SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Başkanlar Arasında Abdi İpekçi Spor Kompleksi Gerginliği

GÜNDEM 07.07.2022 - 14:06, Güncelleme: 07.07.2022 - 16:15
 

Başkanlar Arasında Abdi İpekçi Spor Kompleksi Gerginliği

İSKİ’nin Zeytinburnu Hizmet Binası açılışı için bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy arasında gergin anlar yaşandı. Başkan İmamoğlu, Başkan Arısoy’a bir gün önce İBB Meclisi’nde Abdi İpekçi Spor Kompleksi’nin mühürlenmesi ile ilgili yaptığı konuşmayı hatırlatarak, inşaat alanında olmayan yeşil alanı bahane etti. İBB olarak inşaatı mühürlediklerini ve 150 milyon TL’lik ceza kestiklerini söyledi.

İSKİ Zeytinburnu Hizmet Binası açılış törenine İBB davetlisi olarak katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında kameralar önünde gergin anlar yaşandı. Başkan Arısoy’un 1 gün önce İBB Meclisi’nde Abdi İpekçi Spor Kompleksi inşaatıyla ilgili konuşması Başkan İmamoğlu ile arasında gerginlik oluşturdu. Başkan İmamoğlu konuyu gündeme taşıyarak mevcut proje ile ilgili kendisine danışılmadığını dile getirirken, Başkan Arısoy, 1.5 yıldır İBB’ye konuyu defalarca yazılı ve sözlü olarak ilettiklerini ancak sürekli bekletildiklerini söyledi.  BAŞKAN ARISOY: “RUHSATI BEN VERDİM. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ HİSSEDARDIR” Başkan İmamoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’na konuyla ilgili randevu verdiğini ancak Türkoğlu’nun projeyi gelip anlatmadığını söyleyerek kendisine dönüş yapmadığını ifade etti. Başkan İmamoğlu, “Mülk sahibi devlettir. Gelip konuşacaklar. Seninle konuşmuşlar.” dedi. Arısoy ise; “Ruhsatı ben verdim. Zeytinburnu Belediyesi hissedardır.” diyerek cevap verdi.      “SİZ RUHSATI İPTAL EDERKEN BENİ ARADINIZ MI?” Kendisinin buraya davet üzerine geldiğini, kameralar önünde bu diyalogu doğru bulmadığını söyleyen Başkan Arısoy, “Ben rakamsal gerçekleri söylüyorum. Birçok kere yazdığım yazılar var. Nedense bu taleplerimizin hepsi 1.5 yıldır tarafınızca reddediliyor.” ifadelerini kullandı. Başkan İmamoğlu buna istinaden, Başkan Arısoy’a “Beni niye aramıyorsun?” sorusunu yöneltti. Başkan Arısoy, “İşin sahibi Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır. Ben paydaşıyım. Siz benden önce açıklama yapmışsınız. Benim ruhsat verdiğim yeri siz mühürlediniz. Peki, siz ruhsatı iptal ederken beni aradınız mı?” diyerek cevap verdi.   “KAMERALARIN ÖNÜNDE KONUŞMAYI TERCİH EDİYORSUNUZ” Konuyu bu şekilde ayaküstü tartışmayı doğru bulmadığını söyleyen Başkan Arısoy, “Bu samimi değil. Medyanın önünde bir ilçe belediye başkanıyla bir büyükşehir belediye başkanının bunu müzakere etmesi doğru değil. Benim devlet terbiyem buna müsaade etmez. İş görme tavrı değil. Bunu keşke yukarıda konuşsaydık. Siz kameraların önünde konuşmayı tercih ediyorsunuz.” diye konuştu. Başkan İmamoğlu, Başkan Arısoy’a “Beni suçladınız. Benimle irtibat kurun.” cevabında bulundu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yaşanan tartışmanın ardından açılışı yapılan hizmet binasını terk etti.
İSKİ’nin Zeytinburnu Hizmet Binası açılışı için bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy arasında gergin anlar yaşandı. Başkan İmamoğlu, Başkan Arısoy’a bir gün önce İBB Meclisi’nde Abdi İpekçi Spor Kompleksi’nin mühürlenmesi ile ilgili yaptığı konuşmayı hatırlatarak, inşaat alanında olmayan yeşil alanı bahane etti. İBB olarak inşaatı mühürlediklerini ve 150 milyon TL’lik ceza kestiklerini söyledi.

İSKİ Zeytinburnu Hizmet Binası açılış törenine İBB davetlisi olarak katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında kameralar önünde gergin anlar yaşandı. Başkan Arısoy’un 1 gün önce İBB Meclisi’nde Abdi İpekçi Spor Kompleksi inşaatıyla ilgili konuşması Başkan İmamoğlu ile arasında gerginlik oluşturdu. Başkan İmamoğlu konuyu gündeme taşıyarak mevcut proje ile ilgili kendisine danışılmadığını dile getirirken, Başkan Arısoy, 1.5 yıldır İBB’ye konuyu defalarca yazılı ve sözlü olarak ilettiklerini ancak sürekli bekletildiklerini söyledi. 

BAŞKAN ARISOY: “RUHSATI BEN VERDİM. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ HİSSEDARDIR”

Başkan İmamoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’na konuyla ilgili randevu verdiğini ancak Türkoğlu’nun projeyi gelip anlatmadığını söyleyerek kendisine dönüş yapmadığını ifade etti. Başkan İmamoğlu, “Mülk sahibi devlettir. Gelip konuşacaklar. Seninle konuşmuşlar.” dedi. Arısoy ise; “Ruhsatı ben verdim. Zeytinburnu Belediyesi hissedardır.” diyerek cevap verdi. 
   
“SİZ RUHSATI İPTAL EDERKEN BENİ ARADINIZ MI?”

Kendisinin buraya davet üzerine geldiğini, kameralar önünde bu diyalogu doğru bulmadığını söyleyen Başkan Arısoy, “Ben rakamsal gerçekleri söylüyorum. Birçok kere yazdığım yazılar var. Nedense bu taleplerimizin hepsi 1.5 yıldır tarafınızca reddediliyor.” ifadelerini kullandı. Başkan İmamoğlu buna istinaden, Başkan Arısoy’a “Beni niye aramıyorsun?” sorusunu yöneltti. Başkan Arısoy, “İşin sahibi Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır. Ben paydaşıyım. Siz benden önce açıklama yapmışsınız. Benim ruhsat verdiğim yeri siz mühürlediniz. Peki, siz ruhsatı iptal ederken beni aradınız mı?” diyerek cevap verdi.
 
“KAMERALARIN ÖNÜNDE KONUŞMAYI TERCİH EDİYORSUNUZ”

Konuyu bu şekilde ayaküstü tartışmayı doğru bulmadığını söyleyen Başkan Arısoy, “Bu samimi değil. Medyanın önünde bir ilçe belediye başkanıyla bir büyükşehir belediye başkanının bunu müzakere etmesi doğru değil. Benim devlet terbiyem buna müsaade etmez. İş görme tavrı değil. Bunu keşke yukarıda konuşsaydık. Siz kameraların önünde konuşmayı tercih ediyorsunuz.” diye konuştu. Başkan İmamoğlu, Başkan Arısoy’a “Beni suçladınız. Benimle irtibat kurun.” cevabında bulundu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yaşanan tartışmanın ardından açılışı yapılan hizmet binasını terk etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.