SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Başkan Aydın devam yatırımları denetledi

KÜLTÜR 21.08.2013 - 11:35, Güncelleme: 21.08.2013 - 11:35
 

Başkan Aydın devam yatırımları denetledi

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın yedi ay önce temeli atılan yeni hizmet binasını ve bir ay önce startı verilen Zeytinburnu Meydanını inşaat alanlarında denetimlerde bulundu.

YENİ HİZMET BİNASINDA SONA YAKLAŞILIYOR 17 Ocakta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'nın katılımıyla temeli atılan Zeytinburnu Belediyesi yeni hizmet binası hızla yükselmeye devam ediyor. Yapımı 1997'de tamamlanan ve o tarihten bu yana Zeytinburnu Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan bina, yıkılıp yeniden inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılarak yeniden yapılan binanın Yaklaşık olarak 1 yılda tamamlanması hedefleniyor. Yeni bina, tüm belediye birimlerini bünyesinde toplayacak. Bina yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayacak. ZEYTİNBURNU MEYDANI 29 EKİMDE AÇILACAK Zeytinburnu kent merkezi; hem sahip olduğu yapılı çevre hem içerisindeki karma kullanımlar sebebiyle kent içerisindeki en önemli odak noktasını oluşturmaktadır. Kent Merkezi aynı zamanda şehire ulaşan ana ulaşım yollarını kesiştiği noktadadır. Bu sebeple proje alanı kentsel ölçekteki bu odağın kalbini oluşturmaktadır. Ayrıca; Zeytinburnu İstanbul ölçeğinde çok önemli bir ilçe görünümündedir. Bu potansiyel, kent içerisindeki gelişme ivmesi ile açıkça gözlemlenebilmektedir. Alanın daha üst ölçekte okuması yapıldığında, Zeytinburnu ölçeğinde denize dik inen büyük kentsel boşlukların çevrelediği bir alanda konumlandığı gözlemlenmektedir. Proje alanı, bu boşluklar arasında bir "Kentsel Bağlaç" görevi üstlenmektedir. Bu yaklaşım da alanı, kullanım potansiyeli açısından daha üst noktaya taşımaktadır. Proje alanı, İnönü Bulvarının taşıdığı yoğun taşıt trafiği sebebiyle ikiye bölünmektedir. Bu durum alanda bütüncül bir tasarım yapılmasını ve yaya öncelikli bir yaklaşım sergilenmesini engellemektedir. Proje alanını çevreleyen arterler taşıt trafiğinin en yoğun olduğu alandır. Bu nedenle tasarımda alanın bütünleştirilmesi için ve trafik probleminin rahatlatılması açısından İnönü Bulvarının taşıt yükünün kaldırılarak bu alandaki taşıt akışlarında değişiklikler yapılmıştır. Bu değişim sonucunda hem zemin bir kentsel açık alan yaratılması ve yaya dolaşımının kolaylaştırılması, ayrıca trafiğin hızlandırılarak bu alandaki trafik yoğunluğunun azaltılması amaçlanmıştır. Askeri bölgede yapılacak düzenleme ile yolun yeni akış düzeni kazanması sonucu, Kaymakamlık ile Kültür Merkezi arasındaki görsel ve fiziksel bağ güçlenebilecektir. Proje alanı içerisindeki yaya dolaşımını sağlamak amacıyla meydan ile bütün olarak çalışacak ticari yapı yüzlerinin yenilenmesi önerilmektedir. Zeytinburnu Meydanının 29 Ekim 2013't dev bir Cumhuriyet Konseri ile açılması ve hayata geçirilmesi planlanıyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Meydan çalışması sahasında ve Yeni Hizmet binası inşaatında, Başkan Yardımcısı Zafer Alsac, Fen İşleri Müdürü Engin Köklü ve Yüklenici firma yetkililerden inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı ve çalışmaları denetledi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın yedi ay önce temeli atılan yeni hizmet binasını ve bir ay önce startı verilen Zeytinburnu Meydanını inşaat alanlarında denetimlerde bulundu.

YENİ HİZMET BİNASINDA SONA YAKLAŞILIYOR

17 Ocakta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'nın katılımıyla temeli atılan Zeytinburnu Belediyesi yeni hizmet binası hızla yükselmeye devam ediyor. Yapımı 1997'de tamamlanan ve o tarihten bu yana Zeytinburnu Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan bina, yıkılıp yeniden inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılarak yeniden yapılan binanın Yaklaşık olarak 1 yılda tamamlanması hedefleniyor. Yeni bina, tüm belediye birimlerini bünyesinde toplayacak. Bina yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayacak.

ZEYTİNBURNU MEYDANI 29 EKİMDE AÇILACAK

Zeytinburnu kent merkezi; hem sahip olduğu yapılı çevre hem içerisindeki karma kullanımlar sebebiyle kent içerisindeki en önemli odak noktasını oluşturmaktadır. Kent Merkezi aynı zamanda şehire ulaşan ana ulaşım yollarını kesiştiği noktadadır. Bu sebeple proje alanı kentsel ölçekteki bu odağın kalbini oluşturmaktadır. Ayrıca; Zeytinburnu İstanbul ölçeğinde çok önemli bir ilçe görünümündedir. Bu potansiyel, kent içerisindeki gelişme ivmesi ile açıkça gözlemlenebilmektedir. Alanın daha üst ölçekte okuması yapıldığında, Zeytinburnu ölçeğinde denize dik inen büyük kentsel boşlukların çevrelediği bir alanda konumlandığı gözlemlenmektedir. Proje alanı, bu boşluklar arasında bir "Kentsel Bağlaç" görevi üstlenmektedir. Bu yaklaşım da alanı, kullanım potansiyeli açısından daha üst noktaya taşımaktadır. Proje alanı, İnönü Bulvarının taşıdığı yoğun taşıt trafiği sebebiyle ikiye bölünmektedir. Bu durum alanda bütüncül bir tasarım yapılmasını ve yaya öncelikli bir yaklaşım sergilenmesini engellemektedir. Proje alanını çevreleyen arterler taşıt trafiğinin en yoğun olduğu alandır. Bu nedenle tasarımda alanın bütünleştirilmesi için ve trafik probleminin rahatlatılması açısından İnönü Bulvarının taşıt yükünün kaldırılarak bu alandaki taşıt akışlarında değişiklikler yapılmıştır. Bu değişim sonucunda hem zemin bir kentsel açık alan yaratılması ve yaya dolaşımının kolaylaştırılması, ayrıca trafiğin hızlandırılarak bu alandaki trafik yoğunluğunun azaltılması amaçlanmıştır. Askeri bölgede yapılacak düzenleme ile yolun yeni akış düzeni kazanması sonucu, Kaymakamlık ile Kültür Merkezi arasındaki görsel ve fiziksel bağ güçlenebilecektir. Proje alanı içerisindeki yaya dolaşımını sağlamak amacıyla meydan ile bütün olarak çalışacak ticari yapı yüzlerinin yenilenmesi önerilmektedir. Zeytinburnu Meydanının 29 Ekim 2013't dev bir Cumhuriyet Konseri ile açılması ve hayata geçirilmesi planlanıyor.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Meydan çalışması sahasında ve Yeni Hizmet binası inşaatında, Başkan Yardımcısı Zafer Alsac, Fen İşleri Müdürü Engin Köklü ve Yüklenici firma yetkililerden inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı ve çalışmaları denetledi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.