SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Başkan Metin Doğan yası matem oruç iftarında

KÜLTÜR 02.09.2020 - 21:37, Güncelleme: 02.09.2020 - 21:37
 

Başkan Metin Doğan yası matem oruç iftarında

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Muharrem Ayı’nın başlaması ile birlikte Muharrem orucu tutan vatandaşlarla, Erikli Baba Cem evinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Hz Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Hicri takvime göre (10 Ekim 680) tarihinde Yezid ordusu tarafından katledilmesi ile İslamiyet’deki en büyük yol ayrım olarak kabul edilen Kerbela olayını anmak ve bu türlü acıların bir daha yaşanmaması için gerekli olan insanlık değerlerini öğretmek kendine eziyet yapmak değil, kötülük ve katliamların bir daha olmaması adına anmak ve unutmamak amacı ile tutulan Zeytinburnu Erikli Baba Cem Evindeki Yası Muharrem orucu iftarına CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Zeytinburnu CHP Belediye Meclis Üyeleri Düzgün Kaya, Hüseyin Üsküdar, CHP Zeytinburnu önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Cengiz Pektaş ve çok sayıda CHP’li isim katıldı.  İftar programında vatandaşlara hitap eden CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan, "Allah tutulan oruçları kabul eylesin. İnsanların aklından bu yas çıkmıyorsa, bu acıya direnen insanlar hala anılıyorsa, Yezid'in yapmış olduğu olumsuzluklar, Hz. Hüseyin'in yaşadıkları bugüne kadar anlatılıyorsa bu çok önemli bir şeydir. Günümüzde de hala zulümlerle karşılaşıyoruz ve iyi insan olabilmek adına bu zulümlere de direnmek gerekiyor. Muharrem orucu hepimizde hoşgörüyü ve sevgiyi büyütsün, bunları rehber edinecek günleri nasip etsin. Kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Kocaman bir aile olduğumuzu her daim hatırlamanızı dilerim. Tüm canların Muharrem oruçlarının ve dualarının kabul olmasını dilerim." diye konuştu. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL    
CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Muharrem Ayı’nın başlaması ile birlikte Muharrem orucu tutan vatandaşlarla, Erikli Baba Cem evinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Hz Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Hicri takvime göre (10 Ekim 680) tarihinde Yezid ordusu tarafından katledilmesi ile İslamiyet’deki en büyük yol ayrım olarak kabul edilen Kerbela olayını anmak ve bu türlü acıların bir daha yaşanmaması için gerekli olan insanlık değerlerini öğretmek kendine eziyet yapmak değil, kötülük ve katliamların bir daha olmaması adına anmak ve unutmamak amacı ile tutulan Zeytinburnu Erikli Baba Cem Evindeki Yası Muharrem orucu iftarına CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Zeytinburnu CHP Belediye Meclis Üyeleri Düzgün Kaya, Hüseyin Üsküdar, CHP Zeytinburnu önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Cengiz Pektaş ve çok sayıda CHP’li isim katıldı. 

İftar programında vatandaşlara hitap eden CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan, "Allah tutulan oruçları kabul eylesin. İnsanların aklından bu yas çıkmıyorsa, bu acıya direnen insanlar hala anılıyorsa, Yezid'in yapmış olduğu olumsuzluklar, Hz. Hüseyin'in yaşadıkları bugüne kadar anlatılıyorsa bu çok önemli bir şeydir. Günümüzde de hala zulümlerle karşılaşıyoruz ve iyi insan olabilmek adına bu zulümlere de direnmek gerekiyor. Muharrem orucu hepimizde hoşgörüyü ve sevgiyi büyütsün, bunları rehber edinecek günleri nasip etsin. Kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Kocaman bir aile olduğumuzu her daim hatırlamanızı dilerim. Tüm canların Muharrem oruçlarının ve dualarının kabul olmasını dilerim." diye konuştu.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL


 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.