SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Başkan Arısoy yine tercihini Bürokrattan yana kullandı

GÜNDEM 12.06.2020 - 23:42, Güncelleme: 12.06.2020 - 23:42
 

Başkan Arısoy yine tercihini Bürokrattan yana kullandı

Sayıştay üyeliğine seçilen Başkan Yardımcısı Mahmut Kocameşe’den boşalan makama, Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm Müdürü İdris Atabay’ın atandı.

31 Mart Yerel seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Başkanlığı makamına oturan Ömer Arısoy, 10 Nisan’da Başkan Yardımcılarını atamış ve Beş Başkan Yardımcısından Dördünde tercihini bürokrattan yana kullanmıştı. Mahmut Kocameşe’den boşalan Başkan Yardımcılığına Kentsel Dönüşüm Müdürü İdris Atabay’ı atanmasıyla bu makama seçilmiş bir meclis üyesi atanabilir beklentisi yine çok kısa süre içinde boşa çıkmış oldu. Sosyal Medya’da ise İdris Atabay’ın Başkan Yardımcısı olarak atanmasını bir kısım tebrik ederken bazı kişilerde eleştirdi. Muhittin Kır adlı vatandaş; ‘’Yanlış bir atama, derhal bu yanlıştan dönülmeli, kendisiyle yıkılan binamız için defalarca görüşmüştük. Çok tutarsız. Halkla nasıl konuşması gerek onu da bilmiyor. Bu kişi başkana eksi yansır. Ömer Arısoy iyi bir Başkan. Onun ekibinde böyle bir atama yanlış. Umarım bu yanlıştan dönülür şeklinde yorum yazdı.  İDRİS ATABAY KİMDİR? 1967 yılında Artvin Borçka’da doğdu. Yıldız Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi Muhasebe Finansman bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Kooperatifçilik ve Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi bilim dallarında yüksek lisans öğrenimlerini tamamladı. Özel ve kamu şirketlerinde proje ve şantiye mühendisliği yaptıktan sonra 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde devlet memuru oldu. 1997-2003 yıllarıarasında mühendis,2003- 2006 yılları arasında İstimlak Müdür Yardımcısı, 2006- 2009 yılları arasında İstimlak Müdürü,2009- 2014 yılları arasında Kentsel Dönüşüm Müdürü olarak görev yaptı.Belediye mülklerinin satışı ve belediyeye mülk edinilmesi çalışmalarında Başkanlık Kıymet Takdir Komisyonu Başkanlığı ve Başkanlık Uzlaşma Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Hâlen Zeytinburnu Belediyesi’nde Kentsel Dönüşüm Müdürü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Zeytinburnu Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesidir. Evli ve bir kız babasıdır. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL  
Sayıştay üyeliğine seçilen Başkan Yardımcısı Mahmut Kocameşe’den boşalan makama, Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm Müdürü İdris Atabay’ın atandı.

31 Mart Yerel seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Başkanlığı makamına oturan Ömer Arısoy, 10 Nisan’da Başkan Yardımcılarını atamış ve Beş Başkan Yardımcısından Dördünde tercihini bürokrattan yana kullanmıştı. Mahmut Kocameşe’den boşalan Başkan Yardımcılığına Kentsel Dönüşüm Müdürü İdris Atabay’ı atanmasıyla bu makama seçilmiş bir meclis üyesi atanabilir beklentisi yine çok kısa süre içinde boşa çıkmış oldu.

Sosyal Medya’da ise İdris Atabay’ın Başkan Yardımcısı olarak atanmasını bir kısım tebrik ederken bazı kişilerde eleştirdi. Muhittin Kır adlı vatandaş; ‘’Yanlış bir atama, derhal bu yanlıştan dönülmeli, kendisiyle yıkılan binamız için defalarca görüşmüştük. Çok tutarsız. Halkla nasıl konuşması gerek onu da bilmiyor. Bu kişi başkana eksi yansır. Ömer Arısoy iyi bir Başkan. Onun ekibinde böyle bir atama yanlış. Umarım bu yanlıştan dönülür şeklinde yorum yazdı. 

İDRİS ATABAY KİMDİR?

1967 yılında Artvin Borçka’da doğdu. Yıldız Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi Muhasebe Finansman bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Kooperatifçilik ve Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi bilim dallarında yüksek lisans öğrenimlerini tamamladı. Özel ve kamu şirketlerinde proje ve şantiye mühendisliği yaptıktan sonra 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde devlet memuru oldu. 1997-2003 yıllarıarasında mühendis,2003- 2006 yılları arasında İstimlak Müdür Yardımcısı, 2006- 2009 yılları arasında İstimlak Müdürü,2009- 2014 yılları arasında Kentsel Dönüşüm Müdürü olarak görev yaptı.Belediye mülklerinin satışı ve belediyeye mülk edinilmesi çalışmalarında Başkanlık Kıymet Takdir Komisyonu Başkanlığı ve Başkanlık Uzlaşma Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Hâlen Zeytinburnu Belediyesi’nde Kentsel Dönüşüm Müdürü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Zeytinburnu Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesidir. Evli ve bir kız babasıdır.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.