SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

CHP Zeytinburnu Özgecan İçin Ayaklandı

KÜLTÜR 17.02.2015 - 10:18, Güncelleme: 17.02.2015 - 10:18
 

CHP Zeytinburnu Özgecan İçin Ayaklandı

Mersin Çağ Üniversitesi Psikoloji 1’inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ın (20) vahşice öldürülmesi Türkiye'yi yasa boğdu

Kadın cinayetlerinin son kurbanı olan genç kız Özgecan Aslan için, yurdun her yerinde protestolar devam ederken CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü de olaya sessiz kalmadı. CHP Zeytinburnu İlçe Binasında toplanarak yürüyüş yapan ilçe örgütüne, vatandaşlar ve esnafta  ıslık çalarak, alkışlayarak destek verdi. Yaptıkları basın açıklamasında Özgecan’ın ölümünün ilk olmadığını söyleyen partililer, töre cinayetleri, belediye otobüslerinde yakılarak öldürülen genç kızlar, yerlerde tekmelenen ve kadınmıdır, kızmıdır belli değil sözlerine maruz kalan genç kızlar ve devlet koruması altındayken dahi ölüme mahkum edilen kadınlarında bizim kadınlarımız olduğunu söyleyerek, “Eğer ülkemizde 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir diyen zihniyetler, basında kasıla kasıla bu ifadeyi kullanabiliyorsa, alkışlanıyorlarsa ve kadının kahkasına, giyim tarzına, rujuna, kısaca her şeyine dil uzatan iktidar sessiz kalıyorsa bizler bu acıları yaşamaya devam edeceğiz” diyerek açıklamalarına devam ettiler.   “Doğuran kadın, büyüten kadın, öldürülen yine kadın”, “Polis güvenlik yasası değil, kadın güvenlik yasası istiyoruz”, “Ya yakılan senin kızın olsaydı” yazılı dövizlerle yürüyen katılımcılar, dünyadaki en saf yer olan ana kucağını bile sapık zihniyetlerine alet edenlerin, bu toplumun yüz karası olduğunu ifade ettiler.   CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Barbaros Doğruel’de konu hakkındaki düşüncelerini ifade ederek, “Ahlaki çöküntüye uğramış bir toplum haline geldik. Siyaset üstü böylesi bir olayda iktidarın sesi çıkmıyorsa, biz CHP olarak sokaktayız, kadınlarımızın yanındayız” dedi.   CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Yaşam Orak’ta yaptığı açıklamada “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi kadınları olarak elimizden geldiğince, önce ilçemizde sonrasında tüm ülkede ezilen, şiddet gören, haksızlığa uğrayan tüm kadınların yanında olacağız” dedi.   İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tayfun Zorlu’da “Kadına yönelik pozitif ayrımcılık vaadleri ile yola çıkmış fakat kadını korumayan bir iktidar tarafından yönetilmek istemiyoruz” diyerek,  Özgecan’ın katillerinden hesap sorulması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.   ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Mersin Çağ Üniversitesi Psikoloji 1’inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ın (20) vahşice öldürülmesi Türkiye'yi yasa boğdu

Kadın cinayetlerinin son kurbanı olan genç kız Özgecan Aslan için, yurdun her yerinde protestolar devam ederken CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü de olaya sessiz kalmadı. CHP Zeytinburnu İlçe Binasında toplanarak yürüyüş yapan ilçe örgütüne, vatandaşlar ve esnafta  ıslık çalarak, alkışlayarak destek verdi.

Yaptıkları basın açıklamasında Özgecan’ın ölümünün ilk olmadığını söyleyen partililer, töre cinayetleri, belediye otobüslerinde yakılarak öldürülen genç kızlar, yerlerde tekmelenen ve kadınmıdır, kızmıdır belli değil sözlerine maruz kalan genç kızlar ve devlet koruması altındayken dahi ölüme mahkum edilen kadınlarında bizim kadınlarımız olduğunu söyleyerek, “Eğer ülkemizde 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir diyen zihniyetler, basında kasıla kasıla bu ifadeyi kullanabiliyorsa, alkışlanıyorlarsa ve kadının kahkasına, giyim tarzına, rujuna, kısaca her şeyine dil uzatan iktidar sessiz kalıyorsa bizler bu acıları yaşamaya devam edeceğiz” diyerek açıklamalarına devam ettiler.
 
“Doğuran kadın, büyüten kadın, öldürülen yine kadın”, “Polis güvenlik yasası değil, kadın güvenlik yasası istiyoruz”, “Ya yakılan senin kızın olsaydı” yazılı dövizlerle yürüyen katılımcılar, dünyadaki en saf yer olan ana kucağını bile sapık zihniyetlerine alet edenlerin, bu toplumun yüz karası olduğunu ifade ettiler.
 
CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Barbaros Doğruel’de konu hakkındaki düşüncelerini ifade ederek, “Ahlaki çöküntüye uğramış bir toplum haline geldik. Siyaset üstü böylesi bir olayda iktidarın sesi çıkmıyorsa, biz CHP olarak sokaktayız, kadınlarımızın yanındayız” dedi.
 
CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Yaşam Orak’ta yaptığı açıklamada “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi kadınları olarak elimizden geldiğince, önce ilçemizde sonrasında tüm ülkede ezilen, şiddet gören, haksızlığa uğrayan tüm kadınların yanında olacağız” dedi.
 
İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tayfun Zorlu’da “Kadına yönelik pozitif ayrımcılık vaadleri ile yola çıkmış fakat kadını korumayan bir iktidar tarafından yönetilmek istemiyoruz” diyerek,  Özgecan’ın katillerinden hesap sorulması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
 
ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.