SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

CHP'li 15 Milletvekili İYİ Parti'ye geçti

GÜNDEM 22.04.2018 - 20:40, Güncelleme: 22.04.2018 - 20:40
 

CHP'li 15 Milletvekili İYİ Parti'ye geçti

İYİ Parti'nin seçime girme tartışmalarına son vermek isteyen CHP'de, 15 vekil partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçtiklerini açıkladı. Peki, İYİ Parti'ye hangi vekiller geçti?

İYİ Parti'nin seçimlere katılabilmesi için, 15 CHP'li milletvekili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı. CHP heyeti, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, İYİ Parti'ye katılan 15 milletvekilinin isimleri tek tek açıklandı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.Altay, şu açıklamalarda bulundu:"Türkiye’nin bu demokrasi ayıbından kurtulması lazım katılabilecek partilerin standartları bellidir. Demokrasimizin daha fazla tahrip edilmesini doğru bulmuyoruz. Biz yok edilen adaleti yeniden inşa edeceğiz. YSK’nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan partilerin seçim gerekliliklerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ilişkin istediği görüşün İYİ Parti açısında olumlu olmasına rağmen, YSK’da İYİ Parti adına olumlu bir yaklaşım olmaması, siyasi bir karardır. Dolu dizgin seçimlere giden bir parti için bu durum doğru olamaz. Biz bu demokrasi ayıbıyla mücadele edeceğiz. YSK'nın bu ayıba zorlanmasıyla mücadele edeceğiz.Demokrasi bizim için değil, herkes için deriz biz. Bu sebeple yargının bu siyasi tasarrufunun ortadan kaldırılması için CHP’ye mensup 15 vekil bugün partimizden istifa edip İYİ Parti’ye geçmişlerdir. CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 vekilin isimler şu şekilde: Afyonkarahisar Milletvekili Burcu KöksalAmasya Milletvekili Mustafa TuncerAnkara Milletvekili Nihat Yeşil Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız Balıkesir Milletvekili Ahmet AkınBurdur Milletvekili Mehmet GökerBursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu Bursa Milletvekili Erkan Aydın Çorum Milletvekili Tufan Köse Edirne Milletvekili Okan Kaytancıoğlu İzmir Milletvekili Tacettin BayırKayseri Milletvekili Çetin Arık Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan HürriyetNiğde Milletvekili Ömer Fethi Güler Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş.  Kaynak Yeniçağ: CHP'li 15 vekil İYİ Parti'ye geçti 
İYİ Parti'nin seçime girme tartışmalarına son vermek isteyen CHP'de, 15 vekil partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçtiklerini açıkladı. Peki, İYİ Parti'ye hangi vekiller geçti?

İYİ Parti'nin seçimlere katılabilmesi için, 15 CHP'li milletvekili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı. CHP heyeti, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, İYİ Parti'ye katılan 15 milletvekilinin isimleri tek tek açıklandı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.Altay, şu açıklamalarda bulundu:"Türkiye’nin bu demokrasi ayıbından kurtulması lazım katılabilecek partilerin standartları bellidir. Demokrasimizin daha fazla tahrip edilmesini doğru bulmuyoruz. Biz yok edilen adaleti yeniden inşa edeceğiz.

YSK’nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan partilerin seçim gerekliliklerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ilişkin istediği görüşün İYİ Parti açısında olumlu olmasına rağmen, YSK’da İYİ Parti adına olumlu bir yaklaşım olmaması, siyasi bir karardır. Dolu dizgin seçimlere giden bir parti için bu durum doğru olamaz. Biz bu demokrasi ayıbıyla mücadele edeceğiz. YSK'nın bu ayıba zorlanmasıyla mücadele edeceğiz.Demokrasi bizim için değil, herkes için deriz biz. Bu sebeple yargının bu siyasi tasarrufunun ortadan kaldırılması için CHP’ye mensup 15 vekil bugün partimizden istifa edip İYİ Parti’ye geçmişlerdir.

CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 vekilin isimler şu şekilde: Afyonkarahisar Milletvekili Burcu KöksalAmasya Milletvekili Mustafa TuncerAnkara Milletvekili Nihat Yeşil Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız Balıkesir Milletvekili Ahmet AkınBurdur Milletvekili Mehmet GökerBursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu Bursa Milletvekili Erkan Aydın Çorum Milletvekili Tufan Köse Edirne Milletvekili Okan Kaytancıoğlu İzmir Milletvekili Tacettin BayırKayseri Milletvekili Çetin Arık Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan HürriyetNiğde Milletvekili Ömer Fethi Güler Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş. 
Kaynak Yeniçağ: CHP'li 15 vekil İYİ Parti'ye geçti 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.