatırlıyorum!”

Okuyan birçok insanın “Evet, burayı hatırlıyorum” diyeceği bu eserde Rumelihisarı’ndan Boğaziçi’ne, Tarabya’dan vapur iskelelerine, Kazlıçesme’nin adını alış hikayesinden, Zeytinburnu’ndaki Arnavutlar ve Süvariler arasındaki çatışmaya kadar birçok konu işleniyor.

Faytonlar Diyarı: “Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları” Bir zamanlar en gözde mesire yerlerinden biri olan “Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları”, bu eserle birlikte tarihin derinliklerinden sıyrılıp açığa çıkıyor. Okurlarına adeta bir arşiv hazinesi sunan bu eser, İstanbul ve Zeytinburnu ile ilgili birçok bilgi kaynağının hazinesi olmaya aday.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.