SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

‘Başarısız Kentsel Dönüşüm Modelleriniz Halkı mağdur etti’

KÜLTÜR 02.02.2021 - 20:24, Güncelleme: 02.02.2021 - 20:24
 

‘Başarısız Kentsel Dönüşüm Modelleriniz Halkı mağdur etti’

Zeytinburnu Belediye Meclisi Şubat ayı ilk birleşiminde söz alan CHP’li Meclis Üyeleri Beste Dede ve Hasan Ali Hayıroğlu, Kentsel Dönüşümle ilgili söz aldılar.

Meclis Üyesi Beste Dede’de, bir önceki belediye başkanı döneminde ilçenin bazı bölgelerinde uygulanan başarısız kentsel dönüşüm modellerinin ilçe halkını mağdur ettiğini söyledi. Zeytinburnu’nun depreme hazırlıklı olmadığını, İBB’nin hazırladığı ‘İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçığı’ verilerinden yola çıkarak, olası bir depremde yaşanacak can ve mal kayıplarını sıralayan Dede, ilçelerinin Avcılar’dan daha kötü durumda olduğunu ve yeni inşaat alanında yapılacak olan konutlara ilişkin taahhüt işlerine yönelik KDV oranının yüzde 1'e indirilmesindeki en büyük çabanın Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’ye ait olduğunu iddia etti. Meclis Üyesi Hasan Ali Hayıroğlu ise taban artışıyla orantılı kat artışı şeklinde uygulanan ada bazlı dönüşümün ilçelerindeki yapı stoklarının yeterince incelenmeyişinden dolayı verimli bir şekilde ilerleyemediğini, gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra planlamaların yapılması gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili yapılan dönüşüm çalışmalarının kendilerine gösterilmediğini de belirten Hayıroğlu, yakın zamanda bazı binalara tebligatlar gönderildiğini, konuyla ilgili çokça şikayet aldıklarını ama nasıl bir dönüşüm yapılacağı konusunda Kentsel Dönüşüm Komisyonu Üyesi olmasına rağmen, bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Dönüşüm konusunda CHP’nin Ak Parti’den daha ileride olduğunu ve kendilerinden bilgi kaçırıldığını iddia eden CHP’li Meclis Üyesi Hasan Ali Hayıroğlu, İETT’nin 2 blokunun yıkıldığını, kalan 8 blokla ilgili riyasetin ağırlığını koyması gerektiğini ifade ederek, Arnavut Mahallesi’nde devam eden çalışmaların parselasyon boyutunda incelenerek çözüm üretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Hem bürokrasiyi, hem de araziyi çok iyi bildiklerini söyleyen Hayıroğlu,  “Bilgimiz dahilinde size çok şey katacağımıza inanıyorum” ifadeleriyle, riyasetten bilgi istediklerini belirterek konuşmasına son verdi.   ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Belediye Meclisi Şubat ayı ilk birleşiminde söz alan CHP’li Meclis Üyeleri Beste Dede ve Hasan Ali Hayıroğlu, Kentsel Dönüşümle ilgili söz aldılar.

Meclis Üyesi Beste Dede’de, bir önceki belediye başkanı döneminde ilçenin bazı bölgelerinde uygulanan başarısız kentsel dönüşüm modellerinin ilçe halkını mağdur ettiğini söyledi. Zeytinburnu’nun depreme hazırlıklı olmadığını, İBB’nin hazırladığı ‘İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçığı’ verilerinden yola çıkarak, olası bir depremde yaşanacak can ve mal kayıplarını sıralayan Dede, ilçelerinin Avcılar’dan daha kötü durumda olduğunu ve yeni inşaat alanında yapılacak olan konutlara ilişkin taahhüt işlerine yönelik KDV oranının yüzde 1'e indirilmesindeki en büyük çabanın Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’ye ait olduğunu iddia etti.

Meclis Üyesi Hasan Ali Hayıroğlu ise taban artışıyla orantılı kat artışı şeklinde uygulanan ada bazlı dönüşümün ilçelerindeki yapı stoklarının yeterince incelenmeyişinden dolayı verimli bir şekilde ilerleyemediğini, gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra planlamaların yapılması gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili yapılan dönüşüm çalışmalarının kendilerine gösterilmediğini de belirten Hayıroğlu, yakın zamanda bazı binalara tebligatlar gönderildiğini, konuyla ilgili çokça şikayet aldıklarını ama nasıl bir dönüşüm yapılacağı konusunda Kentsel Dönüşüm Komisyonu Üyesi olmasına rağmen, bilgi sahibi olmadığını ifade etti.

Dönüşüm konusunda CHP’nin Ak Parti’den daha ileride olduğunu ve kendilerinden bilgi kaçırıldığını iddia eden CHP’li Meclis Üyesi Hasan Ali Hayıroğlu, İETT’nin 2 blokunun yıkıldığını, kalan 8 blokla ilgili riyasetin ağırlığını koyması gerektiğini ifade ederek, Arnavut Mahallesi’nde devam eden çalışmaların parselasyon boyutunda incelenerek çözüm üretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Hem bürokrasiyi, hem de araziyi çok iyi bildiklerini söyleyen Hayıroğlu,  “Bilgimiz dahilinde size çok şey katacağımıza inanıyorum” ifadeleriyle, riyasetten bilgi istediklerini belirterek konuşmasına son verdi.
 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.