SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bir göz onu nasıl görür!

KÜLTÜR 09.05.2013 - 09:39, Güncelleme: 09.05.2013 - 09:39
 

Bir göz onu nasıl görür!

Bu açıklama çok tartışılır... Başbakan Erdoğan'ın "Tıraşlayın" dediği Zeytinburnu'ndaki "Onaltı Dokuz" kulelerini İBB İmar Komisyonu Başkanı Kocabaş savundu: Ancak zumlarsanız bu fotoğrafı elde edebilirsiniz

İstanbul imarının başında bulunan İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş'tan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdıracak sözler... Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi Sefer Kocabaş, Zeytinburnu Belediye Meclisi mayıs ayı oturumunda Başbakan'ın eleştirdiği kuleleri savundu. Kulelerin yapımına izin veren komisyonun başında olan Kocabaş, "Silüeti bozmuyor" dedi. İşte o konuşma:DAHA önce bu konuda görüşümü belirtmiş ve binanın silüet alanına girmediğini söylemiştim. Aynı iddiamı devam ettiriyorum. Harem'den Üsküdar'a yürüdüğünüzde bu tarihi yarım adanın bulunduğu bölgeye bakarsanız bu binayı göremezsiniz. Silüet alanı o... Ya da Boğaz'dan Haliç'e geldiğiniz istikamette yine sahil kesiminden baktığınızda bu binayı göremezsiniz. Dolayısıyla silüet alanlarından görülmesi söz konusu değil. ANCAK 40'lı kotlardan itibaren yani yüksekliği 40 metrenin üzerinde olan alanlardan itibaren bu binanın görüntüsü tarihi yarımadanın arkasına düşmekte. Nereden çekildiğini bilmediğimiz fotoğrafta Sultan Ahmet Camii'nin minarelerinin yivleri bile varan detaylar gözüküyor. Bir göz onu nasıl görür? Öyle bir şey olamaz ki... Ancak zumlarsanız bu fotoğrafı elde edebilirsiniz. HARİTALARI ÇIKARTILDI BUNDAN sonra bir kriter daha çıktı... Silüet alanı, silüet haritaları... Bu haritalar tamamlandı, Büyükşehir'den geçti. Artık o alanın arkasına herhangi bir görüntü düşmemesi için Bakırköy, Zeytinburnu Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece'nin bir kısmını kapsayacak şekilde yükseklik sınırlamaları getirildi. Bundan sonra silüet alanı nasıl Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün görüşü bir kriter ise silüet alanları ile ilgili haritada belirtilen rakamlar da bir kriter olacak, bu kritere göre davranış biçimi olacak. KULELERİ İBB ONAYLADI BİNANIN herhangi bir cephesinden görünen en düşük kottaki bina yüksekliği en az 60.50 metre olan yapılarda mimari avan projeler, statik, mekanik, elektrik, jeolojik vb. mühendislik kabullerine ait açıklama raporları, gerekli yerleşim krokileri ve siluet paftaları Büyükşehir tarafından onaylanmadan uygulama yapılamıyor. Avan proje onayını müteakiben ilçe ve ilk kademe belediyelerince uygulama projeleri onandıktan sonra inşaata başlanıyor.
Bu açıklama çok tartışılır... Başbakan Erdoğan'ın "Tıraşlayın" dediği Zeytinburnu'ndaki "Onaltı Dokuz" kulelerini İBB İmar Komisyonu Başkanı Kocabaş savundu: Ancak zumlarsanız bu fotoğrafı elde edebilirsiniz

İstanbul imarının başında bulunan İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş'tan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdıracak sözler... Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi Sefer Kocabaş, Zeytinburnu Belediye Meclisi mayıs ayı oturumunda Başbakan'ın eleştirdiği kuleleri savundu. Kulelerin yapımına izin veren komisyonun başında olan Kocabaş, "Silüeti bozmuyor" dedi.

İşte o konuşma:DAHA önce bu konuda görüşümü belirtmiş ve binanın silüet alanına girmediğini söylemiştim. Aynı iddiamı devam ettiriyorum. Harem'den Üsküdar'a yürüdüğünüzde bu tarihi yarım adanın bulunduğu bölgeye bakarsanız bu binayı göremezsiniz. Silüet alanı o... Ya da Boğaz'dan Haliç'e geldiğiniz istikamette yine sahil kesiminden baktığınızda bu binayı göremezsiniz. Dolayısıyla silüet alanlarından görülmesi söz konusu değil.

ANCAK 40'lı kotlardan itibaren yani yüksekliği 40 metrenin üzerinde olan alanlardan itibaren bu binanın görüntüsü tarihi yarımadanın arkasına düşmekte. Nereden çekildiğini bilmediğimiz fotoğrafta Sultan Ahmet Camii'nin minarelerinin yivleri bile varan detaylar gözüküyor. Bir göz onu nasıl görür? Öyle bir şey olamaz ki... Ancak zumlarsanız bu fotoğrafı elde edebilirsiniz.

HARİTALARI ÇIKARTILDI

BUNDAN sonra bir kriter daha çıktı... Silüet alanı, silüet haritaları... Bu haritalar tamamlandı, Büyükşehir'den geçti. Artık o alanın arkasına herhangi bir görüntü düşmemesi için Bakırköy, Zeytinburnu Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece'nin bir kısmını kapsayacak şekilde yükseklik sınırlamaları getirildi. Bundan sonra silüet alanı nasıl Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün görüşü bir kriter ise silüet alanları ile ilgili haritada belirtilen rakamlar da bir kriter olacak, bu kritere göre davranış biçimi olacak.

KULELERİ İBB ONAYLADI

BİNANIN herhangi bir cephesinden görünen en düşük kottaki bina yüksekliği en az 60.50 metre olan yapılarda mimari avan projeler, statik, mekanik, elektrik, jeolojik vb. mühendislik kabullerine ait açıklama raporları, gerekli yerleşim krokileri ve siluet paftaları Büyükşehir tarafından onaylanmadan uygulama yapılamıyor. Avan proje onayını müteakiben ilçe ve ilk kademe belediyelerince uygulama projeleri onandıktan sonra inşaata başlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.