SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Başkan Metin Doğan: Zeytinburnu’nda 100. Yıla yakışan kutlama yapmadınız

SİYASET 30.08.2022 - 14:06, Güncelleme: 30.08.2022 - 14:56
 

Başkan Metin Doğan: Zeytinburnu’nda 100. Yıla yakışan kutlama yapmadınız

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100'üncü yılı tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında Zeytinburnu’nda Kaymakamlık önündeki Atatürk anıtına çelenk koyma merasimi düzenledi

30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde Zeytinburnu’ndaki çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelesinin tüm kahramanları anıldı. Çelenk sunma töreni sonrası açıklama yapan CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan; Yazıklar olsun bu mudur Zeytinburnu’nda Büyük Taarruzun 100. Yıldönümündeki kutlamanız. Büyük zaferin 100.yılı. Zeytinburnu’nun, İstanbul’un, Türkiye’nin Atatürk posterleriyle, Türk bayraklarıyla sokakların, Caddelerin gelincik gibi süslenmesi gereken gündür. Zeytinburnu sokaklarına baktığımızda 100.yıla uygun bir kutlamanın yapılıp yapılmadığını, o büyük zaferde şehit verdiğimiz 20 Bin şehidimizin kanının bu topraklar üzerinde dökülürken o ruhların rahat olup olmadığını yüce ulusun takdirine bırakıyoruz dedi.  Başkan Metin Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü. Umuyorum ve diliyorum ki bugünlerde bu süreçlerde bitecektir. İlk iktidarımızda Zeytinburnu'nun bütün sokaklarına ve caddelerine Mustafa Kemal Atatürk’ün posterlerini bu caddelere asacağız. Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsuna çıkar. 23 Nisan 1920'de TBMM'yi toplar 19 Mayıs’ta Samsuna çıktığında ulusun kaderini, milletinin kaderini ve vatanin kaderini İngiliz Donanmalarına, Yunan işgaline ve Fransız darbecilere karsı milleti toparlar, kongreler yapar, Sivas, Amasya ve Erzurum meclisi kurar. En son 30 Ağustos’ta büyük taarruzu başlatır. Yanında genelkurmay başkanı ve Bati Cephe komutanı vardır. Bugün iki ayyaş diye bahsettiğiniz, iki kahraman Kocatepeden 30 Ağustos Zaferi'nin meşalesini yakar. Oradan savaşın bütün taktiklerini yönetir ve yönlendirir. 30 Ağustos bir dönüm noktasıdır. 30 Ağustos genç Türkiye cumhuriyetinin temelinin atıldığı gündür. 30 Ağustosta başlayan büyük Taarruz 9 Eylül'de Yunanın denize dökülmesiyle sonlanır dedi.  Mesele şudur, bir tarafta keşke Yunan galip gelse dediği noktada evvelsi gün sağır İsmail’in TBMM'de Kurtuluş Savaşı olmamış denecek kadar alçaklaşmış ihanet içine girmiştir diyen Başkan Metin Doğan çok sert açıklamasına şöyle devam etti. Bu toprakları Atalarımız, Dedelerimiz kanla aldı. Sınır namustur ve bu sınırlar Atalarımızın, Dedelerimizin kanlarıyla çizildi. Kansız olanlara diyecek lafımız yok, kani bozuk olanlara diyecek lafımız yok ama o gün kurulan bu genç Cumhuriyet ve o gün yaşadığımız milli Kurtuluş savaşı ebediyetini bu topraklar üzerinde devam ettirecektir.  Biz ona inanan ve ona iman edenleriz. Biz Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Türkiye Cumhuriyetinin bekçisiyiz ve bu topraklarda her şeye rağmen devam edeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun yaşasın 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Yaşasın Türkiye , Yaşasın Ay yıldızlı bayrağımız..    
Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100'üncü yılı tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında Zeytinburnu’nda Kaymakamlık önündeki Atatürk anıtına çelenk koyma merasimi düzenledi

30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde Zeytinburnu’ndaki çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelesinin tüm kahramanları anıldı. Çelenk sunma töreni sonrası açıklama yapan CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan; Yazıklar olsun bu mudur Zeytinburnu’nda Büyük Taarruzun 100. Yıldönümündeki kutlamanız. Büyük zaferin 100.yılı. Zeytinburnu’nun, İstanbul’un, Türkiye’nin Atatürk posterleriyle, Türk bayraklarıyla sokakların, Caddelerin gelincik gibi süslenmesi gereken gündür. Zeytinburnu sokaklarına baktığımızda 100.yıla uygun bir kutlamanın yapılıp yapılmadığını, o büyük zaferde şehit verdiğimiz 20 Bin şehidimizin kanının bu topraklar üzerinde dökülürken o ruhların rahat olup olmadığını yüce ulusun takdirine bırakıyoruz dedi. 

Başkan Metin Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü. Umuyorum ve diliyorum ki bugünlerde bu süreçlerde bitecektir. İlk iktidarımızda Zeytinburnu'nun bütün sokaklarına ve caddelerine Mustafa Kemal Atatürk’ün posterlerini bu caddelere asacağız. Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsuna çıkar. 23 Nisan 1920'de TBMM'yi toplar 19 Mayıs’ta Samsuna çıktığında ulusun kaderini, milletinin kaderini ve vatanin kaderini İngiliz Donanmalarına, Yunan işgaline ve Fransız darbecilere karsı milleti toparlar, kongreler yapar, Sivas, Amasya ve Erzurum meclisi kurar. En son 30 Ağustos’ta büyük taarruzu başlatır. Yanında genelkurmay başkanı ve Bati Cephe komutanı vardır. Bugün iki ayyaş diye bahsettiğiniz, iki kahraman Kocatepeden 30 Ağustos Zaferi'nin meşalesini yakar. Oradan savaşın bütün taktiklerini yönetir ve yönlendirir. 30 Ağustos bir dönüm noktasıdır. 30 Ağustos genç Türkiye cumhuriyetinin temelinin atıldığı gündür. 30 Ağustosta başlayan büyük Taarruz 9 Eylül'de Yunanın denize dökülmesiyle sonlanır dedi. 

Mesele şudur, bir tarafta keşke Yunan galip gelse dediği noktada evvelsi gün sağır İsmail’in TBMM'de Kurtuluş Savaşı olmamış denecek kadar alçaklaşmış ihanet içine girmiştir diyen Başkan Metin Doğan çok sert açıklamasına şöyle devam etti. Bu toprakları Atalarımız, Dedelerimiz kanla aldı. Sınır namustur ve bu sınırlar Atalarımızın, Dedelerimizin kanlarıyla çizildi. Kansız olanlara diyecek lafımız yok, kani bozuk olanlara diyecek lafımız yok ama o gün kurulan bu genç Cumhuriyet ve o gün yaşadığımız milli Kurtuluş savaşı ebediyetini bu topraklar üzerinde devam ettirecektir. 

Biz ona inanan ve ona iman edenleriz. Biz Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Türkiye Cumhuriyetinin bekçisiyiz ve bu topraklarda her şeye rağmen devam edeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun yaşasın 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Yaşasın Türkiye , Yaşasın Ay yıldızlı bayrağımız..

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.