SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Çetiner'e Saldırı Siyah Çelenkle lanetlendi

SPOR 12.03.2015 - 13:38, Güncelleme: 12.03.2015 - 13:38
 

Çetiner'e Saldırı Siyah Çelenkle lanetlendi

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetiner'e, Başakşehir Belediye Meclisi'nde haber izlerken yapılan çirkin saldırıyı protesto etmek için İYGAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tarakçı ve Yönetim Kurulu Üyeleri siyah çelenk bırakarak protesto etti.

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), fotoğraf çekmek isteyen gazeteci Hüseyin Çetiner’in AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesince darp edilmesini protesto etti. Dernek Başkanı Ali Tarakçı, Çetiner’e yönelik saldırıyı kınadıklarını söyledi. Tarakçı, “Mehmet Baransu’ya yapılan tutuklama işlemini de protesto ediyoruz" dedi.  Gazeteci Hüseyin Çetiner, Başakşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Öztürk tarafından darp edildi. Saldırı sonucu baş ve vücudunun çeşitli yerlerine darbeler alan ve kolu kırılan Çetiner, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Çetiner, yedi günlük ‘iş göremez’ raporu aldı. POLİS ENGEL OLDU İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği üyeleri bugün saldırıyı protesto etmek için Başakşehir Belediyesi önünde toplandı. Belediyenin önüne siyah çelenk bırakmak isteyen gazetecilere polis engel oldu. Polis duvarını aşamayan gazeteciler, belediye binasının dışına çelengi bırakarak açıklama yaptı. Gazeteciler adına konuşan Dernek Başkanı Ali Tarakçı, “Bu ülkede gazeteci olmak zor. Gazeteciler kamu görevi yapıyorlar ve doğal olarak gittikleri yerde kamuyu bilgilendirmek adına fotoğraf çekiyorlar, haber yazıyorlar. Hiç kimse, hiçbir siyasi güç, devletin gücü gazetecinin görev yapma hakkını engelleyemez. Engellerse suç işler, şiddet kullanırsa suç işler. Hüseyin Çetiner arkadaşımıza, Başakşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili Ramazan Öztürk tarafından yapılan saldırıyı kınıyoruz. Gazetecilerin haber yapma hakkı engellenemez” ifadelerini kullandı. ÇETİNER: BAŞKANI KINIYORUM Saldırıya uğraşan Hüseyin Çetiner ise yaşadığı şiddeti anlattı. Çetiner, “Doktorlara, öğretmenlere, gazetecilere saldırı olağal hale geldi ve oluyor. Daha da üzüntü verici olan 7 gün geçmesine rağmen bir açıklama yapmayan Belediye Başkanını ve Ak Parti Başakşehir  ilçe başkanı Ayhan  Özgürel'i de şiddetle kınıyorum” dedi. Gazeteciler, basın açıklaması yaptıktan sonra eylemini sonlandırdı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetiner'e, Başakşehir Belediye Meclisi'nde haber izlerken yapılan çirkin saldırıyı protesto etmek için İYGAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tarakçı ve Yönetim Kurulu Üyeleri siyah çelenk bırakarak protesto etti.

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), fotoğraf çekmek isteyen gazeteci Hüseyin Çetiner’in AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesince darp edilmesini protesto etti. Dernek Başkanı Ali Tarakçı, Çetiner’e yönelik saldırıyı kınadıklarını söyledi. Tarakçı, “Mehmet Baransu’ya yapılan tutuklama işlemini de protesto ediyoruz" dedi.  Gazeteci Hüseyin Çetiner, Başakşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Öztürk tarafından darp edildi. Saldırı sonucu baş ve vücudunun çeşitli yerlerine darbeler alan ve kolu kırılan Çetiner, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Çetiner, yedi günlük ‘iş göremez’ raporu aldı.

POLİS ENGEL OLDU

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği üyeleri bugün saldırıyı protesto etmek için Başakşehir Belediyesi önünde toplandı. Belediyenin önüne siyah çelenk bırakmak isteyen gazetecilere polis engel oldu. Polis duvarını aşamayan gazeteciler, belediye binasının dışına çelengi bırakarak açıklama yaptı. Gazeteciler adına konuşan Dernek Başkanı Ali Tarakçı, “Bu ülkede gazeteci olmak zor. Gazeteciler kamu görevi yapıyorlar ve doğal olarak gittikleri yerde kamuyu bilgilendirmek adına fotoğraf çekiyorlar, haber yazıyorlar. Hiç kimse, hiçbir siyasi güç, devletin gücü gazetecinin görev yapma hakkını engelleyemez. Engellerse suç işler, şiddet kullanırsa suç işler. Hüseyin Çetiner arkadaşımıza, Başakşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili Ramazan Öztürk tarafından yapılan saldırıyı kınıyoruz. Gazetecilerin haber yapma hakkı engellenemez” ifadelerini kullandı.

ÇETİNER: BAŞKANI KINIYORUM

Saldırıya uğraşan Hüseyin Çetiner ise yaşadığı şiddeti anlattı. Çetiner, “Doktorlara, öğretmenlere, gazetecilere saldırı olağal hale geldi ve oluyor. Daha da üzüntü verici olan 7 gün geçmesine rağmen bir açıklama yapmayan Belediye Başkanını ve Ak Parti Başakşehir  ilçe başkanı Ayhan  Özgürel'i de şiddetle kınıyorum” dedi. Gazeteciler, basın açıklaması yaptıktan sonra eylemini sonlandırdı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.